Selleripostej
60+ min

Selleripostej

Nem aftensmad til en af de grønne, kødfrie dage. Når først postejen er i ovnen passer den sig selv, og du har tid til at lave den farverige tomatsalat....og slappe lidt af.....måske!
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Selleripostej

Nem aftensmad til en af de grønne, kødfrie dage. Når først postejen er i ovnen passer den sig selv, og du har tid til at lave den farverige tomatsalat....og slappe lidt af.....måske!

Antal portioner

Selleripostej

  • 400 g Karolines Køkken® Hytteost 4%
  • 2 spsk hvedemel
  • 200 g fintrevet knoldselleri
  • 2 hakkede zittauerløg (ca. 150 g)
  • 4 spsk hakket frisk kruspersille
  • 4 æg
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tomatsalat

  • 400 g cherrytomater i halve
  • 100 g soltørrede abrikoser i tynde strimler
  • 2 finthakkede rødløg (ca. 100 g)
  • 2 spsk hakket kruspersille
  • ½ tsk groft salt
  • 1 spsk rapsolie
  • 1 tsk hvid balsamicoeddike

Tilbehør

  • 240 g ristet rugbrød

Fremgangsmåde:

Selleripostej

Bland hytteost med hvedemel og de øvrige ingredienser. Kom blandingen i en smurt ovnfast form (ca. 1½ liter). Bag selleripostejen midt i ovnen.

Tomatsalat

Anret tomaterne i et fad og drys med abrikoser, løg, persille og salt. Dryp olie og eddike over tomatsalaten og server den til den varme selleripostej sammen med ristet rugbrød.

Bagetid

Ca. 55 min. ved 200° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8040 kJ
  • Energifordeling:
  • Fedt: 27 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Protein: 23 %
  • Fiber: 50,3 g
Print