Fattoush med bulgur

Fattoush med bulgur

45 min
Fattoush er en libanesisk salat med ristede brødstykker - her i en version med hjemmelavede croutoner, bulgur og citronhytteost. Fattoush samler sommerens skønne grøntsager i en dejlig salat. De ristede hvidløgscroutoner, bulguren og hytteosten giver fylde, så I sagtens kan blive mætte, de dagen hvor aftensmaden står på salat. Du kan også tage fattoushen med på picnic. Så er det en god idé at have de forskellige elementer i bokse hver for sig, og samle salaten lige før I skal spise.

Sådan gør du

Bulgur
  • Bring vand tilsat salt i kog i en lille tykbundet gryde.
  • Skyl bulguren godt og kom den i det kogende vand. Kog bulguren ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 10 min.
  • Hæld eventuelt overskydende vand fra og lad bulguren afkøle.
Croutoner
  • Skær brødet i tern.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande.
  • Kom brødternene i panden og rist dem ved jævn varme og under omrøring i ca. 10 min. - til de er gyldne. Vend dem af og til.
  • Tilsæt hvidløg og salt og vend ternene på panden ca. 1 min. Tag croutonerne op og lad dem afkøle.
Dressing
  • Pisk olie, citronsaft og de øvrige ingredienser sammen.
  • Smag dressingen til.
Salat
  • Flæk imens agurken på langs, skrab kernerne ud og skær agurken i små tern.
  • Bland agurk, peberfrugt og de øvrige ingredienser sammen i en skål.
  • Vend dressingen i salaten.
Citronhytteost
  • Vend hytteosten med citronskal og smag til.
  • Anret salaten i 4 glas (á ca. ¾ liter) - med tætsluttende låg, hvis du skal have salaten med på farten.
  • Start med citronhytteosten i bunden, herefter bulgur, salat og afslut med croutoner.
  • Pynt med friske basilikumblade og server.

Pak de forskellige elementer (salat, dressing, bulgur, hytteost og croutoner) til fattoushen i bokse hver for sig, hvis du vil have salaten med på farten.

Energiindhold for hele retten:

8821 kJ / 2108 kcal

Næringsindhold pr. 100g

328 kJ / 78 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 20,5 % 4 g
Kulhydrat: 51,4 % 9,9 g
Fedt: 28,1 % 2,5 g
Mere inspiration

Her er inspiration til endnu en mættede salat.

Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser

Bulgur
4 dl Vand
½ tsk Groft salt
200 g Bulgur (ca. 2½ dl)
Croutoner
4 skiver Daggammelt brød
30 g Smør
2 Små knuste fed hvidløg
1 tsk Groft salt
Dressing
2 spsk Olivenolie
2 spsk Friskpresset citronsaft
1 dl Finthakkede basilikumblade, persille eller mynteblade
1 Lille knust fed hvidløg
½ tsk Groft salt
Salat
1 Agurk (ca. 350 g)
2 Røde peberfrugter i små tern (ca. 300 g)
500 g Tomater i tern (ca. kg)
100 g Radiser eller ræddiker i tynde skiver
1 Finthakket rødløg (ca. 75 g)
1 Finthakket rød chilipeber - uden vægge og kerner
Citronhytteost
450 g Hytteost
1½ tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
Pynt
Frisk basilikum, persille og/eller mynteblade
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk