Farsbrød med spinat og grøntsager

Farsbrød med spinat og grøntsager

1 time
Alt-i-et fad med fyldigt farsbrød og kartofler. Dejlig nemt!

Sådan gør du

  • Kom spinaten i en sigte og pres den fri for væde. Skil spinaten let fra hinanden.
Farsbrød med spinat
  • Rør det hakkede kød med salt i ca. 1 min. Tilsæt løg, hvidløg, peber og hytteost. Rør mælken i lidt efter lidt og derefter melet. Rør farsen godt sammen og vend spinaten i. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Form farsen til et lille "brød" og læg det midt i ovnens bradepande.
  • Fordel kartoffel- og løgbåde rundt om farsbrødet og drys med salt og peber. Bag farsbrød og grøntsager midt i ovnen.
Dressing
  • Blend imens hytteost, vand, salt og peber og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min.
  • Anret farsbrød med spinat og grøntsager i et fladt fad. Server dressingen i en skål ved siden af.
Bagetid
  • Ca. 45 min. ved 225° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Her en dejlig opskrift på farsbrød med ost i farsen.

Farsbrød
50 min
Farsbrød
(49)
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9758 kJ / 2332 kcal

Næringsindhold pr. 100g

325 kJ / 78 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 31,9 % 6,1 g
Kulhydrat: 43,1 % 8,2 g
Fedt: 25 % 2,2 g
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser

Frossen, optøet helbladet spinat
500 g
Farsbrød med spinat
Hakket grisekød (ca. 12% fedt)
400 g
Groft salt
1 tsk
Finthakket zittauerløg (ca. 75 g)
1
Små knuste fed hvidløg
3
Friskkværnet peber
200 g
Mælk
1 dl
Hvedemel
3 spsk
Mellemstore, skrællede kartofler i både
1 kg
Rødløg i både (ca. 400 g)
5
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Dressing
250 g
Vand
2 spsk
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber