Risotto med ærter og grillet kylling

Risotto med ærter og grillet kylling

30 min
Cremet risotto med grillet kylling- en skøn hovedret som kan serveres til både hverdag og fest.

Sådan gør du

  • Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg, ris og hvidløg i ca. 1½ min. Tilsæt bouillon og bring blandingen i kog. Kog den ved jævn varme og uden låg i ca. 15 min. - rør af og til.
  • Lad en grillpande blive godt varm. Grill kyllingefileterne ca. 1 min. på hver side. Steg dem derefter ved jævn varme i ca. 10 min. - vend dem af og til. Drys kyllingefileterne med salt og peber, tag dem op og hold dem varme.
  • Mos salatosten og vend den i risottoen sammen med ærter, tranebær, salt og peber. Smag til.
  • Anret risottoen på et fad, pynt med persille og server den grillede kylling til.
Energiindhold for hele retten:

9531 kJ / 2278 kcal

Næringsindhold pr. 100g

461 kJ / 110 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 27,4 % 7,4 g
Kulhydrat: 42,9 % 11,6 g
Fedt: 29,7 % 3,7 g

Ingredienser

20 g Smør
10 Finthakkede skalotteløg (ca. 275 g)
240 g Risottoris (ca. 3 dl)
1 Lille knust fed hvidløg
6 dl Grøntsagsbouillon
400 g Kyllingefilet
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
200 g Salatost i tern
300 g Optøede frosne ærter
25 g Tørrede tranebær
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Pynt
Bredbladet persille i små kviste
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk