Svampe-carbonara

Svampe-carbonara

30 min
Svampe-carbonara er i familie med spaghetti carbonara - en meget populær ret. Normalt er det bacon der bliver serveret sammen med spaghettien, men her i svampe-carbonara har vi lavet en vegetar version og erstattet baconen med svampe og røgede eller salte mandler. Svampe-carbonare er en af de retter, der forhåbentlig falder i god smag, når I vil spise mere grønt.
https://www.arla.dk/opskrifter/svampe-carbonara/

Sådan gør du

Spaghetti
  • Bring vand tilsat salt i kog i en stor tykbundet gryde.
  • Kog pastaen i ca. 9 min. til den er mør uden at være blød.
  • Gem 2 dl kogevand.
  • Lad spaghettien dryppe af i et dørslag.
Stegte svampe
  • Lad imens olien blive varm i en pande.
  • Steg champignonerne ved kraftig varme i ca. 5 min. - til de er gyldne og tørre.
  • Vend mandler, hvidløg og salt i svampene og smag til.
Sauce
  • Rør æg og ost godt sammen i en skål.
  • Bring fløde og de 2 dl kogevand i kog i pastagryden og tilsæt spaghetti og forårsløg.
  • Rør ægge-osteblanding i spaghettien, vend rundt og varm det hele godt igennem.
Ved serveringen
  • Kom spaghetti med sauce i 4 varme dybe tallerkener.
  • Fordel de stegte svampe hen over og drys med purløg og peber. Server straks.

Gengroning, eller på engelsk regrow er begyndt at blive populært. Det betyder, at du genplanter de grøntsager, som du allerede har brugt. Hvis fx et forårsløg eller en porre stadig har rødder, når du køber den, kan du plante bunden af løget eller porren, og den vil skyde igen. Du har nok ikke plads til at dyrke mange løg eller porrer på den måde, men du kan måske have forskellige regrow grøntsager i vindueskarmen og altid have et grønt drys til maden. Prøv dig lidt frem. Gulerødder, rødbeder, fennikel og salat er nogle af de grøntsager, som gerne sender grønne blade op igen.

Energiindhold for hele retten:

11767 kJ / 2812 kcal

Næringsindhold pr. 100g

552 kJ / 132 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 17,3 % 5,6 g
Kulhydrat: 51 % 16,6 g
Fedt: 31,7 % 4,7 g
Mere inspiration

Vil du selv lave salte mandler?

Saltmandler
45 min
Saltmandler
(125)
Relateret video
Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Ingredienser

Prøv også en mere klassisk version
Spaghetti
3 liter Vand
1 spsk Groft salt
400 g Tørret spaghetti
Stegte svampe
2 tsk Olivenolie
450 g Champignoner i halve og kvarte
75 g Grofthakkede saltede eller røgede mandler
2 Små hakkede fed hvidløg
½ tsk Groft salt
Sauce
2 Æg
75 g Revet cheddar- og maasdammerost
2½ dl Madlavningsfløde
2 bundter Forårsløg eller porrer i tynde ringe (ca. 200 g)
Pynt
Fintklippet purløg eller fintsnittet top af forårsløg eller porre
Groftkværnet peber