Avocado og hytteost

Avocado og hytteost

10 min
Avocado vendt sammen med hytteost og et dryp olivenolie. Helt enkelt og super godt! Brug det som pålæg på brød, som dip til grøntsager eller som tilbehør til fx kød, fisk, bagte grøntsager, omelet eller salat.

Sådan gør du

  • Del avocadoen og fjern stenen. Scoop avocadokødet ud med en ske og skær det i tern.
  • Kom hytteosten i en skål og vend avocadoternene i.
  • Dryp med olivenolie og drys med salt og peber.
  • Pynt evt. med krydderurter eller ærteskud og server.
Mere inspiration

Hjemmebagt brød er så dejligt - ikke mindst dette her.

Velbekomme!
Variation

Avocado og hytteost er så fint som det er - men du kan supplere med rejer og/eller en skive røget laks, hvis du gerne vil have et mere fyldtigt måltid.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2092 kJ / 500 kcal

Næringsindhold pr. 100g

594 kJ / 142 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 25,1 % 8,8 g
Kulhydrat: 4,8 % 1,7 g
Fedt: 70,1 % 11,2 g

Ingredienser

Avocado (ca. 150 g)
1
200 g
Jomfruolivenolie
½ tsk
1 nip flagesalt
Friskkværnet peber
Pynt
Evt. friske krydderurter eller ærteskud