Kold limesuppe med cognacflødeskum

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(22 vurderinger)

60+ min

En skøn frisk dessert, der kombinerer suppe, frugt og flødeskum!

Ingredienser

Opskriften gælder for 10 personer

Sukkerlage

  • 4 dl vand
  • 350 g sukker (ca. 4 dl)

Cognacflødeskum

Limesuppe

  • 1 spsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 1½ dl friskpresset limesaft
  • 1 galiamelon i små tern
  • 250 g halve blå vindruer uden sten
  • 300 g jordbær i kvarte
  • 4 bananer i skiver
  • 1 dl hakkede friske citronmelisseblade (1 stor potte)
  • 450 g vaniljeflødeis

Pynt

  • frisk citronmelisseblad

Sådan gør du

Sådan gør du

Sukkerlage

Kog vand og sukker i en gryde ved kraftig varme i ca. 1 min. Lad lagen køle af og sæt den tildækket i køleskabet i mindst 1 time.

Cognacflødeskum

Pisk fløden til et let skum og smag til med cognac og flormelis. Stil cognacflødeskummet tildækket i køleskabet i ca. 1 time.

Vend limeskal og -saft, frugt og citronmelisse i den kolde lage. Hæld suppen i en stor kold skål og server sammen med cognacflødeskum og is.

Tips

Cognac kan erstattes af pernod eller whisky. Sukkerlage til limesuppe, kan koges dagen før. Alle ingredienserne - undtagen bananer - kan klargøres dagen før og opbevares på køl i fryseposer.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 17160 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,9 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 60 %
  • Fedt: 35 %
  • Alkohol: 2 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Sauvignon blanc, semillon Sauternes, Frankrig

Til denne lækre eksotiske dessert vil en hvid dessertvin fra Bordeaux være lækker, fx en sauternes eller monbasillac Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til thaimad