Kold limesuppe med cognacflødeskum
60+ min

Kold limesuppe med cognacflødeskum

En skøn frisk dessert, der kombinerer suppe, frugt og flødeskum!
Bedømmelse (16 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kold limesuppe med cognacflødeskum

En skøn frisk dessert, der kombinerer suppe, frugt og flødeskum!

Opskriften gælder for 10 personer

Sukkerlage

  • 4 dl vand
  • 350 g sukker (ca. 4 dl)

Cognacflødeskum

Limesuppe

  • 1 spsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 1½ dl friskpresset limesaft
  • 1 galiamelon i små tern
  • 250 g halve blå vindruer uden sten
  • 300 g jordbær i kvarte
  • 4 bananer i skiver
  • 1 dl hakkede friske citronmelisseblade (1 stor potte)
  • 1 liter vaniljeflødeis

Pynt

  • friske citronmelisseblade

Fremgangsmåde:

Sukkerlage

Kog vand og sukker i en gryde ved kraftig varme i ca. 1 min. Lad lagen køle af og sæt den tildækket i køleskabet i mindst 1 time.

Cognacflødeskum

Pisk fløden til et let skum og smag til med cognac og flormelis. Stil cognacflødeskummet tildækket i køleskabet i ca. 1 time.

Ved serveringen

Vend limeskal og -saft, frugt og citronmelisse i den kolde lage. Hæld suppen i en stor kold skål og server sammen med cognacflødeskum og is.

Tips

Cognac kan erstattes af pernod eller whisky. Sukkerlage til limesuppe, kan koges dagen før. Alle ingredienserne - undtagen bananer - kan klargøres dagen før og opbevares på køl i plastposer.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 18990 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 43 %
  • Alkohol: 1 %
Print

Vin match

Sauvignon blanc, semillon Sauternes, Frankrig

Til denne lækre eksotiske dessert vil en hvid dessertvin fra Bordeaux være lækker, fx en sauternes eller monbasillac Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til thaimad