Avocadomad med hytteost og røget laks

20 min
Avocadomad med hytteost og røget laks

Avocadomad er en skøn opfindelse. Det er nemt og hurtigt at lave, og så smager det bare godt. Her har vi en lækker version med hytteost, så du får godt med protein. Og med røget laks, så du får ekstra smag og endnu flere sunde fedtstoffer - ren super food.

Ingredienser

500 g Hytteost
1 Finthakket rødløg (ca. 75 g)
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
¼ tsk Groft salt
2 Avocadoer i lange skiver (ca. 225 g)
2 spsk Friskpresset citronsaft
8 skiver Ristet groft rugbrød (ca. 400 g)
1 Agurk i skrå skiver (ca. 300 g)
100 g Røget laks i skiver, rejer eller rå tun
½ Rødløg i ringe (ca. 50 g)
1 bakke Karse - lille
1 tsk Sorte sesamfrø

Sådan gør du

  • Bland hytteost, løg, citronskal og salt.
  • Vend avocadoskiverne med citronsaft.
  • Anret på tallerkener 4 af de ristede skiver rugbrød.
  • Top op med agurk, avocado, hytteost og laks. Pynt med løgringe, karse og sesamfrø.
  • Del evt. de sidste 4 skiver ristet rugbrød og server dem sammen med avocadomadderne.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7637 kJ / 1825 kcal

Næringsindhold pr. 100g

451 kJ / 108 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,7 g
Protein: 24,3 % 6,4 g
Kulhydrat: 42,7 % 11,3 g
Fedt: 33 % 4 g
Relateret video Sådan skærer du en avocado

Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.

https://www.arla.dk/opskrifter/avocadomad-med-hytteost-og-roget-laks/