Krebsehalesalat

Krebsehalesalat

15 min
Krebsehalesalat er en virkelig lækker forret med krebsehaler. Du kan skrue op og ned for smagen af krebsehalesalaten med både chili og krydderurter - og du kan servere den på et stykke brød som forret - eller fordele krebsehalesalaten på flere små stykker - så har du en lækker tapas/haps/snack med en bid krebsehalesalat. Du kan lade dig inspirere af denne opskrift med krebsehaler og så supplere eller udskifte krebsehalerne med rejer og/eller jomfruhummerhaler.

Sådan gør du

Krebsehalesalat
  • Rør avocado og fraiche godt sammen.
  • Tilsæt koriander, citronskal, -saft, chili og salt.
  • Lad krebsehalerne dryppe af i en sigte og pres væden godt fra.
  • Vend dem i dressingen og stil krebsehalesalaten tildækket i køleskabet i ca. 15 min. og smag til.
  • Fordel krebsehalesalaten på ristet brød.
Mere inspiration

Krebsehalesalat er lidt i familie med rejecocktail - her har du den klassiske udgave af rejecocktailen.

Velbekomme!
Serveringsforslag

Server krebsehalesalaten på små stykker ristet brød - så er det skønne hapsere til velkomstdrinken.

Variation

Du kan udskifte koriander med dild, eller den krydderurt du bedst kan lide - eller evt. en blanding.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5221 kJ / 1248 kcal

Næringsindhold pr. 100g

606 kJ / 145 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 25,2 % 9 g
Kulhydrat: 40,4 % 14,4 g
Fedt: 34,4 % 5,6 g
Relateret video
Sådan skærer du en avocado

Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.

Ingredienser

Krebsehalesalat
Moset avocado
1
1½ dl
Finthakket frisk koriander
1 dl
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 tsk
Friskpresset citronsaft
½ spsk
Finthakket rød chilipeber
1 tsk
Groft salt
½ tsk
Krebsehaler (ca. 320 g)
1 bæger
Ristet grovbrød
240 g