Grønkålspandekager med sprød salat og hytteost

Grønkålspandekager med sprød salat og hytteost

45 min
Grønkålspandekager med sprød salat og hytteost er en skøn og enkel vegetarret. De smukke grønne grønkålspandekager serveres med knasende sprød og let syrlig kålsalat, cremet avocado og hytteost. Pandekager med grønkål er en fryd for både øjet og maven. Skulle der være en grønkålspandekage til overs - så kan du tage den med i madpakken.

Sådan gør du

Kålsalat
  • Rør olie, citronsaft, sennep og salt sammen i en stor skål.
  • Bland kål og persille godt med dressingen og kram det let.
  • Stil kålsalaten tildækket til servering. Smag til.
Grønkålspandekager - 8 stk
  • Blend mælk, mel, grønkål, æg og salt i ca. 1 min.
  • Lad lidt af smørret blive gyldent i en pande.
  • Fordel ¾ dl dej i panden og bag pandekagen ved jævn varme, ca. 2 min. på hver side.
  • Læg pandekagen i et ovnfast fad og dæk med alufolie.
  • Stil fadet midt i ovnen og gentag med resten af pandekagerne.
  • Server de lune pandekager med kålsalat, hytteost og avocado.
Hold grønkålspandekagerne varme
  • Ca. 75° - traditionel ovn.

Grønkålsbladene kan erstattes af spinatblade.

Energiindhold for hele retten:

9073 kJ / 2168 kcal

Næringsindhold pr. 100g

458 kJ / 109 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 20,8 % 5,6 g
Kulhydrat: 31,1 % 8,4 g
Fedt: 48,1 % 5,9 g
Mere inspiration

Prøv også spinatpandekager med kylling og bolsjebedesalat

Spinatpandekager
30 min
Spinatpandekager
(92)

Ingredienser

Kålsalat
2 spsk Jomfruolivenolie
1 spsk Friskpresset citronsaft
1 tsk Dijonsennep
1 tsk Groft salt
500 g Fintstrimlet rødkål
3 dl Finthakket bredbladet persille (ca. 30 g)
Grønkålspandekager
3 dl Mælk
150 g Hvedemel (ca. 2½ dl)
75 g Grønkålsblade (uden stok)
3 Æg
½ tsk Groft salt
15 g Smør - til stegning
Tilbehør
450 g Hytteost
2 Avocadoer - i tynde skiver