Klassisk gazpacho

Klassisk gazpacho

15 min
Den ultimative sommerret - gazpacho! Den kølige suppe kommer fra det spanske køkken, og er oprindeligt kendt som fattigmandskost - brød, olie og hvidløg er blevet knust i en morter og grøntsager er blevet tilsat, så man havde en grov suppe. Gazpacho har udviklet sig gennem tiderne og i dag har vi adgang til mange forskellige frugter og grøntsager. Denne opskrift er med både tomat, agurk, peberfrugt og selleri - og den er genial som restemad, da du kan bruge brødrester og frugt/grøntsager, som synger på sidste vers, men er sprængfyldt med smag. Velbekomme!

Sådan gør du

Gazpacho
  • Skær alle grøntsager i grove stykker og læg dem i en stor skål (hold lidt agurk og bladselleri tilbage til pynt).
  • Tilsæt hvidløg og basilikum, pånær et par blade til pynt.
  • Vend alle grøntsager sammen med olie, eddike og brød og lad det marinere i mindst ½ time.
  • Kom det hele i en blender og lad det blende i 2-3 min. til det har en ensartet konsistens.
  • Suppens temperatur stiger en lille smule, når den blendes, så sæt den gerne på køl i 15 minutter eller server suppen med en isterning i hver portion.
Brødcroutoner
  • Skær brødet i tern af 1x1 cm og fordel olivenolie og salt over.
Pynt
  • Skær agurk og bladselleri i små tern. Pynt suppen med grøntsagerne, friske basilikumblade, brødcroutoner og lidt olivenolie.
Mere inspiration

Lyst, daggammelt brød er også genialt til en sprød bruschetta!

Bruschetta med ost
30 min
Bruschetta med ost
(12)
Velbekomme!
Forbered i god tid

Bland alle ingredienser i en stor skål og sæt det på køl nogle timer før servering. Evt efter morgenmad, så har du en dejlig nem sommerfrokost klar på køl.

Brug en rest

Gazpacho er genial reste-mad. Skær tørt brød og grøntsager i tern og læg det sammen på køl, så bliver brødet blødt og kan blendes til en cremet gazpacho!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6367 kJ / 1522 kcal

Næringsindhold pr. 100g

347 kJ / 83 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 11,7 % 2,4 g
Kulhydrat: 59,8 % 12,2 g
Fedt: 28,5 % 2,7 g

Ingredienser

Gazpacho
Modne tomater
8
Agurk
1
Grøn peberfrugt
1
Røde peberfrugter
2
Bladselleri
2 stilke
Finthakket frisk basilikum
1 dl
Finthakket fed hvidløg
1
Landbrød i store tern
2 skiver
Olivenolie
1 spsk
Sherryeddike
1 spsk
Groft salt
1 tsk
Brødcroutoner
Landbrød i små tern
4 skiver
Olivenolie
2 spsk
Groft salt
½ tsk
Pynt
Friske basilikum
Agurker eller bladselleri i små tern
Olivenolie