Fiskefrikadeller med grov kornsalat og citronsauce
1 time 20 min
•
Arbejdstid: 45 min
•
Lækre fiskedeller med gulerødder, kapers og estragon, med en rustik kornsalat fyldt med sprøde rodfrugter og søde tranebær, som spiller godt op imod den syrlige citronsauce.
Ingredienser
Fiskefrikadeller
250 g
Finthakket torskefilet uden skind
|
|
---|---|
250 g
Finthakket laksefilet uden skind
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
1
Stor fintrevet gulerod (ca. 100 g)
|
|
1
Finthakket rødløg (ca. 100 g)
|
|
1
Æg
|
|
3 spsk
Finthakkede estragonblade
|
|
3 spsk
Hvedemel
|
|
2 spsk
Finthakkede kapers
|
|
½ dl
Mælk
|
|
20 g
Smør
|
Kornsalat
3 dl
Hønsebouillon
|
|
---|---|
1¼ dl
Perlebyg (ca. 100 g)
|
|
4
Store gulerødder i grove tern (ca. 400 g)
|
|
3
Persillerødder i grove tern (ca. 300 g)
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
75 g
Tørrede tranebær
|
½ liter
Mælkesauce
|
|
---|---|
2 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
100 g
Renset feldsalat
|
Sådan gør du
Fiskefrikadeller
Kornsalat
Du kan evt. få en blanding af hakket torsk og laks hos din fiskehandler.
Fiskefrikadellerne er fryseegnede. Lun dem inden servering.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10218 kJ / 2442 kcal
Næringsindhold pr. 100g
379 kJ / 91 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,5 g |
Protein: | 24,3 % | 5,4 g |
Kulhydrat: | 39,6 % | 8,8 g |
Fedt: | 36,1 % | 3,7 g |
Relateret video
Sådan fileterer du torsk
Der er ingen ben i at filetere fisk – lær hvordan du nemt fileterer torsk med Karolines Køkkenskole.