Fattoush med bulgur

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

45 min

Fattoush er en libanesisk salat med stegte brødstykker - her i en version med hjemmelavede croutoner, bulgur og citronhytteost.

Ingredienser

Antal portioner

Dressing

  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 dl finthakkede friske basilikumblade, persille eller mynteblade
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • ½ tsk groft salt
  • 4 dl vand
  • ½ tsk groft salt
  • 200 g bulgur (ca. 2½ dl)

Croutoner

  • 4 skiver daggammelt brød
  • 30 g smør
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • 1 tsk groft salt

Salat

  • 1 agurk (ca. 350 g)
  • 2 røde peberfrugter i små tern (ca. 300 g)
  • 500 g tomater i tern
  • 100 g radiser i tynde skiver
  • 1 finthakket rødløg (ca. 75 g)
  • 1 finthakket rød chilipeber - uden vægge og kerner

Pynt

  • frisk basilikumblad, persille og/eller mynteblade

Sådan gør du

Sådan gør du

Dressing

Pisk olie, citronsaft og de øvrige ingredienser sammen og smag til. Stil dressingen tildækket i køleskabet.

Bring vand tilsat salt i kog i en lille tykbundet gryde. Skyl bulguren godt og kom den i det kogende vand. Kog bulguren ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 10 min. Hæld eventuelt overskydende vand fra og lad bulguren afkøle.

Croutoner

Skær brødet i tern. Lad smørret blive gyldent i en pande. Kom brødternene i panden og rist dem ved jævn varme og under omrøring i ca. 10 min. - til de er gyldne. Vend dem af og til. Tilsæt hvidløg og salt og vend ternene på panden ca. 1 min. Tag croutonerne op og lad dem afkøle.

Salat

Flæk imens agurken på langs, skrab kernerne ud og skær agurken i små tern. Bland agurk, peberfrugt og de øvrige ingredienser sammen i en skål. Vend dressingen i salaten.

Vend hytteosten med citronskal og smag til.

Anret salaten i 4 glas (á ca. ¾ liter) med tilsluttende låg. Start med citronhytteosten i bunden, herefter bulgur, salat og afslut med croutoner. Pynt med friske basilikumblade og server.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10280 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 42,5 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 29 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: