Kold yoghurtsuppe med rogn-topping

30 min
Arbejdstid: 30 min
Kold yoghurtsuppe med rogn-topping

Stenbiderrognen har sæson fra februar til april. Men suppen er også dejlig en varm sommerdag med rogn fra glas eller frost.

Ingredienser

½ liter Yoghurt naturel
3 dl Kold grøntsagsbouillon
1 Stort knust fed hvidløg
1 tsk Dijonsennep
Friskkværnet peber

Rogn-topping

100 g Agurk i små tern (ca. g)
1 Tomat i små tern (ca. 100 g)
½ bundt Finthakkede forårsløg (ca. 50 g)
100 g Renset stenbiderrogn
1 spsk Friskpresset limesaft
¾ tsk Groft salt

Croutoner

150 g Flutes i meget tynde skiver

Pynt

Frisk kørvel

Sådan gør du

  • Rør yoghurt, grønsagsbouillon, hvidløg, sennep og peber sammen.
  • Stil suppen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Rogn-topping

  • Vend agurk, tomat, løg, rogn, limesaft og salt sammen.
  • Stil blandingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
  • Lad den kolde rogn-topping dryppe af i en sigte.

Croutoner

  • Rist de tynde skiver flute og knæk dem i små bidder.
  • Kom suppen i kolde dybe tallerkener. Fordel rogn-topping og lidt croutoner i suppen. Pynt med kørvel og server straks sammen med resten af croutonerne.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3485 kJ / 833 kcal

Næringsindhold pr. 100g

263 kJ / 63 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 21,8 % 3,4 g
Kulhydrat: 54,8 % 8,5 g
Fedt: 23,4 % 1,7 g
Relateret video Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

https://www.arla.dk/opskrifter/kold-yoghurtsuppe-med-rogn-topping/