Kyllingebøffer med sprød ærtesalat

Kyllingebøffer med sprød ærtesalat

20 min
Saftige hakkebøffer af kylling serveret med en sprød ærtesalat, der får et ekstra krydret pift af en gremolata af persille, hvidløg og citron.

Sådan gør du

  • Bland kødet med persille, chili og salt og form det til 4 bøffer. Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun bøfferne ca. 1 min. på hver side. Skru ned til jævn varme og steg dem ca. 3 min. på hver side - tjek at kødsaften er klar. Tag kyllingebøfferne op og lad dem hvile tildækket i ca. 2 min.
Ærtesalat
  • Vend ærter, forårsløg og agurk sammen med de øvrige ingredienser.
Persillegremolata
  • Vend persille, hvidløg og citronskal sammen.
  • Anret ærtesalaten på et fad og fordel hytteosten ovenpå. Drys med persillegremolata og server salaten sammen med de varme kyllingebøffer og ristet flute.
Energiindhold for hele retten:

7329 kJ / 1752 kcal

Næringsindhold pr. 100g

420 kJ / 100 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 40,2 % 9,9 g
Kulhydrat: 38,7 % 9,6 g
Fedt: 21,1 % 2,4 g

Ingredienser

500 g Hakket kyllingekød
½ dl Hakket bredbladet persille
1 spsk Finthakket rød chilipeber
¾ tsk Groft salt
25 g Smør
Ærtesalat
300 g Ærter
1 bundt Forårsløg i tynde ringe (ca. 100 g)
1 Agurk i små tern (ca. 300 g)
2 spsk Finthakket rød chilipeber
2 tsk Koldpresset rapsolie
½ spsk Friskpresset citronsaft
1 tsk Groft salt
Persillegremolata
1 dl Finthakket bredbladet persille
1 Lille knust fed hvidløg
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
200 g Hytteost
Tilbehør
240 g Ristet groft flute