Kold limesuppe med cognacflødeskum

Kold limesuppe med cognacflødeskum

60+ min
En skøn frisk dessert, der kombinerer suppe, frugt og flødeskum!

Sådan gør du

Sukkerlage
  • Kog vand og sukker i en gryde ved kraftig varme i ca. 1 min. Lad lagen køle af og sæt den tildækket i køleskabet i mindst 1 time.
Cognacflødeskum
  • Pisk fløden til et let skum og smag til med cognac og flormelis. Stil cognacflødeskummet tildækket i køleskabet i ca. 1 time.
  • Vend limeskal og -saft, frugt og citronmelisse i den kolde lage. Hæld suppen i en stor kold skål og server sammen med cognacflødeskum og is.
Velbekomme!
Tips

Cognac kan erstattes af pernod eller whisky. Sukkerlage til limesuppe, kan koges dagen før. Alle ingredienserne - undtagen bananer - kan klargøres dagen før og opbevares på køl i fryseposer.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

18194 kJ / 4348 kcal

Næringsindhold pr. 100g

556 kJ / 133 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 3,2 % 1,1 g
Kulhydrat: 66,7 % 21,8 g
Fedt: 28,5 % 4,3 g
Alkohol: 1,6 %
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Sukkerlage
Vand
4 dl
Sukker (ca. 4 dl)
350 g
Cognacflødeskum
¼ liter
Cognac
2 spsk
Flormelis
2 spsk
Limesuppe
Fintrevet limeskal (usprøjtet)
1 spsk
Friskpresset limesaft
1½ dl
Galiamelon i små tern
1
Halve blå vindruer uden sten
250 g
Jordbær i kvarte
300 g
Bananer i skiver
4
Hakkede friske citronmelisseblade (1 stor potte)
1 dl
Vaniljeflødeis
450 g
Pynt
Friske citronmelisseblade