Risotto med selleri og stegte blommer

Risotto med selleri og stegte blommer

30 min
En dejlig risotto med saftighed fra hytteost og stegte blommer. Cremet og alligevel let.
https://www.arla.dk/opskrifter/risotto-med-skyr-og-stegte-blommer/

Sådan gør du

Risotto
  • Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg, knoldselleri og ris i ca. 1 min. Tilsæt vand og salt og kog risene ved svag varme og under låg i ca. 10 min.
Stegte blommer
  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Kom blommerne i panden, drys med salt og steg dem ved svag varme i ca. 4 min. - rør af og til. Smag til.
Risotto, fortsat
  • Tilsæt knoldselleri- og bladselleristave og kog risottoen i yderligere ca. 5 min. Vend risottoen med hytteost og sennep og smag til. Kom risottoen i en skål og hæld de stegte blommer over lige inden serveringen (gem evt. lidt blommer til pynt på kødet). Server straks sammen med det stegte kød.
Tip
  • Hvis blommerne er sure, kan du tilsætte lidt sukker.
Energiindhold for hele retten:

9218 kJ / 2203 kcal

Næringsindhold pr. 100g

374 kJ / 89 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 29,2 % 6,4 g
Kulhydrat: 56,1 % 12,4 g
Fedt: 14,7 % 1,5 g

Ingredienser

Risotto
10 g Smør
1 Finthakket løg (ca. 100 g)
100 g Knoldselleri i små tern
320 g Risottoris (ca. 4 dl)
6 dl Vand
1 tsk Groft salt
Stegte blommer
10 g Smør
200 g Blommer i tykke både
¼ tsk Groft salt
Risotto, fortsat
200 g Knoldselleri i stave
3 stilke Bladselleri i stave (ca. 100 g)
200 g Hytteost
1 spsk Dijon-honningsennep
Pynt
Blade af bladselleri
Hertil
500 g Stegt kød, fx kyllingefilet eller skinkeschnitzler