Risotto med selleri og stegte blommer

Risotto med selleri og stegte blommer

30 min
En dejlig risotto med saftighed fra hytteost og stegte blommer. Cremet og alligevel let.

Sådan gør du

Risotto
  • Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg, knoldselleri og ris i ca. 1 min. Tilsæt vand og salt og kog risene ved svag varme og under låg i ca. 10 min.
Stegte blommer
  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Kom blommerne i panden, drys med salt og steg dem ved svag varme i ca. 4 min. - rør af og til. Smag til.
Risotto, fortsat
  • Tilsæt knoldselleri- og bladselleristave og kog risottoen i yderligere ca. 5 min. Vend risottoen med hytteost og sennep og smag til. Kom risottoen i en skål og hæld de stegte blommer over lige inden serveringen (gem evt. lidt blommer til pynt på kødet). Server straks sammen med det stegte kød.
Tip
  • Hvis blommerne er sure, kan du tilsætte lidt sukker.
Energiindhold for hele retten:

9218 kJ / 2203 kcal

Næringsindhold pr. 100g

374 kJ / 89 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 29,2 % 6,4 g
Kulhydrat: 56,1 % 12,4 g
Fedt: 14,7 % 1,5 g

Ingredienser

Risotto
10 g Smør
1 Finthakket zittauerløg (ca. 100 g)
100 g Knoldselleri i små tern
320 g Risottoris (ca. 4 dl)
6 dl Vand
1 tsk Groft salt
Stegte blommer
10 g Smør
200 g Blommer i tykke både
¼ tsk Groft salt
Risotto, fortsat
200 g Knoldselleri i stave
3 stilke Bladselleri i stave (ca. 100 g)
200 g Hytteost
1 spsk Dijon-honningsennep
Pynt
Blade af bladselleri
Hertil
500 g Stegt kød, fx kyllingefilet eller skinkeschnitzler