Kold agurkesuppe med laks og mynte

Bedømmelse

(34 vurderinger)

30 min

En skøn grøn suppe. Kold og læskende på en varm sommerdag. Med fyld af laks, salt hvid ost og sojabønner.

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 1 dl kogende vand
  • 3 agurker (ca. 900 g)
  • ½ lille avocadoer (ca. 75 g)
  • 4 dl vand
  • 10 isterninger
  • 4 spsk hakkede friske mynteblade
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • ½ liter kogende vand
  • 5 grofthakkede skalotteløg (ca. 200 g)

Tilbehør

  • 350 g ristet groft flute

Sådan gør du

Sådan gør du

Opløs bouillonterningen i det kogende vand. Skær to af agurkerne i grove stykker og skær den tredje i små tern. Fjern skal og sten fra avocadoen. Kom de grove agurkestykker i en blender sammen med avocado, vand, isterninger, mynte, salt og peber. Blend til blandingen er glat og lysegrøn. Stil agurkesuppen i køleskabet til serveringen. Skum evt. suppen og smag til.

Hæld kogende vand over løgene og lad dem stå på køkkenbordet i ca. 2 min. Kom løgene i en sigte og brus dem over med koldt vand. Kom løg og små agurketern i suppen, vend godt rundt og smag til.

Bland forsigtigt laks, ost og bønner og server det til den kolde suppe sammen med ristet flute.

Sådan skærer du en avocado

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8200 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,6 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 29 %

Print

Kilde: