Ovnbagt æggekage med hytteost, skinke og spinat

30 min
Ovnbagt æggekage med hytteost, skinke og spinat

Skøn og luftig æggekage med hytteost - fyldet kan du variere i det uendelige - se hvad køleskabet gemmer.

Ingredienser

Æggekage

125 g Hytteost
1 Æg
3 Æggehvider
50 g Kogt, røget skinke i mindre stykker
25 g Skyllede babyspinatblade
¼ tsk Groft salt
⅛ tsk Fintrevet muskatnød
Friskkværnet peber
5 g Smør til pensling

Råkost

4 Groftrevne gulerødder
25 g Skyllet feldsalat
1 Limefrugt i mindre stykker

Tilbehør

125 g Groft rugbrød

Sådan gør du

  • Pisk hytteost, æg og æggehvide sammen. Tilsæt skinke, spinat, salt, muskatnød og peber. Pensl 2 små skåle (a ca. 2 dl) med smør. Fordel hytteostblandingen heri og bag dem midt i ovnen i ca. 20 min. ved 175° - traditionel ovn - til de er faste og gyldne.
  • Anret imens gulerødder, feldsalat og lime på 1 bakke. Server med de nybagte æggekager og brød til.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2910 kJ / 696 kcal

Næringsindhold pr. 100g

343 kJ / 82 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 29,1 % 5,9 g
Kulhydrat: 44,9 % 9 g
Fedt: 26 % 2,4 g
https://www.arla.dk/opskrifter/ovnbagt-aggekage-med-hytteost-skinke-og-spinat/