Pastaret med kylling

Pastaret med kylling

20 min
En super nem og hurtig pastaret med kylling. Måske en ny favorit i familien. Lys og let. Pastaret med kylling er sat sammen af noget de fleste kan lide: en cremet flødesauce, pasta, kylling, ærter og revet parmesan på toppen. Pastaret med kylling er en god basisret, hvor du kan trylle med grøntsagerne efter humør og hvad der på lager i køkkenet. Brug fx edamamebønner, gulerødder, peberfrugt, blomkål eller squash.

Sådan gør du

Pasta
  • Bring vand tilsat salt i kog i en gryde.
  • Kog pastaen 8-10 min. til den er mør uden at være blød.
  • Tag et par dl kogevand fra og lad pastaen dryppe af i et dørslag.
Kylling
  • Skær kyllingefileterne i 2 cm brede strimler.
  • Lad smørret blive gyldent i en sauterpande og brun kødet i ca. 2 min.
  • Tilsæt fløde, 1 dl kogevand, ærter, hvidløg og salt. Bring retten i kog ved kraftig varme og under låg.
  • Tag låget af panden og tilsæt asparges, den afdryppede pasta og revet parmesan. Kog pastaretten under omrøring i ca. 1 min.
  • Tag panden af varmen, vend basilikumblade i og smag til. Server pastaretten med det samme i et stort varmt fad med drys af høvlet parmesan og friskkværnet peber.
Mere inspiration

Endnu en af de nemme og hurtige pastaretter med kylling.

Pasta med kylling
20 min
Pasta med kylling
(54)
Velbekomme!
Tips

Du kan tilføre lidt ekstra kogevand, hvis du synes pastaretten er for tør. Når det ikke er sæson for grønne asparges, kan du skifte dem ud med broccoli- eller blomkålsbuketter.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10382 kJ / 2481 kcal

Næringsindhold pr. 100g

513 kJ / 123 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 29 % 8,8 g
Kulhydrat: 43,4 % 13,1 g
Fedt: 27,6 % 3,8 g
Relateret video
Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Ingredienser

Pasta
Vand
2½ liter
Groft salt
2½ tsk
Tørret pasta, fx skruer
300 g
Kylling
Kyllingefilet
350 g
Smør
20 g
2 dl
Frosne ekstrafine ærter
300 g
Små fed hvidløg i skiver
2
Groft salt
1 tsk
Grønne asparges i mundrette stykker
300 g
Fintrevet parmesanost
50 g
Frisk basilikum
3 dl
Pynt
Friskkværnet peber
Tilbehør
Høvlet parmesanost
50 g