Hybensuppe med flødeskum

Hybensuppe med flødeskum

45 min
Den gamle nordiske tradition med dessertsupper er ved at gå i glemmebogen og værd at genopfriske! Denne dejlig hybensuppe bliver serveret med letpisket flødeskum og smørristet havregryn. Server den kold eller varm.

Sådan gør du

  • Bring hyben og vand i kog i en gryde og kog det ved svag varme og under låg i ca. ½ time. Hæld hybenvandet i en skål og pres hybene gennem en sigte, så skallerne bliver siet fra - kasser skallerne. Kom suppen tilbage i gryden sammen med sukker og citronsaft. Rør vand og majsstivelse sammen og kom jævningen i under omrøring. Kog hybensuppen ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Smag til.
Honningristede havregryn
  • Lad smør og honning smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt havregryn og rist blandingen ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 min. Skru ned til jævn varme og rist, stadig under omrøring, ca. 3 min. eller til havregrynene er lysebrune og sprøde. Fordel de ristede havregryn på et stykke bagepapir på en bagerist og lad dem køle af.
  • Server hybensuppen varm, lun eller kold med flødeskum og smørristede havregryn.
Tip
  • Hybensuppen kan også serveres med de honningristede havregryn og Arla Cheasy® vanilje 0,1%.
Energiindhold for hele retten:

14544 kJ / 3476 kcal

Næringsindhold pr. 100g

693 kJ / 166 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,5 g
Protein: 4,7 % 1,9 g
Kulhydrat: 64,2 % 26,1 g
Fedt: 31,1 % 5,8 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

500 g Rensede hyben (renset for stilk, blomst og frø)
1 liter Vand
100 g Sukker (ca. 1¼ dl)
2 spsk Friskpresset citronsaft
½ dl Vand
1 spsk Majsstivelse
Honningristede havregryn
15 g Smør
1½ spsk Honning
125 g Grovvalsede havregryn (ca. 3 dl)
¼ liter Piskefløde - pisket til flødeskum