Hønsefrikassé med kørvel og ærter

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(7 vurderinger)

60+ min

Dejlig ret med hønsekød og grøntsager - smager af sol og sommer.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 høne eller 1 stor unghane (1600-1900 g)
  • 3 liter vand
  • 2 spsk groft salt
  • 1 renset porre
  • 1 renset gulerod
  • 4 kviste af frisk timian
  • 4 kviste af kruspersille
  • 1 laurbærblad
  • 1 pillet zittauerløg

Pynt

  • frisk kørvel

Hertil

  • 1 kg kogte kartofler eller 320 g løse ris, fx parboiled
  • 1 liter salat revet i grove stykker, fx lolo bianco salat

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom hønen i en stor gryde, dæk med vand og tilsæt salt. Bring i kog og skum (dvs. fjern alle urenheder der stiger til overfladen). Kom snittet porre, snittet gulerod, timian, persille, laurbærblad og løg i både ved og kog i 1-1½ time til kødet falder af benene. Tag hønen op og pluk kødet af benene og skindet. Si suppen og kom ¾ liter tilbage i gryden.

Kog blomkålsbuketterne i den siede suppe i ca. 5 min. og tag dem op med en hulske. Lav en smørbolle ved at gnide smør og mel sammen til en jævn klump. Rør smørbollen i suppen. Kom kødet i frikasséen og tilsæt blomkål, ærter og kørvel lige inden servering hvor der smages til. Frikasséen kan evt. lige rundes med lidt piskefløde. Server i dybe store tallerkener med kogte kartofler ved, drys med mere kørvel og server også en skål med blade af grøn salat.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11060 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 38,9 g
  • Protein: 32 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 25 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: