Kold yoghurtsuppe med rogn-topping
30 min

Kold yoghurtsuppe med rogn-topping

Stenbiderrognen har sæson fra februar til april. Men suppen er også dejlig en varm sommerdag med rogn fra glas eller frost.
Bedømmelse (8 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kold yoghurtsuppe med rogn-topping

Stenbiderrognen har sæson fra februar til april. Men suppen er også dejlig en varm sommerdag med rogn fra glas eller frost.

Antal portioner

Rogn-topping

  • 100 g agurk i små tern
  • 1 tomat i små tern (ca. 100 g)
  • 3 finthakkede forårsløg (ca. 50 g)
  • 150 g renset stenbiderrogn
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • ¾ tsk groft salt

Croutoner

  • 150 g flutes i meget tynde skiver

Pynt

  • frisk kørvel

Fremgangsmåde:

Rør yoghurt, grønsagsbouillon, hvidløg, sennep og peber sammen. Stil suppen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Rogn-topping

Vend agurk, tomat, løg, rogn, limesaft og salt sammen. Stil blandingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til. Lad den kolde rogn-topping dryppe af i en sigte.

Croutoner

Rist de tynde skiver flute og knæk dem i små bidder.

Kom suppen i kolde dybe tallerkener. Fordel rogn-topping og lidt croutoner i suppen. Pynt med kørvel og server straks sammen med resten af croutonerne.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 4060 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,5 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 20 %
Print

Vin match

Chardonnay Chablis, Frankrig

Det perfekte vinmatch findes til denne ret er en tør, elegant hvidvin meget gerne en god chablis fra Frankrig Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til stenbiderrogn