Kåldolmere med fisk og bagte rodfrugter

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

60+ min

Klassisk ret i nye klæder... Masser af kål, fisk, rodfrugter, krydderier og frisk sauce.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 8 blade spidskål (ca. 350 g)

Kåldolmere med fisk

  • 450 g torskefilet uden skind
  • 1 tsk groft salt
  • 200 g finthakket spidskål
  • 2 finthakkede bananskalotteløg (ca. 100 g)
  • 1 æg
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 tsk paprika
  • ½ tsk revet muskatnød
  • friskkværnet peber
  • ½ dl mælk

Bagte rodfrugter

  • 5 gulerødder i grove tern (ca. 300 g)
  • 4 persillerødder i mindre stykker (ca. 300 g)
  • 3 rødbeder i grove tern (ca. 200 g)
  • 1 stort finthakket fed hvidløg
  • 100 g perlebyg (ca. 3¼ dl)
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dl grofthakket bredbladet persille
  • 1 tsk flagesalt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • bredbladet persille

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Tag 8 af de yderste blade af spidskålen og vask dem. Bring ca. 2 liter vand i kog i en stor gryde og kog bladene i ca. 4 min. Tag dem op og dup dem tørre.

Kåldolmere med fisk

Kør fisk og salt sejt i en foodprocessor. Tilsæt spidskål, løg og de øvrige ingredienser undtagen mælk og kør det i ca. 30 sek. Tilsæt mælken lidt efter lidt og lad fiskefarsen hvile tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Fordel fiskefarsen på midten af de 8 kålblade og fold de 4 sider sammen om kødet så pakkerne er helt lukkede. Skær evt. overskydende kål fra. Læg kåldolmerne, med lukningen nedaf, i et ovnfast fad (ca. 6 x 22 x 30 cm).

Rør mælksauce, citronsaft og salt sammen og hæld det over kåldomerne.

Bagte rodfrugter

Vend rodfrugterne sammen med hvidløg. Kom dem i et ovnfast fad (ca. 6 x 22 x 30 cm) og bag dem i ovnen sammen med kåldolmerne.

Perlebyg

Kog imens perlebyg og grøntsagsbouillon i en tykbundet gryde ved svag varme i ca. 20 min. Vend de bagte rodfrugter sammen med perlebyg, persille, salt og peber. Server rodfrugterne til kåldomerne pyntet med persille.

Bagetid

Ca. 35 min. 175° - varmluftsovn.

Tip

I stedet for torsk kan du bruge laks eller en kombination af begge.

Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8070 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 48,4 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 17 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag