Selleripostej

Selleripostej

60+ min
Selleripostej er velsmagene og nem aftensmad til en af de grønne, kødfrie dage. Når først selleripostejen er i ovnen passer den sig selv, og du har tid til at lave den farverige tomatsalat....og slappe lidt af.....måske! Selleripostej er en af de retter, mange taler om, men ikke så tit får lavet - synd, for det er en virkelig velsmagende ret, som både fungerer varm og kold.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 55 min. ved 200° - traditionel ovn.

Selleripostej
  • Bland hytteost med hvedemel og de øvrige ingredienser.
  • Kom blandingen i en smurt ovnfast form (ca. 1½ liter).
  • Bag selleripostejen midt i ovnen.
Tomatsalat
  • Anret tomaterne i et fad og drys med abrikoser, løg, persille og salt.
  • Dryp olie og eddike over tomatsalaten og server den til den varme selleripostej sammen med ristet rugbrød.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7801 kJ / 1864 kcal

Næringsindhold pr. 100g

415 kJ / 99 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,6 g
Protein: 22,1 % 5,4 g
Kulhydrat: 51,2 % 12,5 g
Fedt: 26,7 % 3 g
Mere inspiration

Her er en anden velsmagende postej til ugens grønne dag.

Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Selleripostej
Hytteost
400 g
Hvedemel
2 spsk
Fintrevet knoldselleri
200 g
Hakkede zittauerløg (ca. 150 g)
2
Hakket frisk kruspersille
4 spsk
Æg
4
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Tomatsalat
Cherrytomater i halve
400 g
Soltørrede abrikoser i tynde strimler
100 g
Finthakkede rødløg (ca. 100 g)
2
Hakket kruspersille
3 spsk
Groft salt
½ tsk
Rapsolie
1½ spsk
Hvid balsamicoeddike
1 tsk
Tilbehør
Ristet rugbrød
250 g