Maki sushi
60+ min

Maki sushi

Tre varianter af makiruller - rå laks, rå tun og rå pighvar.
Bedømmelse (30 vurderinger)

Min bedømmelse:

Maki sushi

Tre varianter af makiruller - rå laks, rå tun og rå pighvar.

Antal portioner

3 varianter - mindst 54 stykker i alt

Sushi ris

  • 450 g sushiris
  • 5½ dl vand
  • ½ dl sukker
  • 1 tsk groft salt
  • ¾ dl japansk riseddike

Maki sushi

  • plastfilm
  • 1 bambusmåtte (lille aflang måtte af bambusstrå)
  • 125 g Buko® Naturel
  • 2½ tsk wasabi stærk japansk peberrodspasta
  • 9 noritang plader

- med rå laks

  • 3 strimler frosset, optøet rå laksefileter (ca. 1 x 1 x 18 cm - ca. 75 g)
  • 3 agurker (ca. ½ x ½ x 18 cm - ca. 75 g)

- med rå tun

  • 3 frosset, optøet rå tun (ca. 1 x 1 x 18 cm - ca. 75 g)
  • 3 meget tynde stænger bladselleri ca. 18 cm - ca. 25 g)

- med rå pighvar

  • 3 frosset, optøet rå pighvarrer (ca. ½ x ½ x 18 cm - ca. 75 g)
  • 50 g gule peberfrugter i tynde strimler

Tilbehør

  • 1 dl japansk sojasauce
  • 2 spsk wasabi
  • 75 g syltet ingefær

Fremgangsmåde:

Sushi ris

Kom risene i en stor skål og skyl med flere hold koldt vand indtil vandet forbliver klart. Lad risene dryppe af i en sigte. Kom dem i en tykbundet gryde og hæld vandet ved. Lad risene trække i vandet ½ time. Bring derefter risene i kog og kog ved svag varme og under låg i 10-12 min., til risene er møre. Tag gryden af varmen og lad risene trække under låg i ca. 15 min. Tag låget af og lad risene køle lidt af. Opløs sukker og salt i eddiken og rør eddikeblandingen i risene. Kom dem i fx et fladt fad.

Maki sushi

Fold plastfilmen om "bambus-måtten" så den er dækket af ét lag plastfilm på begge sider.

Rør flødeost og wasabi sammen.

Læg 1 tangplade med den blanke side nedad på "måtten". Smør ca. ¾ spsk flødeosteblanding ud i et tyndt lag på tangpladen - helt ud til kanten - men lad 1 cm være fri foroven. Dyp et decilitermål i koldt vand og læg 1 dl ris på tangpladen. Dyp fingrene i vandet og fordel risene i ét lag på tangpladen - lad 1 cm være fri foroven.

- med rå laks

Læg laks og agurk tæt på den nederste del af tangpladen og rul herfra pladen stramt sammen ved hjælp af "måtten". Fugt den øverste cm af tangpladen med vand og luk rullen. Læg den på et skærebræt og skær rullen i mindst 6 sushi-stykker. Stil stykkerne på skærefladen på et fad eller en tallerken. Lav 2 ruller mere og anret stykkerne på fade eller tallerkener.

- med rå tun

Lav 3 ruller med rå tun og bladselleri og anret sushistykkerne.

- med rå pighvar

Lav 3 ruller med rå pighvar og peberfrugt og anret stykkerne.

Stil maki sushi tildækket i køleskabet indtil serveringen.

Tips

: Sushi bør serveres senest 6 timer efter tilberedningen. Maki sushi kan suppleres med Nigiri sushi, således at der på hvert fad eller tallerken er et udvalg af de forskellige sushi. Pighvar kan erstattes af søtunge eller rødtunge.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11920 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 6 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 65 %
  • Fedt: 20 %
Print