Kåldolmere med fisk og bagte rodfrugter

Kåldolmere med fisk og bagte rodfrugter

60+ min
Klassisk ret i nye klæder... Masser af kål, fisk, rodfrugter, krydderier og frisk sauce.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 35 min. 175° - varmluftsovn.

  • Tag 8 af de yderste blade af spidskålen og vask dem. Bring ca. 2 liter vand i kog i en stor gryde og kog bladene i ca. 4 min. Tag dem op og dup dem tørre.
Kåldolmere med fisk
  • Kør fisk og salt sejt i en foodprocessor. Tilsæt spidskål, løg og de øvrige ingredienser undtagen mælk og kør det i ca. 30 sek. Tilsæt mælken lidt efter lidt og lad fiskefarsen hvile tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Fordel fiskefarsen på midten af de 8 kålblade og fold de 4 sider sammen om kødet så pakkerne er helt lukkede. Skær evt. overskydende kål fra. Læg kåldolmerne, med lukningen nedaf, i et ovnfast fad (ca. 6 x 22 x 30 cm).
  • Rør mælksauce, citronsaft og salt sammen og hæld det over kåldomerne.
Bagte rodfrugter
  • Kom rodfrugterne et ovnfast fad og vend sammen med hvidløg og olie. Bag rodfrugterne i ovnen sammen med kåldolmerne.
Perlebyg
  • Kog imens perlebyg og grøntsagsbouillon i en tykbundet gryde ved svag varme i ca. 20 min. Vend de bagte rodfrugter sammen med perlebyg, persille, salt og peber. Server rodfrugterne til kåldomerne pyntet med persille.

I stedet for torsk kan du bruge laks eller en kombination af begge.

Energiindhold for hele retten:

9505 kJ / 2272 kcal

Næringsindhold pr. 100g

328 kJ / 78 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 24 % 4,6 g
Kulhydrat: 47,3 % 9,1 g
Fedt: 28,7 % 2,5 g
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Blade spidskål (ca. 350 g)
8
Kåldolmere med fisk
Torskefilet uden skind
450 g
Groft salt
1 tsk
Finthakket spidskål
200 g
Finthakkede bananskalotteløg (ca. 100 g)
2
Æg
1
Hvedemel
2 spsk
Mild paprika
1 tsk
Revet muskatnød
½ tsk
Friskkværnet peber
Mælk
½ dl
Mælkesauce
½ liter
Friskpresset citronsaft
2 spsk
Groft salt
½ tsk
Bagte rodfrugter
Gulerødder i grove tern (ca. 300 g)
5
Persillerødder i mindre stykker (ca. 300 g)
4
Rødbeder i grove tern (ca. 200 g)
3
Stort finthakket fed hvidløg
1
Rapsolie
1 spsk
Perlebyg (ca. 3¼ dl)
100 g
Grøntsagsbouillon
2 dl
Grofthakket bredbladet persille
1 dl
Flagesalt
1 tsk
Friskkværnet peber
Pynt
Bredbladet persille