Mysliboller med hytteost

Mysliboller med hytteost

60+ min
Fryseegnet
Lækre saftige mysliboller bagt med hytteost - perfekte til morgenbordet , madpakken og når du ellers er sulten efter en god bolle. Dejen består af hyttost, fuldkornshvedemel, mysli og tørret frugt - og krumme er bare dejlig, både i smag og konsistens. Bag en portion mysliboller og nyd duften mens du bager - og tanken om alle de lækre mundfulde der venter.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 15 min. ved 250° - varmluft.

Mysliboller
  • Rør vand, gær og hytteost sammen. Tilsæt mel og salt - hold lidt mel tilbage, dejen skal være fugtig.
  • Ælt dejen blank og elastisk - fx i røremaskine i ca. 10 min.
  • Ælt herefter forsigtigt mysli og rosiner i. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  • Vend dejen ud på et meldrysset bord og tryk den let ud (ca. 20 x 30 cm). Drys speltflagerne over, tryk dem let ned i dejen og skær den ud i 16 stykker.
  • Fordel stykkerne på to plader med bagepapir, og bag dem i ovnen. Lad myslibollerne afkøle på en rist.

Lad dejen koldhæve natten over i køleskabet i en plastikskål med låg - anvend kun 10 g gær.

Energiindhold for hele retten:

15738 kJ / 3761 kcal

Næringsindhold pr. 100g

859 kJ / 205 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,6 g
Protein: 14,1 % 7,2 g
Kulhydrat: 79,1 % 39,9 g
Fedt: 6,8 % 1,6 g
Mere inspiration

Lækre sprøde grødboller - uha, de er gode!

Grødboller
60+ min
Grødboller
(95)

Ingredienser

Mysliboller
5 dl Vand - lillefingervarmt
25 g Gær
200 g Hytteost
450 g Hvedemel (ca. 7½ dl)
250 g Fuldkornshvedemel (ca. 4 dl)
1½ tsk Groft salt
200 g Mysli (ca. 4 dl)
50 g Tørret frugt, fx rosiner eller abrikoser i tern
150 g Speltflager (ca. 3 dl)
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk