Farsbrød med spinat og grøntsager

1 time
Farsbrød med spinat og grøntsager

Alt-i-et fad med fyldigt farsbrød og kartofler. Dejlig nemt!

Ingredienser

500 g Frossen, optøet helbladet spinat

Farsbrød med spinat

400 g Hakket grisekød
1 tsk Groft salt
1 Finthakket løg (ca. 75 g)
3 Små knuste fed hvidløg
Friskkværnet peber
200 g Hytteost
1 dl Mælk
3 spsk Hvedemel
1 kg Mellemstore, skrællede kartofler i både
5 Rødløg i både (ca. 400 g)
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Dressing

250 g Hytteost
2 spsk Vand
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Kom spinaten i en sigte og pres den fri for væde. Skil spinaten let fra hinanden.

Farsbrød med spinat

  • Rør det hakkede kød med salt i ca. 1 min. Tilsæt løg, hvidløg, peber og hytteost. Rør mælken i lidt efter lidt og derefter melet. Rør farsen godt sammen og vend spinaten i. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Form farsen til et lille "brød" og læg det midt i ovnens bradepande.
  • Fordel kartoffel- og løgbåde rundt om farsbrødet og drys med salt og peber. Bag farsbrød og grøntsager midt i ovnen i ca. 45 min. ved 225° - traditionel ovn.

Dressing

  • Blend imens hytteost, vand, salt og peber og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min.
  • Anret farsbrød med spinat og grøntsager i et fladt fad. Server dressingen i en skål ved siden af.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8699 kJ / 2079 kcal

Næringsindhold pr. 100g

290 kJ / 69 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 35,4 % 6 g
Kulhydrat: 48,7 % 8,3 g
Fedt: 15,9 % 1,2 g
Relateret video Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

https://www.arla.dk/opskrifter/farsbrod-med-spinat-og-gronsager/