Svampe-carbonara
30 min

Svampe-carbonara

Spaghetti carbonara er en populær ret. Normalt er det bacon der bliver serveret sammen med spaghettien, men her har vi lavet en vegetar version og erstattet baconen med svampe og salte mandler.
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

Svampe-carbonara

Spaghetti carbonara er en populær ret. Normalt er det bacon der bliver serveret sammen med spaghettien, men her har vi lavet en vegetar version og erstattet baconen med svampe og salte mandler.

Antal portioner
  • 3 liter vand
  • 1 spsk groft salt
  • 400 g tørret spaghetti
  • 1 spsk olivenolie
  • 450 g champignoner i halve og kvarte
  • ½ tsk groft salt
  • 75 g grofthakkede saltede mandler
  • 2 små hakkede fed hvidløg
  • 1 dl fintklippet purløg
  • groftkværnet peber

Fremgangsmåde:

Bring vand tilsat salt i kog i en stor tykbundet gryde. Kog pastaen i ca. 9 min. til den er mør, men stadig har bid.

Lad olien blive varm i en pande. Steg champignonerne ved kraftig varme i 5-7 min. - til de er gyldne og tørre. Vend salt, mandler og hvidløg i svampene og smag til.

Tag ca. 1 dl kogevand fra og lad spaghettien dryppe af i et dørslag. Bring pastasaucen i kog i gryden. Tilsæt den ene dl kogevand, forårsløg og den afdryppede spaghetti. Vend godt rundt og varm det hele godt igennem.

Kom spaghetti med sauce i 4 varme dybe tallerkener. Fordel de stegte champignoner hen over og drys med purløg og peber. Server straks.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11150 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,4 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 28 %
Print