Hytteostvafler

Hytteostvafler

25 min
Arbejdstid: 10 min
Nemme og lækre hytteostvafler lavet på kun 3 ingredienser. Denne opskrift på vafler består af hytteost, æg og havregryn - og et lille nip salt for at fremhæve smagen. Hytteostvaflerne kan både bruges i det søde og salte køkken. Server vaflerne til frokost, forret eller måske som en dessert med bær og vaniljecreme. Du kan nemt sætte dit eget præg på hytteostvaflerne - giv dem fx lidt chiliflakes eller andet krydderi - eller tilsæt citronskal, kardemomme eller vaniljesukker, hvis du ønsker en dessertvaffel.
https://www.arla.dk/opskrifter/hytteostvafler/

Sådan gør du

  • Rør alle ingredienserne sammen i en skål til en grov vaffeldej.
  • Lad et vaffeljern blive godt varmt - og pensl eller spray det med fedtstof.
  • Fordel halvdelen af dejen i vaffeljernet. Bag vaflen i 4-5 min. - eller til den er gylden.
  • Bag den anden vaffel af resten af dejen og server med valgfri topping.

Drys lidt revet ost i vaffeljernet, inden dejen kommes på - det giver en dejlig smag.

Energiindhold for hele retten:

1712 kJ / 409 kcal

Næringsindhold pr. 100g

504 kJ / 120 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 39,7 % 11,8 g
Kulhydrat: 26,7 % 7,9 g
Fedt: 33,6 % 4,6 g
Relateret video

Hytteostvaflerne kan både bruges i det søde og salte køkken. Server vaflerne til frokost, forret eller måske som en dessert med bær og vaniljecreme.

Ingredienser

200 g Hytteost
2 Æg
1 dl Havregryn
1 knivspids Salt
Smørspay eller smør - til stegning