Kold melonsuppe med krebs

Bedømmelse

(47 vurderinger)

30 min

Sommerlet forret eller frokostsuppe, som kan stå færdigblandet i køleskabet.

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 dåse krebsehaler
  • ½ spsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • ¾ spsk friskpresset limesaft

Pynt

  • klippet purløg

Tilbehør

  • 200 g groft flute

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær melonen i kvarte, fjern kerner og skal. Skær melonkødet i mindre stykker og blend det til en puré. Tilsæt yoghurt, sambal oelek og salt og blend et kort øjeblik. Stil suppen tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Smag til.

Hæld krebsehalerne i en sigte og lad dem dryppe af. Vend dem sammen med limeskal og -saft.

Anret suppen i kolde skåle med krebsehaler og purløg. Server straks.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 4270 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,5 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 60 %
  • Fedt: 13 %

Print

Kilde:

Vin match

Riesling Mosel, Tyskland

En lækker vin til denne ret vil være en halvtør hvidvin på riesling-druen, fx en "kabinett" fra Tyskland Kilde: Martin Nordkvist

Lidt også om vin til jomfruhummer