Vafler med hytteost

Vafler med hytteost

30 min
Vil du gøre dine vafler lidt mere rustikke ? Kom lidt hytteost i dejen og server med ekstra hytteost på toppen og friske bær!
https://www.arla.dk/opskrifter/vafler-med-hytteost/

Sådan gør du

Ristede frø og kerner
  • Rist frø og kerner i en pande ved kraftig varme i ca. 1 min. under omrøring. Rist i yderligere ca. 2 min. ved jævn varme, stadig under omrøring. Hæld blandingen i en skål.
  • Bland mel, bagepulver, sukker og salt sammen i en skål. Pisk mælken i lidt efter lidt til en jævn dej. Tilsæt hytteost, æg, smør og citronskal. Rør det godt sammen.
  • Lad et vaffeljern blive godt varmt. Pensl begge plader af vaffeljernet med lidt smør, og fordel ca. 1 dl dej i vaffeljernet. Bag vaflen i ca. 2 min. - eller til den er gylden. Læg den på en tallerken under alufolie og hold den lun i ovnen. Gentag med resten af smørret og dejen.
  • Server de lune vafler med hytteost, hindbærmarmelade og bær på toppen. Pynt med græskarkerner og sesamfrø.
Hold vafler lune
  • Ca. 100° - traditionel ovn.
Energiindhold for hele retten:

13399 kJ / 3202 kcal

Næringsindhold pr. 100g

812 kJ / 194 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 15,5 % 7,4 g
Kulhydrat: 45,6 % 21,8 g
Fedt: 38,9 % 8,5 g
Mere inspiration

Her er den klassiske udgave af de lækre vafler - hvilken er bedst?

Vafler
45 min
Vafler
(564)

Ingredienser

Ristede frø og kerner
1 spsk Sesamfrø
2 spsk Græskarkerner
300 g Hvedemel (ca. 5½ dl)
2 tsk Bagepulver
3 spsk Sukker
1 tsk Groft salt
2 dl Mælk
250 g Hytteost
4 Æg
100 g Smør - smeltet
¼ tsk Citronskal (usprøjtet)
Pensling
15 g Smør - smeltet
Tilbehør
200 g Hytteost
1½ dl Hindbærmarmelade
75 g Hindbær
75 g Jordbær