Kold ærtesuppe med rejer og brus

Kold ærtesuppe med rejer og brus

60+ min Forret
Knaldgrøn kold ærtesuppe med mousserende vin er en festlig og lidt anderledes forret. Der er lidt show og imponator effekt, hvis du først hælder den mousserende vin over ærtesuppen, når gæsterne sidder bænket ved bordet. Ærtesuppe serveres med hvidløgscreme og rejer - og er skøn læskende på en varm dag. Kold ærtesuppe er også lækker at servere på fx påskefrokostbordet som en dejlig afveksling til de mere tunge retter.
Mere inspiration

Endnu en dejlig kold suppe - frisk og læskende.

Velbekomme!
Tip

Skal afkølingen af suppen gå stærkt er det en god idé at hælde ærtesuppen i flade beholdere, gerne af metal. Stil evt. suppen i fryseren i ca. ½ time.

Variation

Den mousserende vin kan erstattes af danskvand med citrus.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2230 kJ / 2230 kcal

Næringsindhold pr. 100g

364 kJ / 87 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 21,6 % 4,6 g
Kulhydrat: 39,3 % 8,4 g
Fedt: 29,3 % 2,9 g
Alkohol: 9,8 %
Relateret video
Sådan skærer du en avocado

Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.

Ingredienser