Kåldolmere med fisk og bagte rodfrugter
1 time 30 min
•
Arbejdstid: 40 min
•
Klassisk ret i nye klæder... Masser af kål, fisk, rodfrugter, krydderier og frisk sauce.
Ingredienser
8
Blade spidskål (ca. 350 g)
|
---|
Kåldolmere med fisk
450 g
Torskefilet uden skind
|
|
---|---|
1 tsk
Groft salt
|
|
200 g
Finthakket spidskål
|
|
2
Finthakkede bananskalotteløg (ca. 100 g)
|
|
1
Æg
|
|
2 spsk
Hvedemel
|
|
1 tsk
Mild paprika
|
|
½ tsk
Revet muskatnød
|
|
Friskkværnet peber
|
|
½ dl
Mælk
|
½ liter
Mælkesauce
|
|
---|---|
2 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Bagte rodfrugter
5
Gulerødder i grove tern (ca. 300 g)
|
|
---|---|
4
Persillerødder i mindre stykker (ca. 300 g)
|
|
3
Rødbeder i grove tern (ca. 200 g)
|
|
1
Stort finthakket fed hvidløg
|
|
1 spsk
Rapsolie
|
1¼ dl
Perlebyg (ca. 100 g)
|
|
---|---|
2 dl
Grøntsagsbouillon
|
|
1 dl
Grofthakket bredbladet persille
|
|
1 tsk
Flagesalt
|
|
Friskkværnet peber
|
Sådan gør du
Kåldolmere med fisk
Bagte rodfrugter
Perlebyg
I stedet for torsk kan du bruge laks eller en kombination af begge.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9498 kJ / 2270 kcal
Næringsindhold pr. 100g
331 kJ / 79 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,8 g |
Protein: | 24 % | 4,7 g |
Kulhydrat: | 47,3 % | 9,2 g |
Fedt: | 28,7 % | 2,6 g |
Relateret video
Sådan snitter du løg
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.