Kyllingebøffer med sprød ærtesalat

Nøglehulsmærket opskrift

Kyllingebøffer med sprød ærtesalat

Bedømmelse

(54 vurderinger)

30 min

Nøglehulsmærket opskrift

Saftige hakkebøffer af kylling serveret med en sprød ærtesalat, der får et ekstra krydret pift af en gremolata af persille, hvidløg og citron.

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g hakket kyllingekød (ca. 5% fedt)
  • ½ dl hakket bredbladet persille
  • 1 spsk finthakket rød chilipeber
  • ¾ tsk groft salt
  • 25 g smør

Ærtesalat

  • 300 g ærter
  • 6 forårsløg i tynde ringe (ca. 100 g)
  • 1 agurk i små tern (ca. 250 g)
  • 2 spsk finthakket rød chilipeber
  • ½ spsk friskpresset citronsaft
  • ½ spsk koldpresset rapsolie
  • 1 tsk groft salt

Persillegremolata

  • 1 dl finthakket bredbladet persille
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 200 g Karolines Køkken® Hytteost 4%

Tilbehør

  • 240 g ristet groft flute

Sådan gør du

Sådan gør du

Bland kødet med persille, chili og salt og form det til 4 bøffer. Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun bøfferne ca. 1 min. på hver side. Skru ned til jævn varme og steg dem ca. 3 min. på hver side - tjek at kødsaften er klar. Tag kyllingebøfferne op og lad dem hvile tildækket i ca. 2 min.

Ærtesalat

Vend ærter, forårsløg og agurk sammen med de øvrige ingredienser.

Persillegremolata

Vend persille, hvidløg og citronskal sammen.

Anret ærtesalaten på et fad og fordel hytteosten ovenpå. Drys med persillegremolata og server salaten sammen med de varme kyllingebøffer og ristet flute.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8170 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,7 g
  • Protein: 35 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 29 %

Kilde: