Hytteost-blinis med creme, rejer og røget laks

Hytteost-blinis med creme, rejer og røget laks

30 min
En lille lækker sag til gæsterne - eller som snackmad til natmad. Bløde lækre blinis med fisk og skaldyr.

Sådan gør du

Hytteost-blinis
  • Del æggene i blommer og hvider. Rør hytteosten med æggeblommer, purløg, mel, salt og peber. Pisk hviderne stive og fold dem i. Lad halvdelen af smørret blive gyldent og steg 4 blinis. Steg dem ved jævn varme i ca. 2½ min. på hver side. Gentag med resten af smør og blinisdej.
Creme
  • Blend hytteost med mayonnaise, sennep, salt og peber til det er glat. Smag til.
  • Kom lidt creme på de 8 blinis og læg laks på de 4 af dem og rejer på resten. Fordel salaten på et fad og stil de pyntede blinis herpå. Pynt med dild og server med resten af cremen ved siden af.
Energiindhold for hele retten:

4029 kJ / 963 kcal

Næringsindhold pr. 100g

577 kJ / 138 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,2 g
Protein: 30,8 % 10,5 g
Kulhydrat: 17,9 % 6,1 g
Fedt: 51,3 % 8 g
Mere inspiration

Lækker anretning når der skal hygges....

Tapasbræt
30 min
Tapasbræt
(14)

Ingredienser

Hytteost-blinis
2 Æg
150 g Hytteost
1 spsk Fint klippet purløg
5 spsk Hvedemel
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
25 g Smør
Creme
4 spsk Hytteost
1 spsk Mayonnaise
½ tsk Grov sennep
1 Nip groft salt
Friskkværnet peber
100 g Røget laks
100 g Frosne, optøede rejer
½ liter Fintstrimlet icebergsalat
Pynt
Dildkviste