Pasta med grillet ost og tomatsalat
Pasta med grillet ost og tomatsalat er er dejlig let ret, som passer godt i grillsæsonen. Grillosten har den egenskab at den ikke smelter, selvom den bliver varm, så den bevarer sin facon. Det gør den velegnet til at skære i skiver og grille. Server pasta med grillet ost og tomatsalat på en dejlig sommeraften, om foråret eller i sensommeren, når det bugner med solmodne tomater. Pasta med grillet ost og tomatsalat kan komme på menuen en af de dage, hvor I vil spise uden kød, men ikke give køb på masser af smag.
Ingredienser
Pasta
3 liter
Vand
|
|
---|---|
3 tsk
Groft salt
|
|
400 g
Tørret pasta, fx spaghetti
|
Grillet ost
1 pakke
Grillost
|
|
---|---|
1 tsk
Olie
|
Tomatsalat
1 tsk
Olivenolie
|
|
---|---|
5
Tomater i grove tern (ca. 200 g)
|
|
2
Rødløg i tynde både (ca. 150 g)
|
|
250 g
Grønne asparges i skrå skiver
|
|
2
Store finthakkede fed hvidløg
|
|
1 spsk
Mørk balsamicoeddike
|
Pynt
1 dl
Grofthakkede basilikumblade
|
|
---|---|
1 spsk
Mørk balsamicoeddike
|
|
1 spsk
Olivenolie
|
|
1 tsk
Flagesalt og groftkværnet peber
|
Sådan gør du
Pasta
Grillet ost
Tomatsalat
Ved serveringen
Vil du have mere stegeskorpe på osten, kan du skære den i skiver, inden du griller. Pensl skiverne med olie og grill ca. 1 min. på hver side.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
13163 kJ / 3146 kcal
Næringsindhold pr. 100g
638 kJ / 152 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,2 g |
Protein: | 18,6 % | 7 g |
Kulhydrat: | 42,6 % | 16 g |
Fedt: | 38,8 % | 6,7 g |
Lad en grill eller grillpande blive godt varm. Pensl osten med olie og grill den 1½-2 min. på hver side ved kraftig varme. Og vupti! Så er den klar til servering.