Kold limesuppe med cognacflødeskum

Kold limesuppe med cognacflødeskum

60+ min
En skøn frisk dessert, der kombinerer suppe, frugt og flødeskum!

Sådan gør du

Sukkerlage
  • Kog vand og sukker i en gryde ved kraftig varme i ca. 1 min. Lad lagen køle af og sæt den tildækket i køleskabet i mindst 1 time.
Cognacflødeskum
  • Pisk fløden til et let skum og smag til med cognac og flormelis. Stil cognacflødeskummet tildækket i køleskabet i ca. 1 time.
  • Vend limeskal og -saft, frugt og citronmelisse i den kolde lage. Hæld suppen i en stor kold skål og server sammen med cognacflødeskum og is.

Cognac kan erstattes af pernod eller whisky. Sukkerlage til limesuppe, kan koges dagen før. Alle ingredienserne - undtagen bananer - kan klargøres dagen før og opbevares på køl i fryseposer.

Energiindhold for hele retten:

18111 kJ / 4329 kcal

Næringsindhold pr. 100g

554 kJ / 132 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 3,2 % 1 g
Kulhydrat: 66,5 % 21,7 g
Fedt: 28,7 % 4,3 g
Alkohol: 1,6 %
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Sukkerlage
4 dl Vand
350 g Sukker (ca. 4 dl)
Cognacflødeskum
¼ liter Piskefløde
2 spsk Cognac
2 spsk Flormelis
Limesuppe
1 spsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
1½ dl Friskpresset limesaft
1 Galiamelon i små tern
250 g Halve blå stenfri vindruer
300 g Jordbær i kvarte
4 Bananer i skiver
1 dl Hakkede citronmelisseblade (1 stor potte)
450 g Vaniljeflødeis
Pynt
Citronmelisseblade