Grønkålspandekager med sprød salat og hytteost

Grønkålspandekager med sprød salat og hytteost

45 min
Grønkålspandekager med sprød salat og hytteost er en skøn og enkel vegetarret. De smukke grønne grønkålspandekager serveres med knasende sprød og let syrlig kålsalat, cremet avocado og hytteost. Pandekager med grønkål er en fryd for både øjet og maven. Skulle der være en grønkålspandekage til overs - så kan du tage den med i madpakken.

Sådan gør du

Kålsalat
  • Rør olie, citronsaft, sennep og salt sammen i en stor skål.
  • Bland kål og persille godt med dressingen og kram det let.
  • Stil kålsalaten tildækket til servering. Smag til.
Grønkålspandekager - 8 stk
  • Blend mælk, mel, grønkål, æg og salt i ca. 1 min.
  • Lad lidt af smørret blive gyldent i en pande.
  • Fordel ¾ dl dej i panden og bag pandekagen ved jævn varme, ca. 2 min. på hver side.
  • Læg pandekagen i et ovnfast fad og dæk med alufolie.
  • Stil fadet midt i ovnen og gentag med resten af pandekagerne.
  • Server de lune pandekager med kålsalat, hytteost og avocado.
Hold grønkålspandekagerne varme
  • Ca. 75° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Prøv også spinatpandekager med kylling og bolsjebedesalat

Velbekomme!
Variation

Grønkålsbladene kan erstattes af spinatblade.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9620 kJ / 2299 kcal

Næringsindhold pr. 100g

485 kJ / 116 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 21,2 % 6,1 g
Kulhydrat: 29,1 % 8,3 g
Fedt: 49,7 % 6,5 g

Ingredienser

Kålsalat
Jomfruolivenolie
2 spsk
Friskpresset citronsaft
1 spsk
Dijonsennep
1 tsk
Groft salt
1 tsk
Fintstrimlet rødkål
500 g
Finthakket bredbladet persille (ca. 30 g)
3 dl
Grønkålspandekager
Mælk
3 dl
Hvedemel (ca. 2½ dl)
150 g
Grønkålsblade (uden stok)
75 g
Æg
3
Groft salt
½ tsk
Smør - til stegning
15 g
Tilbehør
450 g
Avocadoer - i tynde skiver
2