Farsbrød med spinat og grøntsager

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(19 vurderinger)

1 timer

Alt-i-et fad med fyldigt farsbrød og kartofler. Dejlig nemt!

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g frossen, optøet helbladet spinat

Farsbrød med spinat

  • 400 g magert, hakket svinekød (9-12% fedt)
  • 1 tsk groft salt
  • 1 finthakket zittauerløg (ca. 75 g)
  • 3 små knuste fed hvidløg
  • friskkværnet peber
  • 200 g Karolines Køkken® Hytteost 4% Hytteost 4%
  • 1 dl mælk
  • 3 spsk hvedemel
  • 1 kg mellemstore, skrællede kartofler i både
  • 5 rødløg i både (ca. 400 g)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Dressing

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom spinaten i en sigte og pres den fri for væde. Skil spinaten let fra hinanden.

Farsbrød med spinat

Rør det hakkede kød med salt i ca. 1 min. Tilsæt løg, hvidløg, peber og hytteost. Rør mælken i lidt efter lidt og derefter melet. Rør farsen godt sammen og vend spinaten i. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Form farsen til et lille "brød" og læg det midt i ovnens bradepande.

Fordel kartoffel- og løgbåde rundt om farsbrødet og drys med salt og peber. Bag farsbrød og grøntsager midt i ovnen.

Dressing

Blend imens hytteost, vand, salt og peber og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min.

Anret farsbrød med spinat og grøntsager i et fladt fad. Server dressingen i en skål ved siden af.

Bagetid

Ca. 45 min. ved 225° - traditionel ovn.

Sådan knuser og hakker du hvidløg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9410 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,8 g
  • Protein: 36 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 16 %

Print

Kilde: