Salat med kartofler, dild og smilende æg
30 min

Salat med kartofler, dild og smilende æg

En salat du bliver både mæt og glad af....fuld af smag og flotte farver.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Salat med kartofler, dild og smilende æg

En salat du bliver både mæt og glad af....fuld af smag og flotte farver.

Antal portioner
  • 800 g skrubbede små kartofler
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt

Sennepsdressing

  • 2 agurker (ca. 500 g)
  • 1 dl hakkede friske dildkviste
  • 150 g radiser i tynde skiver
  • 7 forårsløg i tynde ringe (ca. 100 g)
  • 200 g røget mørbrad i strimler
  • 4 varme, smilende æg
  • 1 dl hele friske dildkviste
  • ¾ tsk flagesalt
  • groftkværnet peber

Tilbehør

  • 240 g ristet rugbrød

Fremgangsmåde:

Kom kartoflerne i kogende vand tilsat salt og kog dem ved svag varme og under låg i 5-7 min. Tag gryden af varme og lad kartoflerne trække under låg i yderligere 5-7 min., eller til de er møre. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre.

Sennepsdressing

Vend cremefraiche, sennep og salt sammen og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Flæk agurkerne og skrab kernerne ud med en teske. Skær agurkerne i halve skiver og vend dem sammen med de lune kartofler og hakket dild. Anret i 4 dybe tallerkener eller skåle sammen med radiser, forårsløg og mørbrad. Kom lidt sennepsdressing på salaten. Pil de smilende æg. Bryd eller skær æggene midt over og læg et æg på toppen af hver portion salat. Drys med dildkviste, salt og peber og server salaten med resten af dressingen og ristet rugbrød.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8990 kJ
  • Energifordeling:
  • Fedt: 29 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Protein: 20 %
  • Fiber: 37,5 g
Print