Farsbrød med spinat og grøntsager

Farsbrød med spinat og grøntsager

1 time
Alt-i-et fad med fyldigt farsbrød og kartofler. Dejlig nemt!

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 45 min. ved 225° - traditionel ovn.

  • Kom spinaten i en sigte og pres den fri for væde. Skil spinaten let fra hinanden.
Farsbrød med spinat
  • Rør det hakkede kød med salt i ca. 1 min. Tilsæt løg, hvidløg, peber og hytteost. Rør mælken i lidt efter lidt og derefter melet. Rør farsen godt sammen og vend spinaten i. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Form farsen til et lille "brød" og læg det midt i ovnens bradepande.
  • Fordel kartoffel- og løgbåde rundt om farsbrødet og drys med salt og peber. Bag farsbrød og grøntsager midt i ovnen.
Dressing
  • Blend imens hytteost, vand, salt og peber og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min.
  • Anret farsbrød med spinat og grøntsager i et fladt fad. Server dressingen i en skål ved siden af.
Energiindhold for hele retten:

9212 kJ / 2202 kcal

Næringsindhold pr. 100g

307 kJ / 73 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 32,1 % 5,8 g
Kulhydrat: 46 % 8,3 g
Fedt: 21,9 % 1,8 g
Mere inspiration

Her en dejlig opskrift på farsbrød med ost i farsen.

Farsbrød
50 min
Farsbrød
(50)
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser

500 g Frossen, optøet helbladet spinat
Farsbrød med spinat
400 g Hakket grisekød (ca. 12% fedt)
1 tsk Groft salt
1 Finthakket zittauerløg (ca. 75 g)
3 Små knuste fed hvidløg
Friskkværnet peber
200 g Hytteost
1 dl Mælk
3 spsk Hvedemel
1 kg Mellemstore, skrællede kartofler i både
5 Rødløg i både (ca. 400 g)
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Dressing
250 g Hytteost
2 spsk Vand
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber