Kold yoghurtsuppe med rogn-topping

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(10 vurderinger)

30 min

Stenbiderrognen har sæson fra februar til april. Men suppen er også dejlig en varm sommerdag med rogn fra glas eller frost.

Ingredienser

Antal portioner

Rogn-topping

  • 100 g agurk i små tern
  • 1 tomat i små tern (ca. 100 g)
  • 3 finthakkede forårsløg (ca. 50 g)
  • 150 g renset stenbiderrogn
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • ¾ tsk groft salt

Croutoner

  • 150 g flutes i meget tynde skiver

Pynt

  • frisk kørvel

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør yoghurt, grønsagsbouillon, hvidløg, sennep og peber sammen. Stil suppen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Rogn-topping

Vend agurk, tomat, løg, rogn, limesaft og salt sammen. Stil blandingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til. Lad den kolde rogn-topping dryppe af i en sigte.

Croutoner

Rist de tynde skiver flute og knæk dem i små bidder.

Kom suppen i kolde dybe tallerkener. Fordel rogn-topping og lidt croutoner i suppen. Pynt med kørvel og server straks sammen med resten af croutonerne.

Sådan knuser og hakker du hvidløg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 4060 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,5 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 20 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde:

Vin match

Chardonnay Chablis, Frankrig

Det perfekte vinmatch findes til denne ret er en tør, elegant hvidvin meget gerne en god chablis fra Frankrig Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til stenbiderrogn