Pasta med cremet tomatsauce
En dejlig pastaret med tomatsauce som bliver ekstra cremet med et lille skvat piskefløde. Opskriften er udviklet for Arla Karolines Køkken® af Emma Martiny. Pasta med tomatsauce, er bare en af favoritterne på middagsbordet i mange familier. Og vil I spise grønt i hverdagen, er denne ret et godt bud. For pasta med tomatsauce er bare helt sin egen og ikke en efterligning af noget med kød. Og I for ovenikøbet ekstra grøntsager, da spaghettien er blandet med squashspaghetti.
Ingredienser
Tomatsauce
1 spsk
Olivenolie
|
|
---|---|
1
Finthakket løg (ca. 100 g)
|
|
2
Små knuste fed hvidløg
|
|
2 dåser
Hakkede tomater (ca. 800 g)
|
|
2 spsk
Koncentreret tomatpuré
|
|
½ dl
Piskefløde eller madlavningsfløde
|
|
½ spsk
Æblecidereddike
|
|
1 dl
Hakkede basilikumblade
|
|
1 tsk
Sukker
|
|
1¼ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Squash-spaghetti
3 liter
Vand
|
|
---|---|
1 spsk
Groft salt
|
|
300 g
Tørret spaghetti, fuldkorn eller hvid
|
|
2
Grønne squash (ca. 400 g)
|
Pynt
Frisk basilikum
|
---|
Tilbehør
Høvlet parmigiano reggiano
|
---|
Sådan gør du
Tomatsauce
Squash-spaghetti
Vil I have ekstra smag på retten, smager det også dejligt med oliven eller pesto på toppen. Du kan bruge Arla Karolines Køkken® madlavningsfløde 8% eller 15% i stedet for piskefløde.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7005 kJ / 1674 kcal
Næringsindhold pr. 100g
329 kJ / 79 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,2 g |
Protein: | 13,5 % | 2,6 g |
Kulhydrat: | 65,4 % | 12,7 g |
Fedt: | 21,1 % | 1,9 g |
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.