Steaksalat med chilikrydret hytteostmayo
45 min
Nøglehulsmærket opskrift

Steaksalat med chilikrydret hytteostmayo

Grillet oksekød, chilikrydret mayo, bløde løg og sprøde brødcroutoner. Det hele samlet i en salat med friske grøntsager...så er der vist både til herrerne og damerne.
Nøglehulsmærket opskrift
45 min
Nøglehulsmærket opskrift
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Steaksalat med chilikrydret hytteostmayo

Nøglehulsmærket opskrift

Grillet oksekød, chilikrydret mayo, bløde løg og sprøde brødcroutoner. Det hele samlet i en salat med friske grøntsager...så er der vist både til herrerne og damerne.

Antal portioner

Chilikrydret hytteostmayo

  • 1 flanksteak (ca. 400 g)
  • ½ tsk groft salt

Bløde løg

  • 10 g smør
  • 4 zittauerløg i tynde både (ca. 400 g)
  • 1 dl vand
  • ½ tsk groft salt
  • 250 g landbrød revet i bidder
  • 1 rødløg i halve tynde ringe (ca. 100 g)
  • 100 g renset rucolasalat
  • 250 g cherrytomater i halve

Fremgangsmåde:

Chilikrydret hytteostmayo

Hak alle ingredienserne bortset fra hytteosten i en foodprocessor. Tilsæt hytteosten og hak ved hurtigste hastighed i ca. 3 min. - eller til den er glat. Stil hytteostmayoen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Lad en grillpande blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Grill flanksteaken ca. 2 min. på hver side. Skru ned til jævn varme og grill kødet i ca. 10 min. - vend af og til. Drys med salt. Skær kødet i meget tynde skiver lige inden serveringen.

Bløde løg

Lad imens smørret blive gyldent i en pande. Brun løgene ved kraftig varme i ca. 5 min. - rør af og til. Tilsæt vand og salt og lad løgene koge ved jævn varme i ca. 5 min. eller til vandet er fordampet. Smag til.

Læg brødet på en plade med bagepapir og rist croutonerne midt i ovnen - vend rundt et par gange.

Anret kød, bløde og rå løg, salatblade og tomater på et fad. Kom lidt croutoner og chilikrydret hytteostmayo på salaten og server resten ved siden af.

Ristning

Ca. 7 min. ved 225° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8360 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,8 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 28 %
Print