Pasta med cremet tomatsauce

30 min
Pasta med cremet tomatsauce

En dejlig pastaret med tomatsauce som bliver ekstra cremet med et lille skvat piskefløde. Opskriften er udviklet for Arla Karolines Køkken® af Emma Martiny. Pasta med tomatsauce, er bare en af favoritterne på middagsbordet i mange familier. Og vil I spise grønt i hverdagen, er denne ret et godt bud. For pasta med tomatsauce er bare helt sin egen og ikke en efterligning af noget med kød. Og I for ovenikøbet ekstra grøntsager, da spaghettien er blandet med squashspaghetti.

Ingredienser

Tomatsauce

1 spsk Olivenolie
1 Finthakket løg (ca. 100 g)
2 Små knuste fed hvidløg
2 dåser Hakkede tomater (ca. 800 g)
2 spsk Koncentreret tomatpuré
½ dl Piskefløde eller madlavningsfløde
½ spsk Æblecidereddike
1 dl Hakkede basilikumblade
1 tsk Sukker
1¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Squash-spaghetti

3 liter Vand
1 spsk Groft salt
300 g Tørret spaghetti, fuldkorn eller hvid
2 Grønne squash (ca. 400 g)

Pynt

Frisk basilikum

Tilbehør

Høvlet parmigiano reggiano

Sådan gør du

Tomatsauce

  • Lad olien blive varm i en tykbundet gryde. Svits løg og hvidløg i ca. 1 min., til løgene er klare.
  • Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, fløde, eddike, basilikum, sukker, salt og peber. Lad tomatsaucen koge ved svag varme og under låg i ca. 15 min.
  • Smag til.

Squash-spaghetti

  • Bring vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Kog spaghettien i ca. 10 min. til den er mør uden at være blød.
  • Lav imens tynde spaghettistrimler af squashene med en spiral-maskine eller en kartoffelskræller - hvis den inderste del af squashene er svær at strimle, kan du skære den i små tern.
  • Kom squashstrimlerne i kogevandet og lad squash og spaghetti dryppe af i et dørslag.
  • Kom squash og spaghetti tilbage i gryden og vend det sammen med tomatsaucen.
  • Server med parmesanost og pynt af basilikum.

Vil I have ekstra smag på retten, smager det også dejligt med oliven eller pesto på toppen. Du kan bruge Arla Karolines Køkken® madlavningsfløde 8% eller 15% i stedet for piskefløde.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7005 kJ / 1674 kcal

Næringsindhold pr. 100g

329 kJ / 79 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 13,5 % 2,6 g
Kulhydrat: 65,4 % 12,7 g
Fedt: 21,1 % 1,9 g
Relateret video Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

https://www.arla.dk/opskrifter/pasta-med-cremet-tomatsauce/