Kold agurkesuppe med laks og mynte

Kold agurkesuppe med laks og mynte

30 min
Her en dejlig opskrift på kold agurkesuppe. Grøn og skøn at skue - læsker dejligt på en varm sommerdag. Den kolde agurkesuppe serveres med fyld af af laks, salt hvid ost og edamamebønner.

Sådan gør du

  • Skær to af agurkerne i grove stykker og skær den tredje i små tern.
  • Kom de grove agurkestykker i en blender sammen med avocado, vand, fond, isterninger, mynte, salt og peber. Blend til blandingen er glat og lysegrøn.
  • Stil agurkesuppen i køleskabet til serveringen.
  • Hæld kogende vand over løgene og lad dem stå på køkkenbordet i ca. 2 min.
  • Kom løgene i en sigte og brus dem over med koldt vand. Kom løg og små agurketern i suppen, vend godt rundt og smag til.
  • Bland forsigtigt laks, ost og edamamebønner og server det til den kolde suppe sammen med ristet flute.
Tip

Pynt evt. med frisk rød chili i tynde ringe.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8574 kJ / 2049 kcal

Næringsindhold pr. 100g

272 kJ / 65 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 21,7 % 3,5 g
Kulhydrat: 45 % 7,2 g
Fedt: 33,3 % 2,4 g
Mere inspiration

Skøn klassisk kold suppe - fantastisk en varm sommerdag.

Relateret video
Sådan skærer du en avocado

Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.

Ingredienser

Agurker (ca. 900 g)
3
Avocado - uden skal og sten (ca. 75 g)
½
Vand
5 dl
Koncentreret grøntsagsfond
1 spsk
Isterninger
10
Hakkede friske mynteblade
4 spsk
Groft salt
¾ tsk
Friskkværnet peber
Kogende vand
½ liter
Grofthakkede skalotteløg (ca. 200 g)
5
Varmrøget laks i mundrette bidder
200 g
Smuldret salatost i tern
100 g
Optøede edamamebønner
100 g
Tilbehør
Ristet groft flute
350 g