Hønsefrikassé er en rigtig dejlig sommerret, som mormor lavede den. Vi kalder det hønsefrikassé, men koger i virkeligheden en kylling, for det er næsten ikke til at opdrive en høne nu om dage. Vi har lavet hønsefrikasséen med blomkål og ærter, men er du mere til asparges, er det også fint. Der bliver suppe tilovers, når du koger kyllingen, så der er dejlig nem aftensmad en anden dag. Suppen kan også fryses. Hjemmelavet hønsefrikassé er kærlighed på tallerkenen.
Her endnu en klassiker med høns eller kylling - hønsesalat - prøv den!
Du kan skifte blomkålen ud med hvide asparges (friske eller fra glas), grønne asparges eller broccoli. Brug evt. noget af den ekstra hønsekødssuppe til denne meget lækre vietnamesiske suppe som Ahn Lê har udviklet til Karolines Køkken.
Du kan fryse den overskydende suppe.
17182 kJ / 4107 kcal
506 kJ / 121 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 38,7 % | 11,5 g |
Kulhydrat: | 22,3 % | 6,6 g |
Fedt: | 39 % | 5,3 g |
Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.