Sushi bowl med chilibagt laks
30 min
•
Denne sushi bowl med chilibagt laks og ris smager skønt af Japan og har alle de klassiske sushi-smage. Bowlen kan spises både lun og kold - og den er genial at lave, hvis du har en rest kogte ris og/eller et stykke bagt laks fra dagen før. Sushi bowlen med bagt laks kan varieres i det uendelige - her er den toppet med syltet ingefær, avocado og forårsløg. Ris og laks røres op med soya og chilidressing og den smagfulde ret spises med små stykker af tørret tang.
Ingredienser
Chili-dressing
1 dl
Creme fraiche
|
|
---|---|
2 spsk
Mayonnaise
|
|
2 spsk
Stærk chilisauce, fx sriracha
|
Sushi bowl
2
Laksekoteletter uden skind (ca. 200 g)
|
|
---|---|
2 spsk
Sød chilisauce
|
|
4 dl
Kogte ris
|
|
2 spsk
Sojasauce
|
1
Avocado i små tern
|
|
---|---|
2
Finthakkede forårsløg
|
|
2 spsk
Sushi ingefær
|
|
1 tsk
Sesamfrø
|
|
4
Plader noritang klippet i mindre stykker
|
|
Sojasauce
|
Sådan gør du
Chili-dressing
Sushi bowl
Vil du have lidt sprødt på sushi bowlen, passer det også godt med bladselleri.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
4782 kJ / 1143 kcal
Næringsindhold pr. 100g
778 kJ / 186 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,3 g |
Protein: | 17,8 % | 8,2 g |
Kulhydrat: | 11,1 % | 5,1 g |
Fedt: | 71,1 % | 14,9 g |
Relateret video
Sushi bowl med chilibagt laks