Matjes sild i ærtedressing

Matjes sild i ærtedressing

30 min
En frisk og fin sild i sart grøn dressing. Serveret sammen med grillede grønne asparges er det en dejlig start på påskefrokosten, pinsefrokosten, sommerfrokosten....ja, hvilken som helst forkost.

Sådan gør du

  • Hak ærter, mynteblade, limesaft, salt og ½ dl af fraichen i en hurtighakker. Kom blandingen i en skål og vend forsigtigt resten af fraichen i. Stil ærtedressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min.
  • Vend sildestykkerne i ærtedressingen og smag til. Fordel evt. sild og ærtedressing i små portionsskåle.
  • Server matjessild i ærtedressing sammen med grillede grønne asparges, ærteskud, tynde ristede rugbrødsskiver og smør.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8877 kJ / 2122 kcal

Næringsindhold pr. 100g

830 kJ / 199 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,6 g
Protein: 13,4 % 6,5 g
Kulhydrat: 27,7 % 13,5 g
Fedt: 58,9 % 13,2 g
Relateret video
Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Ingredienser

Fine ærter
100 g
Friske mynteblade
3
Friskpresset limesaft
1 tsk
Groft salt
½ tsk
2 dl
Fileter af matjessild i mundrette stykker (ca. 250 g)
4
Grillede grønne asparges (ca. 175 g)
12
Ærteskud
2 dl
Tynde skiver ristet rugbrød
200 g
Koldt smør
75 g