Kold melonsuppe med krebs

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(49 vurderinger)

30 min

Sommerlet forret eller frokostsuppe, som kan stå færdigblandet i køleskabet.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 dåse krebsehaler
  • ½ spsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • ¾ spsk friskpresset limesaft

Pynt

  • klippet purløg

Tilbehør

  • 200 g groft flute

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær melonen i kvarte, fjern kerner og skal. Skær melonkødet i mindre stykker og blend det til en puré. Tilsæt yoghurt, sambal oelek og salt og blend et kort øjeblik. Stil suppen tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Smag til.

Hæld krebsehalerne i en sigte og lad dem dryppe af. Vend dem sammen med limeskal og -saft.

Anret suppen i kolde skåle med krebsehaler og purløg. Server straks.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 4270 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,5 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 60 %
  • Fedt: 13 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Riesling Mosel, Tyskland

En lækker vin til denne ret vil være en halvtør hvidvin på riesling-druen, fx en "kabinett" fra Tyskland Kilde: Martin Nordkvist

Lidt også om vin til jomfruhummer