Sushi bowl med chilibagt laks

30 min
Sushi bowl med chilibagt laks

Denne sushi bowl med chilibagt laks og ris smager skønt af Japan og har alle de klassiske sushi-smage. Bowlen kan spises både lun og kold - og den er genial at lave, hvis du har en rest kogte ris og/eller et stykke bagt laks fra dagen før. Sushi bowlen med bagt laks kan varieres i det uendelige - her er den toppet med syltet ingefær, avocado og forårsløg. Ris og laks røres op med soya og chilidressing og den smagfulde ret spises med små stykker af tørret tang.

Ingredienser

Chili-dressing

1 dl Creme fraiche
2 spsk Mayonnaise
2 spsk Stærk chilisauce, fx sriracha

Sushi bowl

2 Laksekoteletter uden skind (ca. 200 g)
2 spsk Sød chilisauce
4 dl Kogte ris
2 spsk Sojasauce
1 Avocado i små tern
2 Finthakkede forårsløg
2 spsk Sushi ingefær
1 tsk Sesamfrø
4 Plader noritang klippet i mindre stykker
Sojasauce

Sådan gør du

Chili-dressing

  • Vend cremefraiche, mayonnaise og chilisauce sammen.
  • Stil dressingen tildækket i køleskabet.

Sushi bowl

  • Læg laksestykkerne i et lille ovnfast fad. Fordel chilisauce herpå og bag laksestykkerne i ovnen i 10-12 min . ved 250° - traditionel ovn.
  • Mos laksestykkerne let med en gaffel.
  • Fordel laks i to dybe tallerkener sammen med ris og soja. Tilsæt 1 spsk chili-dressing til hver skål og vend det hele sammen.
  • Fordel avocado, forårsløg og ingefær i de to skåle.
  • Drys med sesam og server med tangplader, soja og resten af chili-dressingen ved siden af.

Vil du have lidt sprødt på sushi bowlen, passer det også godt med bladselleri.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4782 kJ / 1143 kcal

Næringsindhold pr. 100g

778 kJ / 186 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 17,8 % 8,2 g
Kulhydrat: 11,1 % 5,1 g
Fedt: 71,1 % 14,9 g
Relateret video Sushi bowl med chilibagt laks

https://www.arla.dk/opskrifter/sushi-bowl-med-chilibagt-laks/