Maki sushi
1 time 15 min
•
Arbejdstid: 45 min
•
&format=webp)
Tre varianter af makiruller - rå laks, rå tun og rå pighvar.
Ingredienser
Sushi ris
450 g
Sushiris
|
|
---|---|
5 dl
Vand
|
|
½ dl
Sukker
|
|
2 tsk
Groft salt
|
|
¾ dl
Japansk riseddike
|
Maki sushi
1
Bambusmåtte (lille aflang måtte af bambusstrå)
|
|
---|---|
2½ tsk
Wasabi stærk japansk peberrodspasta
|
|
9
Noritang plader
|
- med rå laks, ca. 18 stk
75 g
(ca. 1 x 1 x 18 cm ) strimler af laksefilet - sushi kvalitet, frosset mindst 24 timer og optøet
|
|
---|---|
75 g
Agurk (ca. ½ x ½ x 18 cm)
|
- med rå tun, ca. 18 stk
75 g
(ca. 1 x 1 x 18 cm ) strimler af tun - sushi kvalitet, frosset mindst 24 timer og optøet
|
|
---|---|
25 g
Meget tynde stænger gulerødder (ca. 18 cm )
|
- med rå pighvar, ca. 18 stk
75 g
(ca. ½ x ½ x 18 cm ) strimler af pighvarrer - sushi kvalitet, frosset mindst 24 timer og optøet
|
|
---|---|
6
Grønne asparges (ca. 50 g)
|
Tilbehør
1 dl
Japansk sojasauce
|
|
---|---|
2 spsk
Wasabi
|
|
75 g
Sushi ingefær
|
|
1 dl
Lakserogn
|
Sådan gør du
Sushi ris
- med rå laks
- med rå tun
- med rå pighvar
Sushi bør serveres senest 6 timer efter tilberedningen. Maki sushi kan suppleres med Nigiri sushi, således at der på hvert fad eller tallerken er et udvalg af de forskellige sushi. Pighvar kan erstattes af søtunge eller rødtunge.
