Ovnbagt æggekage med hytteost, skinke og spinat

Ovnbagt æggekage med hytteost, skinke og spinat

30 min
Skøn og luftig æggekage med hytteost - fyldet kan du variere i det uendelige - se hvad køleskabet gemmer.

Sådan gør du

  • Pisk hytteost, æg og æggehvide sammen. Tilsæt skinke, spinat, salt, muskatnød og peber. Pensl 2 små skåle (a ca. 2 dl) med smør. Fordel hytteostblandingen heri og bag dem midt i ovnen - til de er faste og gyldne.
  • Anret imens gulerødder, feldsalat og lime på 1 bakke. Server med de nybagte æggekager og brød til.
Bagetid
  • Ca. 20 min. ved 175° - traditionel ovn.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3387 kJ / 810 kcal

Næringsindhold pr. 100g

399 kJ / 95 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 24,5 % 5,8 g
Kulhydrat: 47,4 % 11,1 g
Fedt: 28,1 % 3 g

Ingredienser

Æggekage
125 g
Æg
1
Æggehvider
3
Kogt, røget skinke i mindre stykker
50 g
Skyllede babyspinatblade
25 g
Groft salt
¼ tsk
Fintrevet muskatnød
⅛ tsk
Friskkværnet peber
Smør til pensling
5 g
Råkost
Groftrevne gulerødder
4
Skyllet feldsalat
25 g
Limefrugt i mindre stykker
1
Tilbehør
Groft rugbrød
125 g