Vafler med hytteost
30 min
•
Arbejdstid: 15 min
•
Vil du gøre dine vafler lidt mere rustikke ? Kom lidt hytteost i dejen og server med ekstra hytteost på toppen og friske bær!
Ingredienser
Ristede frø og kerner
1 spsk
Sesamfrø
|
|
---|---|
2 spsk
Græskarkerner
|
300 g
Hvedemel (ca. 5½ dl)
|
|
---|---|
2 tsk
Bagepulver
|
|
3 spsk
Sukker
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
2 dl
Mælk
|
|
250 g
Hytteost
|
|
4
Æg
|
|
100 g
Smør - smeltet
|
|
¼ tsk
Citronskal (usprøjtet)
|
Pensling
15 g
Smør - smeltet
|
---|
Tilbehør
200 g
Hytteost
|
|
---|---|
1½ dl
Hindbærmarmelade
|
|
75 g
Hindbær
|
|
75 g
Jordbær
|
Sådan gør du
Ristede frø og kerner
Hold vafler lune
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
13399 kJ / 3202 kcal
Næringsindhold pr. 100g
812 kJ / 194 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,2 g |
Protein: | 15,5 % | 7,4 g |
Kulhydrat: | 45,6 % | 21,8 g |
Fedt: | 38,9 % | 8,5 g |