Matjes sild i ærtedressing

Matjes sild i ærtedressing

30 min
En frisk og fin sild i sart grøn dressing. Serveret sammen med grillede grønne asparges er det en dejlig start på påskefrokosten, pinsefrokosten, sommerfrokosten....ja, hvilken som helst forkost.

Sådan gør du

  • Hak ærter, mynteblade, limesaft, salt og ½ dl af fraichen i en hurtighakker. Kom blandingen i en skål og vend forsigtigt resten af fraichen i. Stil ærtedressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min.
  • Vend sildestykkerne i ærtedressingen og smag til. Fordel evt. sild og ærtedressing i små portionsskåle.
  • Server matjessild i ærtedressing sammen med grillede grønne asparges, ærteskud, tynde ristede rugbrødsskiver og smør.
Energiindhold for hele retten:

8585 kJ / 2052 kcal

Næringsindhold pr. 100g

803 kJ / 192 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,5 g
Protein: 14,5 % 6,8 g
Kulhydrat: 28,2 % 13,3 g
Fedt: 57,3 % 12,4 g
Relateret video
Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Ingredienser

100 g Optøede frosne ærter
3 Mynteblade
1 tsk Friskpresset limesaft
½ tsk Groft salt
2 dl Fraiche
4 Fileter af matjessild i mundrette stykker (ca. 250 g)
12 Grillede grønne asparges (ca. 175 g)
2 dl Ærteskud
200 g Tynde skiver ristet rugbrød
75 g Koldt smør