Hytteost-blinis med creme, rejer og røget laks

Hytteost-blinis med creme, rejer og røget laks

30 min
En lille lækker sag til gæsterne - eller som snackmad til natmad. Bløde lækre blinis med fisk og skaldyr.

Sådan gør du

Hytteost-blinis
  • Del æggene i blommer og hvider. Rør hytteosten med æggeblommer, purløg, mel, salt og peber. Pisk hviderne stive og fold dem i. Lad halvdelen af smørret blive gyldent og steg 4 blinis. Steg dem ved jævn varme i ca. 2½ min. på hver side. Gentag med resten af smør og blinisdej.
Creme
  • Blend hytteost med mayonnaise, sennep, salt og peber til det er glat. Smag til.
  • Kom lidt creme på de 8 blinis og læg laks på de 4 af dem og rejer på resten. Fordel salaten på et fad og stil de pyntede blinis herpå. Pynt med dild og server med resten af cremen ved siden af.
Mere inspiration

Lækker anretning når der skal hygges....

Tapasbræt
30 min
Tapasbræt
(10)
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4494 kJ / 1074 kcal

Næringsindhold pr. 100g

587 kJ / 140 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,2 g
Protein: 32,4 % 11,2 g
Kulhydrat: 16,3 % 5,6 g
Fedt: 51,3 % 8,1 g

Ingredienser

Hytteost-blinis
Æg
2
150 g
Fint klippet purløg
1 spsk
Hvedemel
5 spsk
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Smør
25 g
Creme
4 spsk
Mayonnaise
1 spsk
Grov sennep
½ tsk
Nip groft salt
1
Friskkværnet peber
Røget laks
100 g
Frosne, optøede rejer
100 g
Fintstrimlet icebergsalat
½ liter
Pynt
Friske dildkviste