Maki sushi

Maki sushi

60+ min
Tre varianter af makiruller - rå laks, rå tun og rå pighvar.

Sådan gør du

Sushi ris
  • Kom risene i en stor skål og skyl forsigtigt med flere hold koldt vand indtil vandet forbliver klart. Lad risene dryppe af i en sigte.
  • Kom dem i en tykbundet gryde og hæld vandet ved. Lad risene trække i vandet ½ time.
  • Bring derefter risene i kog og kog ved svag varme og under låg i 10-12 min., til risene er møre. Tag gryden af varmen og lad risene trække under låg i ca. 15 min.
  • Tag låget af og lad risene køle hurtigt af.
  • Opløs sukker og salt i eddiken og rør eddikeblandingen i risene. Kom dem i fx et fladt fad.
  • Læg 1 tangplade med den blanke side nedad på "måtten".
  • Dyp et decilitermål i koldt vand og læg 1 dl ris på tangpladen.
  • Dyp fingrene i vandet og fordel risene i ét lag på tangpladen - lad 1 cm være fri foroven.
- med rå laks
  • Læg laks og agurk tæt på den nederste del af tangpladen og rul herfra pladen stramt sammen ved hjælp af "måtten". Fugt den øverste cm af tangpladen med vand og luk rullen. Læg den på et skærebræt og skær rullen i mindst 6 sushi-stykker. Stil stykkerne på skærefladen på et fad eller en tallerken. Lav 2 ruller mere og anret stykkerne på fade eller tallerkener.
- med rå tun
  • Lav 3 ruller med rå tun og gulerødder og anret sushistykkerne.
- med rå pighvar
  • Lav 3 ruller med rå pighvar og grønne asparges og anret stykkerne.
  • Stil maki sushi tildækket i køleskabet indtil serveringen.

Sushi bør serveres senest 6 timer efter tilberedningen. Maki sushi kan suppleres med Nigiri sushi, således at der på hvert fad eller tallerken er et udvalg af de forskellige sushi. Pighvar kan erstattes af søtunge eller rødtunge.

Energiindhold for hele retten:

9919 kJ / 2371 kcal

Næringsindhold pr. 100g

581 kJ / 139 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,4 g
Protein: 18,5 % 6,3 g
Kulhydrat: 72,7 % 24,8 g
Fedt: 8,8 % 1,4 g

Ingredienser

Sushi ris
450 g Sushiris
4½ dl Vand
½ dl Sukker
2 tsk Groft salt
¾ dl Japansk riseddike
Maki sushi
1 Bambusmåtte (lille aflang måtte af bambusstrå)
2½ tsk Wasabi stærk japansk peberrodspasta
9 Noritang plader
- med rå laks, ca. 18 stk
75 g (ca. 1 x 1 x 18 cm ) strimler af laksefilet - sushi kvalitet, frosset mindst 24 timer og optøet
75 g Agurk (ca. ½ x ½ x 18 cm)
- med rå tun, ca. 18 stk
75 g (ca. 1 x 1 x 18 cm ) strimler af tun - sushi kvalitet, frosset mindst 24 timer og optøet
25 g Meget tynde stænger gulerødder (ca. 18 cm )
- med rå pighvar, ca. 18 stk
75 g (ca. ½ x ½ x 18 cm ) strimler af pighvarrer - sushi kvalitet, frosset mindst 24 timer og optøet
6 Grønne asparges (ca. 50 g)
Tilbehør
1 dl Japansk sojasauce
2 spsk Wasabi
75 g Sushi ingefær
1 dl Lakserogn