Bagekartoffel i airfryer

Bagekartoffel i airfryer

50 min
Bagekartofler i airfryer er super simpelt og lækkert tilbehør til mange forskellige retter. Vask og skrub bagekartoflerne, prik dem med en gaffel, pensl med olie og drys med salt - så klarer din airfryer resten. Resultatet er bløde, bagte kartofler med en sprød, salt skorpe. Toppingen vælger du selv og mulighederne er mange. Vi har valgt en klassisk kryddersmør smagt til med citron og hvidløg til vores bagekartoffel.
https://www.arla.dk/opskrifter/bagekartoffel-i-airfryer/

Sådan gør du

  • Skrub kartoflerne godt og prik dem med en gaffel.
  • Pensl dem med olie og drys dem med salt.
  • Kom dem i en airfryer og bag dem i ca. 45 min. ved 180°.
  • Rør imens smørret sammen med de øvrige ingredienser og smag til.
  • Skær et kryds i hver af de bagte kartofler og tryk dem let, så de åbner sig.
  • Server med kryddersmør og flagesalt.

Har du glemt at få smørret ud af køleskabet, kan du skære tynde skiver af din smør med en ostehøvl - så bliver det meget hurtigt blødt. Du kan også ty til den lette løsning og købe en hvidløgs- eller kryddersmør. Eller måske en smagssat creme fraiche.

Energiindhold for hele retten:

6707 kJ / 1603 kcal

Næringsindhold pr. 100g

577 kJ / 138 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 4,7 % 1,6 g
Kulhydrat: 42,6 % 14,5 g
Fedt: 52,7 % 8,2 g

Ingredienser

4 Bagekartofler
1 spsk Olivenolie
2 tsk Fint salt
Kryddersmør
100 g Blødt smør
1 spsk Finthakket skalotteløg
2 Finthakkede fed hvidløg
1 dl Finthakket bredbladet persille
1 tsk Citronskal (usprøjtet)
Flagesalt