Svampe-carbonara
Her får du opskriften på en grøn carbonara fyldt med stegte svampe og forårsløg eller porrer. Heldigvis ligger magien i en god carbonara i mødet mellem ost og æg og ikke i kødet. Det er ultravigtigt for smagen at svampene bliver stegt godt. De skal have ret høj varme, så gå først videre med opskriften, når de har fået lidt farve. I denne opskrift er der kun brugt champignoner, men en blanding af svampe ville tage retten til nye højder!
Ingredienser
3 liter
Vand
|
|
---|---|
1 spsk
Groft salt
|
|
300 g
Tørret spaghetti
|
Stegte svampe
2 tsk
Olivenolie
|
|
---|---|
450 g
Champignoner i halve og kvarte
|
|
75 g
Grofthakkede saltede eller røgede mandler
|
|
2
Små hakkede fed hvidløg
|
|
1 tsk
Groft salt
|
Sauce
2
Æg
|
|
---|---|
75 g
Revet cheddar- og maasdammerost eller en hård ost
|
|
2½ dl
Madlavningsfløde
|
|
2 bundter
Forårsløg eller porrer i tynde ringe (ca. 200 g)
|
Topping
Fintklippet purløg eller fintsnittet top af forårsløg eller porre
|
|
---|---|
Groftkværnet peber
|
Sådan gør du
Stegte svampe
Sauce
Gengroning, eller på engelsk regrow er begyndt at blive populært. Det betyder, at du genplanter de grøntsager, som du allerede har brugt. Hvis fx et forårsløg eller en porre stadig har rødder, når du køber den, kan du plante bunden af løget eller porren, og den vil skyde igen. Du har nok ikke plads til at dyrke mange løg eller porrer på den måde, men du kan måske have forskellige regrow grøntsager i vindueskarmen og altid have et grønt drys til maden. Prøv dig lidt frem. Gulerødder, rødbeder, fennikel og salat er nogle af de grøntsager, som gerne sender grønne blade op igen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10251 kJ / 2450 kcal
Næringsindhold pr. 100g
540 kJ / 129 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,7 g |
Protein: | 17,8 % | 5,7 g |
Kulhydrat: | 46,4 % | 14,7 g |
Fedt: | 35,8 % | 5,2 g |
Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.