Saltkartofler

Saltkartofler

60+ min
Saltkartofler er små kartofler, der koges i meget saltet vand, hvilket efterlader en saltskorpe, når de tørres. Saltkartofler er et lækkert alternativ til de almindelige kogte eller bagte kartofler.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 15 min. ved 250° - traditionel ovn.

Saltkartofler
  • Bring vand og salt i kog i en gryde og rør til saltet er opløst.
  • Tilsæt kartoflerne og kog dem ved svag varme og under låg i 12 min. eller til de er møre.
  • Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre.
  • Hæld kartoflerne ud på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen.
  • Drys evt. kartoflerne med friske krydderurter og server med smør.

Server evt. en stærk chilisauce og en blid cremefraiche til kartoflerne.

Energiindhold for hele retten:

3114 kJ / 744 kcal

Næringsindhold pr. 100g

140 kJ / 33 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 9,3 % 0,8 g
Kulhydrat: 89,5 % 7,4 g
Fedt: 1,2 % 0 g
Mere inspiration

Server fx flanksteak til saltkartoflerne.

Flanksteak
25 min
Flanksteak
(3)
Relateret video
Sådan steger du den perfekte bøf

Vil du servere en mør og saftig bøf er kvaliteten altafgørende. Karolines Køkkenskole viser her én metode til, hvordan du udvælger og steger en bøf, så den bliver helt perfekt.

Ingredienser

Saltkartofler
1 liter Kogende vand
1¾ dl Groft salt (ca. 225 g)
1 kg Skrubbede små nye kartofler
Til servering
Evt. krydderurter
Smør
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk