Selleribøf
Vil du servere mere grønt til aftensmaden er selleribøf et godt bud. Det kræver naturligvis at I kan lide selleri, men kan I det, smager selleribøf virkelig dejligt. Den sprøde overflade af ost og pankorasp gør selleribøfferne ekstra lækre. Du kan selv bestemme tilbehøret til dine selleribøffer, vi foreslår ovnkartofler, smørstegt savojkål og en cremefraichedressing.
Ingredienser
Selleribøf
1
Knoldselleri (ca. 1 kg)
|
|
---|---|
1
Æg
|
|
150 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
|
1 dl
Pankorasp
|
|
1 dl
Hakket persille
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
2 spsk
Rapsolie
|
|
25 g
Smør
|
Sådan gør du
Ca. 12 min. ved 225° - varmluft.
Selleribøf
Det kræver mindst 2 pander, hvis du skal lave 8 selleribøffer eller mere. Derfor bager vi dem færdige i ovnen, så du kan få alle selleribøffer færdige på én gang. Vi foreslår ovnkartofler som tilbehør, så ovnen bliver fyldt op. Skal du ikke lave mere end 4 selleribøffer (eller færre - så de kan være i én pande) kan du i stedet brune de panerede selleriskiver ved jævn varme, ca. 2 min. på hver side og derefter stege dem færdige i panden ved svag varme, ca. 5 min. på hver side. Eller du kan koge selleriskiverne i letsaltet vand i ca. 5 min., panere dem og derefter brune selleribøfferne ved jævn varme, ca. 2 min. på hver side.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
5919 kJ / 1415 kcal
Næringsindhold pr. 100g
580 kJ / 139 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,5 g |
Protein: | 15,9 % | 5,4 g |
Kulhydrat: | 16,6 % | 5,7 g |
Fedt: | 67,5 % | 10,6 g |