Hybensuppe med flødeskum
45 min

Hybensuppe med flødeskum

Dessertsuppe tilberedt af hyben er en gammel dansk (og svensk) ret, der dog næsten ligeså godt kunne kaldes ny nordisk. Hyben er fuld af C-vitaminer og smager delikat.
Bedømmelse (17 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hybensuppe med flødeskum

Dessertsuppe tilberedt af hyben er en gammel dansk (og svensk) ret, der dog næsten ligeså godt kunne kaldes ny nordisk. Hyben er fuld af C-vitaminer og smager delikat.

Antal portioner
  • 500 g rensede hyben (renset for stilk, blomst og frø)
  • 1 liter vand
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • ½ dl vand
  • 1 spsk majsstivelse

Honningristede havregryn

  • 15 g smør
  • 1½ spsk honning
  • 125 g grovvalsede havregryn (ca. 3 dl)

Fremgangsmåde:

Bring hyben og vand i kog i en gryde og kog det ved svag varme og under låg i ca. ½ time. Hæld hybenvandet i en skål og pres hybene gennem en sigte, så skallerne bliver siet fra - kasser skallerne. Kom suppen tilbage i gryden sammen med sukker og citronsaft. Rør vand og majsstivelse sammen og kom jævningen i under omrøring. Kog hybensuppen ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Smag til.

Honningristede havregryn

Lad smør og honning smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt havregryn og rist blandingen ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 min. Skru ned til jævn varme og rist, stadig under omrøring, ca. 3 min. eller til havregrynene er lysebrune og sprøde. Fordel de ristede havregryn på et stykke bagepapir på en bagerist og lad dem køle af.

Server hybensuppen varm, lun eller kold med flødeskum og smørristede havregryn.

Tip

Hybensuppen kan også serveres med de honningristede havregryn og Arla Cheasy® vanilje 0,1%.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9520 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 43,2 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 46 %
Print