Klassisk gazpacho

Klassisk gazpacho

15 min Mellemmåltid Forret

Den ultimative sommerret - gazpacho! Den kølige suppe kommer fra det spanske køkken, og er oprindeligt kendt som fattigmandskost - brød, olie og hvidløg er blevet knust i en morter og grøntsager er blevet tilsat, så man havde en grov suppe. Gazpacho har udviklet sig gennem tiderne og i dag har vi adgang til mange forskellige frugter og grøntsager. Denne opskrift er med både tomat, agurk, peberfrugt og selleri - og den er genial som restemad, da du kan bruge brødrester og frugt/grøntsager, som synger på sidste vers, men er sprængfyldt med smag. Velbekomme!

Mere inspiration

Lyst, daggammelt brød er også genialt til en sprød bruschetta!

Velbekomme!
Forbered i god tid

Bland alle ingredienser i en stor skål og sæt det på køl nogle timer før servering. Evt efter morgenmad, så har du en dejlig nem sommerfrokost klar på køl.

Brug en rest

Gazpacho er genial reste-mad. Skær tørt brød og grøntsager i tern og læg det sammen på køl, så bliver brødet blødt og kan blendes til en cremet gazpacho!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6405 kJ / 1531 kcal

Næringsindhold pr. 100g

349 kJ / 83 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 11,2 % 2,3 g
Kulhydrat: 59,7 % 12,2 g
Fedt: 29,1 % 2,7 g

Ingredienser