Risotto med ærter og grillet kylling
30 min

Risotto med ærter og grillet kylling

Cremet risotto med grillet kylling- en skøn hovedret som kan serveres til både hverdag og fest.
Bedømmelse (14 vurderinger)

Min bedømmelse:

Risotto med ærter og grillet kylling

Cremet risotto med grillet kylling- en skøn hovedret som kan serveres til både hverdag og fest.

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 10 finthakkede skalotteløg (ca. 275 g)
  • 240 g risottoris (ca. 3 dl)
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • 500 g kyllingefileter
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • bredbladet persille i små kviste

Fremgangsmåde:

Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg, ris og hvidløg i ca. 1½ min. Tilsæt bouillon og bring blandingen i kog. Kog den ved jævn varme og uden låg i ca. 15 min. - rør af og til.

Lad en grillpande blive godt varm. Grill kyllingefileterne ca. 1 min. på hver side. Steg dem derefter ved jævn varme i ca. 10 min. - vend dem af og til. Drys kyllingefileterne med salt og peber, tag dem op og hold dem varme.

Mos salatosten og vend den i risottoen sammen med ærter, tranebær, salt og peber. Smag til.

Anret risottoen på et fad, pynt med persille og server den grillede kylling til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10670 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,1 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 28 %
Print