Vafler med hytteost

Vafler med hytteost

30 min
Vil du gøre dine vafler lidt mere rustikke ? Kom lidt hytteost i dejen og server med ekstra hytteost på toppen og friske bær!

Sådan gør du

Ristede frø og kerner
  • Rist frø og kerner i en pande ved kraftig varme i ca. 1 min. under omrøring. Rist i yderligere ca. 2 min. ved jævn varme, stadig under omrøring. Hæld blandingen i en skål.
  • Bland mel, bagepulver, sukker og salt sammen i en skål. Pisk mælken i lidt efter lidt til en jævn dej. Tilsæt hytteost, æg, smør og citronskal. Rør det godt sammen.
  • Lad et vaffeljern blive godt varmt. Pensl begge plader af vaffeljernet med lidt smør, og fordel ca. 1 dl dej i vaffeljernet. Bag vaflen i ca. 2 min. - eller til den er gylden. Læg den på en tallerken under alufolie og hold den lun i ovnen. Gentag med resten af smørret og dejen.
  • Server de lune vafler med hytteost, hindbærmarmelade og bær på toppen. Pynt med græskarkerner og sesamfrø.
Hold vafler lune
  • Ca. 100° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Her er den klassiske udgave af de lækre vafler - hvilken er bedst?

Vafler
45 min
Vafler
(369)
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

14020 kJ / 3351 kcal

Næringsindhold pr. 100g

849 kJ / 203 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 15,9 % 8 g
Kulhydrat: 43,4 % 21,6 g
Fedt: 40,7 % 9,4 g

Ingredienser

Ristede frø og kerner
Sesamfrø
1 spsk
Græskarkerner
2 spsk
Hvedemel (ca. 5½ dl)
300 g
Bagepulver
2 tsk
Sukker
3 spsk
Groft salt
1 tsk
Mælk
2 dl
250 g
Æg
4
Smør - smeltet
100 g
Citronskal (usprøjtet)
¼ tsk
Pensling
Smør - smeltet
15 g
Tilbehør
200 g
Hindbærmarmelade
1½ dl
Hindbær
75 g
Jordbær
75 g