Krebsehalesalat

Krebsehalesalat

15 min
Krebsehalesalat er en virkelig lækker forret med krebsehaler. Du kan skrue op og ned for smagen af krebsehalesalaten med både chili og krydderurter - og du kan servere den på et stykke brød som forret - eller fordele krebsehalesalaten på flere små stykker - så har du en lækker tapas/haps/snack med en bid krebsehalesalat. Du kan lade dig inspirere af denne opskrift med krebsehaler og så supplere eller udskifte krebsehalerne med rejer og/eller jomfruhummerhaler.

Sådan gør du

Krebsehalesalat
  • Rør avocado og fraiche godt sammen.
  • Tilsæt koriander, citronskal, -saft, chili og salt.
  • Lad krebsehalerne dryppe af i en sigte og pres væden godt fra.
  • Vend dem i dressingen og stil krebsehalesalaten tildækket i køleskabet i ca. 15 min. og smag til.
  • Fordel krebsehalesalaten på ristet brød.

Server krebsehalesalaten på små stykker ristet brød - så er det skønne hapsere til velkomstdrinken.

Du kan udskifte koriander med dild, eller den krydderurt du bedst kan lide - eller evt. en blanding.

Energiindhold for hele retten:

5027 kJ / 1201 kcal

Næringsindhold pr. 100g

583 kJ / 139 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 27,1 % 9,3 g
Kulhydrat: 41,6 % 14,3 g
Fedt: 31,3 % 4,9 g
Mere inspiration

Krebsehalesalat er lidt i familie med rejecocktail - her har du den klassiske udgave af rejecocktailen.

Relateret video
Sådan skærer du en avocado

Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.

Ingredienser

Krebsehalesalat
1 Moset avocado
1½ dl Fraiche
1 dl Finthakket frisk koriander
1 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
½ spsk Friskpresset citronsaft
1 tsk Finthakket rød chilipeber
½ tsk Groft salt
1 bæger Krebsehaler (ca. 320 g)
240 g Ristet grovbrød