Risotto med ærter og grillet kylling

Risotto med ærter og grillet kylling

30 min
Cremet risotto med grillet kylling- en skøn hovedret som kan serveres til både hverdag og fest.

Sådan gør du

  • Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg, ris og hvidløg i ca. 1½ min. Tilsæt bouillon og bring blandingen i kog. Kog den ved jævn varme og uden låg i ca. 15 min. - rør af og til.
  • Lad en grillpande blive godt varm. Grill kyllingefileterne ca. 1 min. på hver side. Steg dem derefter ved jævn varme i ca. 10 min. - vend dem af og til. Drys kyllingefileterne med salt og peber, tag dem op og hold dem varme.
  • Mos salatosten og vend den i risottoen sammen med ærter, tranebær, salt og peber. Smag til.
  • Anret risottoen på et fad, pynt med persille og server den grillede kylling til.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9521 kJ / 2276 kcal

Næringsindhold pr. 100g

461 kJ / 110 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 27,9 % 7,6 g
Kulhydrat: 42,9 % 11,6 g
Fedt: 29,2 % 3,6 g

Ingredienser

Smør
20 g
Finthakkede skalotteløg (ca. 275 g)
10
Risottoris (ca. 3 dl)
240 g
Lille knust fed hvidløg
1
Grøntsagsbouillon
6 dl
Kyllingefilet
400 g
Groft salt
¼ tsk
Friskkværnet peber
200 g
Optøede, frosne ekstrafine ærter
300 g
Tørrede tranebær
25 g
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Pynt
Bredbladet persille i små kviste