Risotto med selleri og stegte blommer

30 min
Risotto med selleri og stegte blommer

En dejlig risotto med saftighed fra hytteost og stegte blommer. Cremet og alligevel let.

Ingredienser

Risotto

10 g Smør
1 Finthakket løg (ca. 100 g)
100 g Knoldselleri i små tern
4 dl Risottoris (ca. 320 g)
6 dl Vand
1 tsk Groft salt

Stegte blommer

10 g Smør
200 g Blommer i tykke både
¼ tsk Groft salt

Risotto, fortsat

200 g Knoldselleri i stave
3 stilke Bladselleri i stave (ca. 100 g)
200 g Hytteost
1 spsk Dijon-honningsennep

Pynt

Blade af bladselleri

Hertil

500 g Stegt kød, fx kyllingefilet eller skinkeschnitzler

Sådan gør du

Risotto

  • Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg, knoldselleri og ris i ca. 1 min. Tilsæt vand og salt og kog risene ved svag varme og under låg i ca. 10 min.

Stegte blommer

  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Kom blommerne i panden, drys med salt og steg dem ved svag varme i ca. 4 min. - rør af og til. Smag til.

Risotto, fortsat

  • Tilsæt knoldselleri- og bladselleristave og kog risottoen i yderligere ca. 5 min. Vend risottoen med hytteost og sennep og smag til. Kom risottoen i en skål og hæld de stegte blommer over lige inden serveringen (gem evt. lidt blommer til pynt på kødet). Server straks sammen med det stegte kød.

Tip

  • Hvis blommerne er sure, kan du tilsætte lidt sukker.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9218 kJ / 2203 kcal

Næringsindhold pr. 100g

385 kJ / 92 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 29,2 % 6,6 g
Kulhydrat: 56,1 % 12,7 g
Fedt: 14,7 % 1,5 g
https://www.arla.dk/opskrifter/risotto-med-skyr-og-stegte-blommer/