Klassisk gazpacho
&format=webp)
Den ultimative sommerret - gazpacho! Den kølige suppe kommer fra det spanske køkken, og er oprindeligt kendt som fattigmandskost - brød, olie og hvidløg er blevet knust i en morter og grøntsager er blevet tilsat, så man havde en grov suppe. Gazpacho har udviklet sig gennem tiderne og i dag har vi adgang til mange forskellige frugter og grøntsager. Denne opskrift er med både tomat, agurk, peberfrugt og selleri - og den er genial som restemad, da du kan bruge brødrester og frugt/grøntsager, som synger på sidste vers, men er sprængfyldt med smag. Velbekomme!
Ingredienser
Gazpacho
8
Modne tomater
|
|
---|---|
1
Agurk
|
|
1
Grøn peberfrugt
|
|
2
Røde peberfrugter
|
|
2 stilke
Bladselleri
|
|
1 dl
Finthakket basilikumblade
|
|
1
Finthakket fed hvidløg
|
|
2 skiver
Daggammelt landbrød i store tern
|
|
1 spsk
Olivenolie
|
|
1 spsk
Sherryeddike
|
|
1 tsk
Groft salt
|
Brødcroutoner
4 skiver
Daggammelt landbrød i små tern
|
|
---|---|
1 spsk
Olivenolie
|
|
15 g
Smør
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Pynt
Frisk basilikum
|
|
---|---|
Agurker eller bladselleri i små tern
|
|
Olivenolie
|
Sådan gør du
Gazpacho
Brødcroutoner
Pynt
Bland alle ingredienser i en stor skål og sæt det på køl nogle timer før servering. Evt efter morgenmad, så har du en dejlig nem sommerfrokost klar på køl.
Gazpacho er genial reste-mad. Skær tørt brød og grøntsager i tern og læg det sammen på køl, så bliver brødet blødt og kan blendes til en cremet gazpacho.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
5612 kJ / 1341 kcal
Næringsindhold pr. 100g
316 kJ / 76 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 11,7 % | 2,2 g |
Kulhydrat: | 58,8 % | 10,9 g |
Fedt: | 29,5 % | 2,5 g |
