Kold tomatsuppe med ostebrød

Kold tomatsuppe med ostebrød

60+ min
Fryseegnet
Herlig pikant suppe inspireret af den spanske gazpacho. Put isklumper i, hvis du vil have suppen ekstra kold.

Sådan gør du

Gratinering:

Ca. 7 min. ved 250° - tradtionel ovn.

  • Prik tomaterne med en gaffel. Kom dem i kogende vand et kort øjeblik til skindet begynder at løsne sig.
  • Tag tomaterne op og pil skindet af. Hak tomaterne fint.
  • Bring vand og fond i kog i en gryde og kog løgene under låg i ca. 1 min.
  • Tag gryden af varmen og tilsæt tomatpuré, eddike, sukker, salt og peber og rør rundt.
  • Tilsæt de hakkede tomater, peberfrugt og vand. Smag til.
  • Hæld blandingen i en skål eller kande og stil suppen tildækket i køleskabet i ca. 3 timer eller til den er helt kold.
Ostebrød
  • Fordel osten på brødskiverne og gratiner brødene midt i ovnen.
  • Skær de varme brødskiver i stænger og server dem til den kolde tomatsuppe. Pynt med purløg

I stedet for friske tomater kan du anvende 2 dåser hakkede tomater (a ca. 400 g). Smag suppen til med ½ tsk sukker og ½ tsk groft salt ekstra.

Tomatsuppen kan fryses.

Energiindhold for hele retten:

5443 kJ / 1301 kcal

Næringsindhold pr. 100g

260 kJ / 62 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 18,3 % 2,8 g
Kulhydrat: 56,6 % 8,7 g
Fedt: 25,1 % 1,8 g

Ingredienser

10 Store tomater
Kogende vand
1 dl Vand
1 spsk Koncentreret grøntsagsfond
1 Stort finthakket rødløg (ca. 100 g)
1 dåse Koncentreret tomatpuré
1 tsk Mørk balsamicoeddike
1 tsk Sukker
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 Finthakkede røde peberfrugter (ca. 200 g)
½ liter Vand
Ostebrød
100 g Revet cheddar- og maasdammerost
240 g Lyst brød i skiver
Pynt
Klippet purløg
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk