Hønsefrikassé med med blomkål og ærter
Hønsefrikassé er en rigtig dejlig sommerret, som mormor lavede den. Vi kalder det hønsefrikassé, men koger i virkeligheden en kylling, for det er næsten ikke til at opdrive en høne nu om dage. Vi har lavet hønsefrikasséen med blomkål og ærter, men er du mere til asparges, er det også fint. Der bliver suppe tilovers, når du koger kyllingen, så der er dejlig nem aftensmad en anden dag. Suppen kan også fryses. Hjemmelavet hønsefrikassé er kærlighed på tallerkenen.
Ingredienser
Kogt kylling
1
Stor kylling eller 1 unghane (ca. 1600 g)
|
|
---|---|
3 liter
Vand
|
|
1
Renset porre
|
|
1
Renset gulerod
|
|
1
Pillet løg
|
|
6 stilke
Frisk dild eller persille
|
|
4 stilke
Frisk timian
|
|
1
Laurbærblad
|
|
2 spsk
Groft salt
|
Frikassé
400 g
Blomkål i små buketter
|
|
---|---|
3 spsk
Blødt smør
|
|
3 spsk
Hvedemel
|
|
200 g
Ærter
|
|
1 dl
Hakkede dildkviste eller persille
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
¾ dl
Piskefløde eller madlavningsfløde
|
Tilbehør
1 kg
Kogte kartofler eller 320 g løse ris, fx parboiled
|
---|
Sådan gør du
Kogt kylling
Frikassé
Du kan skifte blomkålen ud med hvide asparges (friske eller fra glas), grønne asparges eller broccoli. Brug evt. noget af den ekstra hønsekødssuppe til denne meget lækre vietnamesiske suppe som Ahn Lê har udviklet til Arla Karolines Køkken®.
Du kan fryse den overskydende suppe.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
18194 kJ / 4348 kcal
Næringsindhold pr. 100g
534 kJ / 128 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,3 g |
Protein: | 30,8 % | 9,7 g |
Kulhydrat: | 19,7 % | 6,2 g |
Fedt: | 49,5 % | 7,1 g |
Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.