Hjemmelavede madpandekager - med en rest bagte rodfrugter

Hjemmelavede madpandekager - med en rest bagte rodfrugter

45 min
Opskriften på hjemmelavede madpandekager - med en rest bagte rodfrugter, er perfekte at have med på madpakke. Fyldet er virkelig lækkert med syrlighed, cremet konsistens og sprød salat.

Sådan gør du

  • Pisk æg og mælk let med et piskeris. Tilsæt spelt- og hvedemel til en jævn blanding. Mos rodfrugterne godt med en gaffel og vend dem i dejen sammen med salt. Lad ¼ af fedtstoffet blive varmt i en pande og bag en madpandekage af gangen. Bag den ca. 2 min. på hver side. Gentag med resten af fedtstof og dej.
Fyld
  • Bland tun, hytteost, purløg, citronskal og -saft, salt og peber godt sammen. Fordel salaten på madpandekagerne sammen med gulerødder og tunblanding. Rul dem sammen og server.
Tips
  • Du kan også servere dem lune med stegt kylling, eller med sirup. Egner sig godt til en pigefødselsdag/frokost.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5232 kJ / 1250 kcal

Næringsindhold pr. 100g

362 kJ / 87 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 36,9 % 7,9 g
Kulhydrat: 39,7 % 8,5 g
Fedt: 23,4 % 2,3 g
Mere inspiration

Her er en virkelig lækker opskrift på hjemmelavede madpandekager....

Madpandekager
30 min
Madpandekager
(4)

Ingredienser

Æg
2
Mælk
3 dl
Sigtet speltmel (ca. ¾ dl)
50 g
Hvedemel (ca. ¾ dl)
50 g
Bagte eller stegte rodfrugter
125 g
Groft salt
¼ tsk
Smeltet smør
1 spsk
Fyld:
Afdryppet tun i vand (ca. 185 g)
1 dåse
Hytteost
250 g
Fint klippet purløg
1 spsk
Citronskal (usprøjtet)
1 tsk
Friskpresset citronsaft
1½ tsk
Groft salt
¼ tsk
Friskkværnet peber
Skyllet hovedsalat revet i grove stykker (ca. g)
50 g
Groftrevne gulerødder
4