Agurkesushi

Agurkesushi

20 min
Agurkesushi er en sjov og lækker variant af den klassiske sushi. Hjemmelavet agurkesushi er en god begyndersushi - for børn og dem der måske ikke er så vilde med tang... For i sushi med agurk er tang erstattet af tynde agurkestrimler. Agurkesushi er både smukt og lækkert - og de tynde agurkestrimler laves nemt med en tyndskræller...

Sådan gør du

Agurkesushi
  • Skræl agurken i lange tynde strimler med en kartoffelskræller.
  • Læg halvdelen af strimlerne helt tæt på en sushi-måtte (de skal lappe ind over hinanden).
  • Tryk agurkepladen let med et stykke køkkenrulle - for at presse ovenskydende vand væk.
  • Smør halvdelen af flødeosten på agurkepladen.
  • Dyp fingrene i vand og fordel halvdelen af risene i ét lag på pladen - lad 2 cm være fri foroven.
  • Læg halvdelen af lakseskiverne og avocadoskiverne ovenpå risene og rul agurkepladen stramt sammen ved hjælp af bambusmåtten.
  • Læg rullen på et skærebræt og skær rullen i 6 sushi-stykker. Stil stykkerne på et fad eller en stor tallerken.
  • Lav 1 rulle mere og anret stykkerne på fade eller tallerkener.
Chilimayo
  • Rør cremefraiche, mayonnaise og chilisauce sammen.
  • Sæt små dutter af chilimayo på hver sushi-stykke og drys med sesamfrø.
  • Server med soyasauce og resten af chilimayo'en ved siden af.

Hvis du ikke har en bambusmåtte, så brug et stykke bagepapir til at rulle og forme agurkesushirullen. Røget laks kan erstattes med strimler af laksefilet. Husk at laksen skal være af sushi kvalitet, dvs. frosset mindst 24 timer og optøet inden det kan bruges.

Energiindhold for hele retten:

6038 kJ / 1443 kcal

Næringsindhold pr. 100g

690 kJ / 165 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 14,1 % 5,7 g
Kulhydrat: 38,4 % 15,6 g
Fedt: 47,5 % 8,9 g
Mere inspiration

Her finder du en opskrift på de klassiske maki ruller.

Maki sushi
60+ min
Maki sushi
(51)
Relateret video
Agurkesushi

Ingredienser

Agurkesushi
1 Agurk
75 g Flødeost
150 g Kogte, afkølede sushiris
150 g Røget laks i tynde skiver
1 Avocado i tynde skiver
Chilimayo
3 spsk Creme fraiche
1 spsk Mayonnaise
1 spsk Stærk chilisauce, fx sriracha
Sorte sesamfrø
Sojasauce
Sushi ingefær
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk