Svampe-carbonara

30 min
Svampe-carbonara

Her får du opskriften på en grøn carbonara fyldt med stegte svampe og forårsløg eller porrer. Heldigvis ligger magien i en god carbonara i mødet mellem ost og æg og ikke i kødet. Det er ultravigtigt for smagen at svampene bliver stegt godt. De skal have ret høj varme, så gå først videre med opskriften, når de har fået lidt farve. I denne opskrift er der kun brugt champignoner, men en blanding af svampe ville tage retten til nye højder!

Se den {klassiske} version

Ingredienser

3 liter Vand
1 spsk Groft salt
300 g Tørret spaghetti

Stegte svampe

2 tsk Olivenolie
450 g Champignoner i halve og kvarte
75 g Grofthakkede saltede eller røgede mandler
2 Små hakkede fed hvidløg
1 tsk Groft salt

Sauce

2 Æg
75 g Revet cheddar- og maasdammerost eller en hård ost
2½ dl Madlavningsfløde
2 bundter Forårsløg eller porrer i tynde ringe (ca. 200 g)

Topping

Fintklippet purløg eller fintsnittet top af forårsløg eller porre
Groftkværnet peber

Sådan gør du

  • Bring vand tilsat salt i kog i en stor tykbundet gryde.
  • Kog pastaen i ca. 9 min. til den er mør uden at være blød.
  • Gem 2 dl kogevand og lad spaghettien dryppe af i et dørslag.

Stegte svampe

  • Lad imens olien blive varm i en pande.
  • Steg champignonerne ved kraftig varme i ca. 5 min. - til de er gyldne og tørre.
  • Vend mandler, hvidløg og salt i svampene og smag til.

Sauce

  • Rør æg og ost godt sammen i en skål.
  • Bring fløde og de 2 dl kogevand i kog i pastagryden og tilsæt spaghetti og forårsløg.
  • Rør ægge-osteblanding i spaghettien, vend rundt og varm det hele godt igennem.
  • Kom spaghetti med sauce i 4 varme dybe tallerkener. Fordel de stegte svampe hen over og drys med purløg og peber. Server straks.

Gengroning, eller på engelsk regrow er begyndt at blive populært. Det betyder, at du genplanter de grøntsager, som du allerede har brugt. Hvis fx et forårsløg eller en porre stadig har rødder, når du køber den, kan du plante bunden af løget eller porren, og den vil skyde igen. Du har nok ikke plads til at dyrke mange løg eller porrer på den måde, men du kan måske have forskellige regrow grøntsager i vindueskarmen og altid have et grønt drys til maden. Prøv dig lidt frem. Gulerødder, rødbeder, fennikel og salat er nogle af de grøntsager, som gerne sender grønne blade op igen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10251 kJ / 2450 kcal

Næringsindhold pr. 100g

540 kJ / 129 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 17,8 % 5,7 g
Kulhydrat: 46,4 % 14,7 g
Fedt: 35,8 % 5,2 g
Relateret video Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

https://www.arla.dk/opskrifter/svampe-carbonara/