Vafler med hytteost

Bedømmelse

(0 vurderinger)

30 min

Vil du gøre dine vafler lidt mere mættende? Kom lidt hytteost i dejen og server med ekstra hytteost på toppen og friske bær!

Ingredienser

Antal portioner

Ristede frø og kerner

  • 1 spsk sesamfrø
  • 2 spsk græskarkerner
  • 300 g hvedemel (ca. 5½ dl)
  • 2 tsk bagepulver
  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • 2 dl mælk
  • 250 g Karolines Køkken® Hytteost 4% Hytteost 4%
  • 4 æg
  • 100 g smør - smeltet
  • ¼ tsk citronskal (usprøjtet)

Pensling

  • 15 g smør - smeltet

Tilbehør

Sådan gør du

Sådan gør du

Ristede frø og kerner

Rist frø og kerner i en pande ved kraftig varme i ca. 1 min. under omrøring. Rist i yderligere ca. 2 min. ved jævn varme, stadig under omrøring. Hæld blandingen i en skål.

Bland mel, bagepulver, sukker og salt sammen i en skål. Pisk mælken i lidt efter lidt til en jævn dej. Tilsæt hytteost, æg, smør og citronskal. Rør det godt sammen.

Lad et vaffeljern blive godt varmt. Pensl begge plader af vaffeljernet med lidt smør, og fordel ca. 1 dl dej i vaffeljernet. Bag vaflen i ca. 2 min. - eller til den er gylden. Læg den på en tallerken under alufolie og hold den lun i ovnen. Gentag med resten af smørret og dejen.

Server de lune vafler med hytteost, hindbærmarmelade og bær på toppen. Pynt med græskarkerner og sesamfrø.

Hold vafler lune

Ca. 100° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 14310 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,5 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 40 %

Print

Kilde: