Fattoush med bulgur

45 min
Fattoush med bulgur

Fattoush er en libanesisk salat med ristede brødstykker - her i en version med hjemmelavede croutoner, bulgur og citronhytteost. Fattoush samler sommerens skønne grøntsager i en dejlig salat. De ristede hvidløgscroutoner, bulguren og hytteosten giver fylde, så I sagtens kan blive mætte, de dagen hvor aftensmaden står på salat. Du kan også tage fattoushen med på picnic. Så er det en god idé at have de forskellige elementer i bokse hver for sig, og samle salaten lige før I skal spise.

Ingredienser

Bulgur

4 dl Vand
½ tsk Groft salt
200 g Bulgur (ca. 2½ dl)

Croutoner

4 skiver Daggammelt brød
30 g Smør
2 Små knuste fed hvidløg
1 tsk Groft salt

Dressing

2 spsk Olivenolie
2 spsk Friskpresset citronsaft
1 dl Finthakkede basilikumblade, persille eller mynteblade
1 Lille knust fed hvidløg
½ tsk Groft salt

Salat

1 Agurk (ca. 350 g)
2 Røde peberfrugter i små tern (ca. 300 g)
500 g Tomater i tern (ca. kg)
100 g Radiser eller ræddiker i tynde skiver
1 Finthakket rødløg (ca. 75 g)
1 Finthakket rød chilipeber - uden vægge og kerner

Citronhytteost

450 g Hytteost
1½ tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)

Pynt

Frisk basilikum, persille og/eller mynteblade

Sådan gør du

Bulgur

  • Bring vand tilsat salt i kog i en lille tykbundet gryde.
  • Skyl bulguren godt og kom den i det kogende vand. Kog bulguren ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 10 min.
  • Hæld eventuelt overskydende vand fra og lad bulguren afkøle.

Croutoner

  • Skær brødet i tern.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande.
  • Kom brødternene i panden og rist dem ved jævn varme og under omrøring i ca. 10 min. - til de er gyldne. Vend dem af og til.
  • Tilsæt hvidløg og salt og vend ternene på panden ca. 1 min. Tag croutonerne op og lad dem afkøle.

Dressing

  • Pisk olie, citronsaft og de øvrige ingredienser sammen.
  • Smag dressingen til.

Salat

  • Flæk imens agurken på langs, skrab kernerne ud og skær agurken i små tern.
  • Bland agurk, peberfrugt og de øvrige ingredienser sammen i en skål.
  • Vend dressingen i salaten.

Citronhytteost

  • Vend hytteosten med citronskal og smag til.
  • Anret salaten i 4 glas (á ca. ¾ liter) - med tætsluttende låg, hvis du skal have salaten med på farten.
  • Start med citronhytteosten i bunden, herefter bulgur, salat og afslut med croutoner.
  • Pynt med friske basilikumblade og server.

Pak de forskellige elementer (salat, dressing, bulgur, hytteost og croutoner) til fattoushen i bokse hver for sig, hvis du vil have salaten med på farten.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8821 kJ / 2108 kcal

Næringsindhold pr. 100g

328 kJ / 78 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 20,5 % 4 g
Kulhydrat: 51,4 % 9,9 g
Fedt: 28,1 % 2,5 g
Relateret video Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

https://www.arla.dk/opskrifter/fattoush-med-bulgur/