Skal afkølingen af suppen gå stærkt er det en god idé at hælde ærtesuppen i flade beholdere, gerne af metal. Stil evt. suppen i fryseren i ca. ½ time.
Den mousserende vin kan erstattes af danskvand med citrus.
9072 kJ / 2168 kcal
354 kJ / 85 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,7 g |
Protein: | 21,1 % | 4,4 g |
Kulhydrat: | 38,7 % | 8,1 g |
Fedt: | 30,1 % | 2,9 g |
Alkohol: | 10,1 % |
Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.
10 g
Smør
|
|
---|---|
2
Grofthakkede løg (ca. 150 g)
|
|
¾ liter
Grøntsagsbouillon
|
|
500 g
Frosne ærter
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
1
Moden avocado i mindre stykker (ca. 100 g)
|
2 dl
Creme fraiche
|
|
---|---|
2
Små knuste fed hvidløg
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
3 dl
Tør mousserende vin
|
|
---|---|
300 g
Optøede, frosne rejer eller afdryppede rejer i lage
|
Ærter
|
---|
240 g
Groft brød
|
---|