Fattoush med bulgur

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

45 min

Fattoush er en libanesisk salat med stegte brødstykker - her i en version med hjemmelavede croutoner, bulgur og citronhytteost.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Dressing

  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 dl finthakkede friske basilikumblade, persille eller mynteblade
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • ½ tsk groft salt
  • 4 dl vand
  • ½ tsk groft salt
  • 200 g bulgur (ca. 2½ dl)

Croutoner

  • 4 skiver daggammelt brød
  • 30 g smør
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • 1 tsk groft salt

Salat

  • 1 agurk (ca. 350 g)
  • 2 røde peberfrugter i små tern (ca. 300 g)
  • 500 g tomater i tern
  • 100 g radiser i tynde skiver
  • 1 finthakket rødløg (ca. 75 g)
  • 1 finthakket rød chilipeber - uden vægge og kerner

Pynt

  • frisk basilikumblad, persille og/eller mynteblade

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Dressing

Pisk olie, citronsaft og de øvrige ingredienser sammen og smag til. Stil dressingen tildækket i køleskabet.

Bring vand tilsat salt i kog i en lille tykbundet gryde. Skyl bulguren godt og kom den i det kogende vand. Kog bulguren ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 10 min. Hæld eventuelt overskydende vand fra og lad bulguren afkøle.

Croutoner

Skær brødet i tern. Lad smørret blive gyldent i en pande. Kom brødternene i panden og rist dem ved jævn varme og under omrøring i ca. 10 min. - til de er gyldne. Vend dem af og til. Tilsæt hvidløg og salt og vend ternene på panden ca. 1 min. Tag croutonerne op og lad dem afkøle.

Salat

Flæk imens agurken på langs, skrab kernerne ud og skær agurken i små tern. Bland agurk, peberfrugt og de øvrige ingredienser sammen i en skål. Vend dressingen i salaten.

Vend hytteosten med citronskal og smag til.

Anret salaten i 4 glas (á ca. ¾ liter) med tilsluttende låg. Start med citronhytteosten i bunden, herefter bulgur, salat og afslut med croutoner. Pynt med friske basilikumblade og server.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10280 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 42,5 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 29 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag