Svampe-carbonara

Bedømmelse

(15 vurderinger)

30 min

Spaghetti carbonara er en populær ret. Normalt er det bacon der bliver serveret sammen med spaghettien, men her har vi lavet en vegetar version og erstattet baconen med svampe og salte mandler.

Ingredienser

Antal portioner
  • 3 liter vand
  • 1 spsk groft salt
  • 400 g tørret spaghetti
  • 1 spsk olivenolie
  • 450 g champignoner i halve og kvarte
  • ½ tsk groft salt
  • 75 g grofthakkede saltede mandler
  • 2 små hakkede fed hvidløg
  • 1 dl fintklippet purløg
  • groftkværnet peber

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vand tilsat salt i kog i en stor tykbundet gryde. Kog pastaen i ca. 9 min. til den er mør, men stadig har bid.

Lad olien blive varm i en pande. Steg champignonerne ved kraftig varme i 5-7 min. - til de er gyldne og tørre. Vend salt, mandler og hvidløg i svampene og smag til.

Tag ca. 1 dl kogevand fra og lad spaghettien dryppe af i et dørslag. Bring pastasaucen i kog i gryden. Tilsæt den ene dl kogevand, forårsløg og den afdryppede spaghetti. Vend godt rundt og varm det hele godt igennem.

Kom spaghetti med sauce i 4 varme dybe tallerkener. Fordel de stegte champignoner hen over og drys med purløg og peber. Server straks.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11150 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,4 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 28 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Kilde: