Pastaret med kylling

Pastaret med kylling

20 min
En super nem og hurtig pastaret med kylling. Måske en ny favorit i familien. Lys og let. Pastaret med kylling er sat sammen af noget de fleste kan lide: en cremet flødesauce, pasta, kylling, ærter og revet parmesan på toppen. Pastaret med kylling er en god basisret, hvor du kan trylle med grøntsagerne efter humør og hvad der på lager i køkkenet. Brug fx edamamebønner, gulerødder, peberfrugt, blomkål eller squash.
https://www.arla.dk/opskrifter/pastaret-med-kylling/

Sådan gør du

Pasta
  • Bring vand tilsat salt i kog i en gryde.
  • Kog pastaen 8-10 min. til den er mør uden at være blød.
  • Tag et par dl kogevand fra og lad pastaen dryppe af i et dørslag.
Kylling
  • Skær kyllingefileterne i 2 cm brede strimler.
  • Lad smørret blive gyldent i en sauterpande og brun kødet i ca. 2 min.
  • Tilsæt fløde, 1 dl kogevand, ærter, hvidløg og salt. Bring retten i kog ved kraftig varme og under låg.
  • Tag låget af panden og tilsæt asparges, den afdryppede pasta og revet parmesan. Kog pastaretten under omrøring i ca. 1 min.
  • Tag panden af varmen, vend basilikumblade i og smag til. Server pastaretten med det samme i et stort varmt fad med drys af høvlet parmesan og friskkværnet peber.

Du kan tilføre lidt ekstra kogevand, hvis du synes pastaretten er for tør. Når det ikke er sæson for grønne asparges, kan du skifte dem ud med broccoli- eller blomkålsbuketter.

Energiindhold for hele retten:

10375 kJ / 2480 kcal

Næringsindhold pr. 100g

513 kJ / 123 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 28,8 % 8,7 g
Kulhydrat: 44 % 13,2 g
Fedt: 27,2 % 3,8 g
Relateret video
Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Ingredienser

Pasta
2½ liter Vand
2½ tsk Groft salt
300 g Tørret pasta, fx skruer
Kylling
350 g Kyllingefilet
20 g Smør
2 dl Madlavningsfløde
300 g Frosne ærter
2 Små fed hvidløg i skiver
1 tsk Groft salt
300 g Grønne asparges i mundrette stykker
50 g Fintrevet Parmigiano Reggiano
3 dl Basilikumblade
Topping
50 g Høvlet Parmigiano Reggiano
Friskkværnet peber