Krebsehalesalat

15 min
Krebsehalesalat

Krebsehalesalat er en virkelig lækker forret med krebsehaler. Du kan skrue op og ned for smagen af krebsehalesalaten med både chili og krydderurter - og du kan servere den på et stykke brød som forret - eller fordele krebsehalesalaten på flere små stykker - så har du en lækker tapas/haps/snack med en bid krebsehalesalat. Du kan lade dig inspirere af denne opskrift med krebsehaler og så supplere eller udskifte krebsehalerne med rejer og/eller jomfruhummerhaler.

Ingredienser

Krebsehalesalat

1 Moset avocado
1½ dl Fraiche
1 dl Finthakket frisk koriander
1 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
½ spsk Friskpresset citronsaft
1 tsk Finthakket rød chilipeber
½ tsk Groft salt
1 bæger Krebsehaler (ca. 320 g)
240 g Ristet grovbrød

Sådan gør du

Krebsehalesalat

  • Rør avocado og fraiche godt sammen.
  • Tilsæt koriander, citronskal, -saft, chili og salt.
  • Lad krebsehalerne dryppe af i en sigte og pres væden godt fra.
  • Vend dem i dressingen og stil krebsehalesalaten tildækket i køleskabet i ca. 15 min. og smag til.
  • Fordel krebsehalesalaten på ristet brød.

Server krebsehalesalaten på små stykker ristet brød - så er det skønne hapsere til velkomstdrinken.

Du kan udskifte koriander med dild, eller den krydderurt du bedst kan lide - eller evt. en blanding.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5091 kJ / 1217 kcal

Næringsindhold pr. 100g

591 kJ / 141 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 27,8 % 9,7 g
Kulhydrat: 41,1 % 14,3 g
Fedt: 31,1 % 5 g
Relateret video Sådan skærer du en avocado

Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.

https://www.arla.dk/opskrifter/krebsehalesalat/