Laksebulgur med limedressing

30 min
Laksebulgur med limedressing

Lækker laks med frisk limedressing. Bulgur kan erstattes med couscous.

Ingredienser

Limedressing

2 dl Fraiche
½ spsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
1 spsk Flydende honning
Groft salt
3 dl Bulgur (ca. dl)
6 dl Hønsebouillon
600 g Laksefilet uden skind (ca. g)
10 g Smør
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 Appelsiner i mindre stykker (ca. 250 g)
2 Avocadoer i mindre stykker (ca. 250 g)
2 spsk Hakket persille

Sådan gør du

Limedressing

  • Bland alle ingredienserne sammen. Smag til med salt.
  • Tilbered bulguren i bouillonen som anvist på emballagen.
  • Skær laksen i terninger og steg dem på alle sider i smørret i en stegepande - ca. 3 min.
  • Drys med salt og peber.
  • Skræl appelsinerne og del dem i mindre stykker.
  • Del avocadoerne, fjern stenene og skræl avocadoerne og skær dem i tern.
  • Bland bulgur, appelsinstykker, avocadotern, persille og laks.
  • Kom limedressingen over.

I stedet for bulgur kan du bruge couscous.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12079 kJ / 2887 kcal

Næringsindhold pr. 100g

561 kJ / 134 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 23,3 % 7,7 g
Kulhydrat: 28,6 % 9,4 g
Fedt: 48,1 % 7,3 g
Relateret video Lakse test

Hvis du steger ét helt laksestykke frem for tern, så se her hvordan du tilbereder laksen, så den bliver saftig indeni og sprød på skindsiden.

https://www.arla.dk/opskrifter/laksebulgur-med-limedressing/