Kold agurkesuppe med laks og mynte

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(34 vurderinger)

30 min

En skøn grøn suppe. Kold og læskende på en varm sommerdag. Med fyld af laks, salt hvid ost og sojabønner.

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 1 dl kogende vand
  • 3 agurker (ca. 900 g)
  • ½ lille avocadoer (ca. 75 g)
  • 4 dl vand
  • 10 isterninger
  • 4 spsk hakkede friske mynteblade
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • ½ liter kogende vand
  • 5 grofthakkede skalotteløg (ca. 200 g)

Tilbehør

  • 350 g ristet groft flute

Sådan gør du

Sådan gør du

Opløs bouillonterningen i det kogende vand. Skær to af agurkerne i grove stykker og skær den tredje i små tern. Fjern skal og sten fra avocadoen. Kom de grove agurkestykker i en blender sammen med avocado, vand, isterninger, mynte, salt og peber. Blend til blandingen er glat og lysegrøn. Stil agurkesuppen i køleskabet til serveringen. Skum evt. suppen og smag til.

Hæld kogende vand over løgene og lad dem stå på køkkenbordet i ca. 2 min. Kom løgene i en sigte og brus dem over med koldt vand. Kom løg og små agurketern i suppen, vend godt rundt og smag til.

Bland forsigtigt laks, ost og bønner og server det til den kolde suppe sammen med ristet flute.

Sådan skærer du en avocado

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8200 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,6 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 29 %

Print

Kilde: