Spinatpandekager med røget laks

Spinatpandekager med røget laks

45 min
Spinatpandekager med røget laks og hytteost er superlækker og nem aftensmad. De flotte grønne pandekager gør dig glad og mæt. Prøv også vores variation af spinatpandekager med falaffel.
https://www.arla.dk/opskrifter/spinatpandekager-med-roget-laks/

Sådan gør du

Spinatpandekager
  • Blend havregrynene til de ligner groft mel.
  • Kom mælk, spinat, æggehvider og salt i havregrynene og blend i ca. 1 min. til en lidt tyk ensartet grøn dej.
  • Lad en slip-let-pande blive varm og kom lidt af olien i panden.
  • Skru ned til jævn varme og fordel ca. ¾ dl dej i panden. Bag pandekagen ved jævn varme, ca. 1½ min. på hver side.
  • Læg pandekagen mellem 2 tallerkener og hold den lun i ovnen. Gentag med resten af pandekagerne.
Fyld af hytteost og røget laks
  • Pluk laksen i mindre stykker.
  • Overhæld broccolien med kogende vand.
  • Vend hytteost og chili sammen (gem evt. lidt chili til pynt).
  • Anret laks, broccoli, hytteost og agurk på de lune pandekager.
  • Drys med salt og pynt med limebåde og skovsyre.

Prøv også at fylde spinatpandekager med falafler, hytteost, grillet blomkål og granatæblekerner. Pynt med frisk koriander.

Du kan holde pandekagerne varme mellem 2 tallerkener i en 100° varm ovn.

Energiindhold for hele retten:

9525 kJ / 2277 kcal

Næringsindhold pr. 100g

491 kJ / 117 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 28,2 % 8,2 g
Kulhydrat: 36,3 % 10,5 g
Fedt: 35,5 % 4,7 g
Mere inspiration

Lyst til flere spinatpandekager....se vore opskrift med fyld af kylling her.

Spinatpandekager
30 min
Spinatpandekager
(103)
Relateret video
Hvordan laver man pandekager

Er du vild med pandekager, men i tvivl om, hvordan man laver dem? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole tryller pandekager frem.

Ingredienser

Spinatpandekager
150 g Havregryn (ca. 4 dl)
3 dl Mælk
100 g Skyllede babyspinatblade
1½ dl Æggehvide
½ tsk Groft salt
4 tsk Smagsneutral olie - til stegning
Fyld af hytteost og røget laks
200 g Varmrøget laks
200 g Broccoli i små buketter
500 g Hytteost
1 spsk Hakket rød chilipeber
1 Agurk høvlet i lange strimler (ca. 300 g)
½ tsk Flagesalt
1 Limefrugt i både
Skovsyre