Kold ærtesuppe med rejer og brus
Knaldgrøn kold ærtesuppe med mousserende vin er en festlig og lidt anderledes forret. Der er lidt show og imponator effekt, hvis du først hælder den mousserende vin over ærtesuppen, når gæsterne sidder bænket ved bordet. Ærtesuppe serveres med hvidløgscreme og rejer - og er skøn læskende på en varm dag. Kold ærtesuppe er også lækker at servere på fx påskefrokostbordet som en dejlig afveksling til de mere tunge retter.
Ingredienser
Ærtesuppe
10 g
Smør
|
|
---|---|
2
Grofthakkede løg (ca. 150 g)
|
|
¾ liter
Grøntsagsbouillon
|
|
500 g
Frosne ærter
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
1
Moden avocado i mindre stykker (ca. 100 g)
|
Hvidløgscreme
2 dl
Creme fraiche
|
|
---|---|
2
Små knuste fed hvidløg
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
3 dl
Tør mousserende vin
|
|
---|---|
300 g
Optøede, frosne rejer eller afdryppede rejer i lage
|
Pynt
Ærter
|
---|
Tilbehør
240 g
Groft brød
|
---|
Sådan gør du
Ærtesuppe
Hvidløgscreme
Ved serveringen
Skal afkølingen af suppen gå stærkt er det en god idé at hælde ærtesuppen i flade beholdere, gerne af metal. Stil evt. suppen i fryseren i ca. ½ time.
Den mousserende vin kan erstattes af danskvand med citrus.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9072 kJ / 2168 kcal
Næringsindhold pr. 100g
354 kJ / 85 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,7 g |
Protein: | 21,1 % | 4,4 g |
Kulhydrat: | 38,7 % | 8,1 g |
Fedt: | 30,1 % | 2,9 g |
Alkohol: | 10,1 % |
Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.