Hjemmelavede madpandekager - med en rest bagte rodfrugter
45 min

Hjemmelavede madpandekager - med en rest bagte rodfrugter

Opskriften på hjemmelavede madpandekager - med en rest bagte rodfrugter, er perfekte at have med på madpakke. Fyldet er virkelig lækkert med syrlighed, cremet konsistens og sprød salat.
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hjemmelavede madpandekager - med en rest bagte rodfrugter

Opskriften på hjemmelavede madpandekager - med en rest bagte rodfrugter, er perfekte at have med på madpakke. Fyldet er virkelig lækkert med syrlighed, cremet konsistens og sprød salat.

Antal portioner
  • 2 æg
  • 3 dl minimælk
  • 50 g sigtet speltmel (ca. ¾ dl)
  • 50 g hvedemel (ca. ¾ dl)
  • 125 g bagte eller stegte rodfrugter
  • ¼ tsk groft salt
  • 1 spsk smeltet smør

Fyld:

  • 1 dåse afdryppet tun i vand (ca. 185 g)
  • 250 g Karolines Køkken® Hytteost 4,5%
  • 1 spsk fint klippet purløg
  • 1 tsk citronskal (usprøjtet)
  • 1½ tsk friskpresset citronsaft
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 50 g skyllet hovedsalat revet i grove stykker
  • 4 groftrevne gulerødder

Fremgangsmåde:

Pisk æg og mælk let med et piskeris. Tilsæt spelt- og hvedemel til en jævn blanding. Mos rodfrugterne godt med en gaffel og vend dem i dejen sammen med salt. Lad ¼ af fedtstoffet blive varmt i en pande og bag en madpandekage af gangen. Bag den ca. 2 min. på hver side. Gentag med resten af fedtstof og dej.

Fyld

Bland tun, hytteost, purløg, citronskal og -saft, salt og peber godt sammen. Fordel salaten på madpandekagerne sammen med gulerødder og tunblanding. Rul dem sammen og server.

Tips

Du kan også servere dem lune med stegt kylling, eller med sirup. Egner sig godt til en pigefødselsdag/frokost.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 5330 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,5 g
  • Protein: 33 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 24 %
Print