Kåldolmere med fisk og bagte rodfrugter
60+ min

Kåldolmere med fisk og bagte rodfrugter

Klassisk ret i nye klæder... Masser af kål, fisk, rodfrugter, krydderier og frisk sauce.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kåldolmere med fisk og bagte rodfrugter

Klassisk ret i nye klæder... Masser af kål, fisk, rodfrugter, krydderier og frisk sauce.

Antal portioner
  • 8 blade spidskål (ca. 250 g)

Kåldolmere med fisk

  • 400 g torskefilet uden skind
  • 1 tsk groft salt
  • 200 g finthakket spidskål
  • 2 finthakkede bananskalotteløg (ca. 100 g)
  • 1 æg
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 tsk paprika
  • ½ tsk revet muskatnød
  • friskkværnet peber
  • ½ dl mælk
  • ½ liter Karolines Køkken® Mild Citronsauce

Bagte rodfrugter

  • 5 gulerødder i grove tern (ca. 300 g)
  • 4 persillerødder i mindre stykker (ca. 300 g)
  • 3 rødbeder i grove tern (ca. 200 g)
  • 1 stort finthakket fed hvidløg
  • 100 g perlebyg (ca. 3¼ dl)
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dl grofthakket bredbladet persille
  • 1 tsk flagesalt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • bredbladet persille

Fremgangsmåde:

Tag 8 af de yderste blade af spidskålen og vask dem. Bring ca. 2 liter vand i kog i en stor gryde og kog bladene i ca. 4 min. Tag dem op og dup dem tørre.

Kåldolmere med fisk

Kør fisk og salt sejt i en foodprocessor. Tilsæt spidskål, løg og de øvrige ingredienser undtagen mælk og citronsauce og kør det i ca. 30 sek. Tilsæt mælken lidt efter lidt og lad fiskefarsen hvile tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Fordel fiskefarsen på midten af de 8 kålblade og fold de 4 sider sammen om kødet så pakkerne er helt lukkede. Skær evt. overskydende kål fra. Læg kåldolmerne, med lukningen nedaf, i et ovnfast fad (ca. 6 x 22 x 30 cm) og hæld citronsaucen over.

Bagte rodfrugter

Vend rodfrugterne sammen med hvidløg. Kom dem i et ovnfast fad (ca. 6 x 22 x 30 cm) og bag dem i ovnen sammen med kåldolmerne.

Perlebyg

Kog imens perlebyg og grøntsagsbouillon i en tykbundet gryde ved svag varme i ca. 20 min. Vend de bagte rodfrugter sammen med perlebyg, persille, salt og peber. Server rodfrugterne til kåldomerne pyntet med persille.

Bagetid

Ca. 35 min. 175° - varmluftsovn.

Tips

I stedet for torsk kan du bruge laks eller en kombination af begge.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8140 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 47 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 26 %
Print