Svampe-carbonara

30 min Hovedret

Svampe-carbonara er i familie med spaghetti carbonara - en meget populær ret. Normalt er det bacon der bliver serveret sammen med spaghettien, men her i svampe-carbonara har vi lavet en vegetar version og erstattet baconen med svampe og røgede eller salte mandler. Svampe-carbonare er en af de retter, der forhåbentlig falder i god smag, når I vil spise mere grønt.

Svampe-carbonara
Mere inspiration

Vil du selv lave salte mandler?

Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12969 kJ / 3100 kcal

Næringsindhold pr. 100g

609 kJ / 146 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 15,3 % 5,5 g
Kulhydrat: 43,7 % 15,6 g
Fedt: 41 % 6,7 g
Klimatip

Gengroning, eller på engelsk regrow er begyndt at blive populært. Det betyder, at du genplanter de grøntsager, som du allerede har brugt. Hvis fx et forårsløg eller en porre stadig har rødder, når du køber den, kan du plante bunden af løget eller porren, og den vil skyde igen. Du har nok ikke plads til at dyrke mange løg eller porrer på den måde, men du kan måske have forskellige regrow grøntsager i vindueskarmen og altid have et grønt drys til maden. Prøv dig lidt frem. Gulerødder, rødbeder, fennikel og salat er nogle af de grøntsager, som gerne sender grønne blade op igen.

Relateret video
Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Ingredienser