Madpandekager med kylling

Madpandekager med kylling

45 min
Madpandekager med kylling til aftensmad - det skal nok blive en succes. Her får du opskriften på madpandekager med saftige grøntsager og kyllingefyld toppet med en smagfuld hytteost. I denne opskrift skal du bruge kyllingekød og lave ovnbagte grøntsager, men du kan med fordel vælge de grøntsager, den ost og det kød, du har i køleskabet - for det er hele ideen med fyldte pandekager - du bruger, hvad du har og smager til med det, du kan lide.

Sådan gør du

Kyllingefyld og grøntsager
  • Læg aubergineskiverne på en plade med bagepapir (lad et hjørne være ledig til kyllingen). Læg fennikler, tomater og løg på en anden plade med bagepapir.
  • Pensl auberginerne med 1 spsk olie og drys alle grøntsagerne med 1 tsk salt.
  • Bag auberginerne øverst og fennikler, tomater og løg nederst i ovnen.
  • Pensl kyllingefileterne med resten af olien og drys med resten af saltet. Bag kyllingefileterne sammen med grøntsagerne de sidste 20 min.
  • Riv kyllingefileterne i mundrette stykker med 2 gafler.
Madpandekager
  • Bland imens havregryn, mel og salt i en skål. Pisk æg i og tilsæt hytteost, persille, hvidløg, citronsaft og mælk. Pisk pandekagedejen godt igennem.
  • Fordel ca. 1 dl dej i en varm slip-let pande (ca. 19 cm i diameter) - sving panden rundt, når du kommer dejen på.
  • Bag pandekagen ved kraftig til jævn varme, ca. 1 min. på hver side.
  • Bag 8 pandekager i alt. Hold dem varme mellem 2 tallerkener.
Topping
  • Server pandekagerne med bagte grøntsager og kyllingekød og med topping af hytteost, persille og citronskal.
Bagetid for grøntsager
  • Ca. 30 min. ved 225° - varmluft.
Bagetid for kylling
  • Ca. 20 min. ved 225° - varmluft.
Mere inspiration

Prøv denne lækre opskrift på hjemmelavede madpandekager....

Madpandekager
30 min
Madpandekager
(3)
Velbekomme!
Tips

Til disse madpandekager med kylling kan du bruge de grøntsager du har i køleskabet. Er du vild med spicy fylk, kan du spice smagen op med fx frisk chili, chiliflager eller sambal oelek.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8068 kJ / 1928 kcal

Næringsindhold pr. 100g

378 kJ / 90 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 33,7 % 7,5 g
Kulhydrat: 36,4 % 8,1 g
Fedt: 29,9 % 3,1 g

Ingredienser

Kyllingefyld og grøntsager
Aubergine i 1 cm skiver (ca. 250 g)
1
Fennikler i 1 cm skiver (ca. 300 g)
2
Tomater i halve (ca. 150 g)
4
Rødløg i både (ca. 225 g)
3
Olivenolie
1½ spsk
Groft salt
1½ tsk
Kyllingefileter (ca. 300 g)
2
Madpandekager
Finvalsede havregryn (ca. 2 dl)
80 g
Hvedemel (ca. 1¾ dl)
100 g
Groft salt
¾ tsk
Æg
4
100 g
Finthakket bredbladet persille
4 spsk
Lille hakket fed hvidløg
1
Friskpresset citronsaft
1 spsk
Mælk
2½ dl
Topping
100 g
Finthakket bredbladet persille
2 spsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 tsk