Kold ærtesuppe med rejer og brus

Kold ærtesuppe med rejer og brus

4 timer 30 min
Arbejdstid: 35 min
Knaldgrøn kold ærtesuppe med mousserende vin er en festlig og lidt anderledes forret. Der er lidt show og imponator effekt, hvis du først hælder den mousserende vin over ærtesuppen, når gæsterne sidder bænket ved bordet. Ærtesuppe serveres med hvidløgscreme og rejer - og er skøn læskende på en varm dag. Kold ærtesuppe er også lækker at servere på fx påskefrokostbordet som en dejlig afveksling til de mere tunge retter.
https://www.arla.dk/opskrifter/kold-artesuppe-med-rejer-og-brus/

Sådan gør du

Ærtesuppe
  • Lad smørret blive gyldent i en stor gryde. Svits løgene i ca. 1 min.
  • Tilsæt bouillon, ærter, salt og peber og bring suppen i kog uden låg. Kog den ved svag varme, stadig uden låg, i ca. 5 min.
  • Kom avocadoen i et blenderglas sammen med 1/3 af suppen og blend ved hurtigste hastighed i ca. 40 sek.
  • Blend resten af suppen og hæld det hele sammen i en skål. Stil suppen til afkøling i mindst 4 timer.
Hvidløgscreme
  • Rør imens cremefraiche sammen med hvidløg, salt og peber.
  • Stil cremen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
Ved serveringen
  • Rør forsigtigt mousserende hvidvin i suppen og server den i kolde glas eller tallerkner sammen med rejer og hvidløgscreme.
  • Pynt med ærter og server.

Skal afkølingen af suppen gå stærkt er det en god idé at hælde ærtesuppen i flade beholdere, gerne af metal. Stil evt. suppen i fryseren i ca. ½ time.

Den mousserende vin kan erstattes af danskvand med citrus.

Energiindhold for hele retten:

9072 kJ / 2168 kcal

Næringsindhold pr. 100g

354 kJ / 85 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 21,1 % 4,4 g
Kulhydrat: 38,7 % 8,1 g
Fedt: 30,1 % 2,9 g
Alkohol: 10,1 %
Relateret video
Sådan skærer du en avocado

Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.

Ingredienser

Ærtesuppe
10 g Smør
2 Grofthakkede løg (ca. 150 g)
¾ liter Grøntsagsbouillon
500 g Frosne ærter
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 Moden avocado i mindre stykker (ca. 100 g)
Hvidløgscreme
2 dl Creme fraiche
2 Små knuste fed hvidløg
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
3 dl Tør mousserende vin
300 g Optøede, frosne rejer eller afdryppede rejer i lage
Pynt
Ærter
Tilbehør
240 g Groft brød