Matjes sild i ærtedressing

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

30 min

En frisk og fin sild i sart grøn dressing. Serveret sammen med grillede grønne asparges er det en dejlig start på påskefrokosten, pinsefrokosten, sommerfrokosten....ja, hvilken som helst forkost.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 fileter af matjessild i mundrette stykker (ca. 250 g)
  • 12 grillede grønne asparges (ca. 175 g)
  • 2 dl ærteskud
  • 200 g tynde skiver ristet rugbrød
  • 75 g koldt smør

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Hak ærter, mynteblade, limesaft, salt og ½ dl af fraichen i en hurtighakker. Kom blandingen i en skål og vend forsigtigt resten af fraichen i. Stil ærtedressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min.

Vend sildestykkerne i ærtedressingen og smag til. Fordel evt. sild og ærtedressing i små portionsskåle.

Server matjessild i ærtedressing sammen med grillede grønne asparges, ærteskud, tynde ristede rugbrødsskiver og smør.

Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 7840 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,3 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 30 %
  • Fedt: 57 %

Print

Kilde:

Vin match

Her skal der en vin af en vis kaliber til for at hamle op med de matjesfileter. Sauvignon blanc-druen i en muskuløs udgave vil virke, og køb ikke den billigste!

Læs mere om vin til mad

Andre gode forslag