Fiskefrikadeller med grov kornsalat og citronsauce

Fiskefrikadeller med grov kornsalat og citronsauce

60+ min
Lækre fiskedeller med gulerødder, kapers og estragon, med en rustik kornsalat fyldt med sprøde rodfrugter og søde tranebær, som spiller godt op imod den syrlige citronsauce.

Sådan gør du

Fiskefrikadeller
  • Rør torsk og laks med salt.
  • Kom gulerod, løg, æg, estragon, mel og kapers i.
  • Tilsæt mælken lidt efter lidt.
  • Lad farsen hvile tildækket i køleskabet i ca. 15 min.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande.
  • Form med en ske 12 små frikadeller og steg dem ved jævn til kraftig varme i ca. 10 min. - vend af og til.
Kornsalat
  • Bring imens hønsebouillonen i kog i en tykbundet gryde, og tilsæt perlebyg.
  • Kog kernerne ved svag varme og under låg i ca. 10 min.
  • Tilsæt gulerødder og persillerødder og kog i yderligere ca. 10 min. stadig under låg.
  • Vend det sammen med tranebær, salt og peber i gryden og smag til.
  • Kom samtidig sauce, citronsaft og salt i en lille tykbundet gryde. Bring saucen i kog under omrøring. Vend feldsalat i kornblandingen og anret kornsalaten i et fad. Server straks sammen med fiskefrikadeller og citronsauce.
Velbekomme!
Tip

Du kan evt. få en blanding af hakket torsk og laks hos din fiskehandler.

Frysetip

Fiskefrikadellerne er fryseegnede. Lun dem inden servering.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10263 kJ / 2453 kcal

Næringsindhold pr. 100g

381 kJ / 91 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 24,3 % 5,4 g
Kulhydrat: 39,4 % 8,8 g
Fedt: 36,3 % 3,7 g
Relateret video
Sådan fileterer du torsk

Der er ingen ben i at filetere fisk – lær hvordan du nemt fileterer torsk med Karolines Køkkenskole.

Ingredienser

Fiskefrikadeller
Finthakket torskefilet uden skind
250 g
Finthakket laksefilet uden skind
250 g
Groft salt
1 tsk
Stor fintrevet gulerod (ca. 100 g)
1
Finthakket rødløg (ca. 100 g)
1
Æg
1
Finthakkede frisk estragon
3 spsk
Hvedemel
3 spsk
Finthakkede kapers
2 spsk
Minimælk
½ dl
Smør
20 g
Kornsalat
Hønsebouillon
3 dl
Perlebyg (ca. 1¼ dl)
100 g
Store gulerødder i grove tern (ca. 400 g)
4
Persillerødder i grove tern (ca. 300 g)
3
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Tørrede tranebær
75 g
½ liter
Friskpresset citronsaft
2 spsk
Groft salt
½ tsk
Renset feldsalat
100 g