Kyllingebøffer med sprød ærtesalat

Kyllingebøffer med sprød ærtesalat

20 min
Saftige hakkebøffer af kylling serveret med en sprød ærtesalat, der får et ekstra krydret pift af en gremolata af persille, hvidløg og citron.

Sådan gør du

  • Bland kødet med persille, chili og salt og form det til 4 bøffer. Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun bøfferne ca. 1 min. på hver side. Skru ned til jævn varme og steg dem ca. 3 min. på hver side - tjek at kødsaften er klar. Tag kyllingebøfferne op og lad dem hvile tildækket i ca. 2 min.
Ærtesalat
  • Vend ærter, forårsløg og agurk sammen med de øvrige ingredienser.
Persillegremolata
  • Vend persille, hvidløg og citronskal sammen.
  • Anret ærtesalaten på et fad og fordel hytteosten ovenpå. Drys med persillegremolata og server salaten sammen med de varme kyllingebøffer og ristet flute.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7572 kJ / 1810 kcal

Næringsindhold pr. 100g

434 kJ / 104 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 39,8 % 10,2 g
Kulhydrat: 37,3 % 9,5 g
Fedt: 22,9 % 2,7 g

Ingredienser

Hakket kyllingekød
500 g
Hakket bredbladet persille
½ dl
Finthakket rød chilipeber
1 spsk
Groft salt
¾ tsk
Smør
25 g
Ærtesalat
Ærter
300 g
Forårsløg i tynde ringe (ca. 100 g)
1 bundt
Agurk i små tern (ca. 300 g)
1
Finthakket rød chilipeber
2 spsk
Koldpresset rapsolie
2 tsk
Friskpresset citronsaft
½ spsk
Groft salt
1 tsk
Persillegremolata
Finthakket bredbladet persille
1 dl
Lille knust fed hvidløg
1
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 tsk
Tilbehør
Ristet groft flute
240 g