Gengroning, eller på engelsk regrow er begyndt at blive populært. Det betyder, at du genplanter de grøntsager, som du allerede har brugt. Hvis fx et forårsløg eller en porre stadig har rødder, når du køber den, kan du plante bunden af løget eller porren, og den vil skyde igen. Du har nok ikke plads til at dyrke mange løg eller porrer på den måde, men du kan måske have forskellige regrow grøntsager i vindueskarmen og altid have et grønt drys til maden. Prøv dig lidt frem. Gulerødder, rødbeder, fennikel og salat er nogle af de grøntsager, som gerne sender grønne blade op igen.
11767 kJ / 2812 kcal
552 kJ / 132 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,7 g |
Protein: | 17,3 % | 5,6 g |
Kulhydrat: | 51 % | 16,6 g |
Fedt: | 31,7 % | 4,7 g |
Vil du selv lave salte mandler?
Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.
3 liter
Vand
|
|
---|---|
1 spsk
Groft salt
|
|
400 g
Tørret spaghetti
|
2 tsk
Olivenolie
|
|
---|---|
450 g
Champignoner i halve og kvarte
|
|
75 g
Grofthakkede saltede eller røgede mandler
|
|
2
Små hakkede fed hvidløg
|
|
½ tsk
Groft salt
|
2
Æg
|
|
---|---|
75 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
|
2½ dl
Madlavningsfløde
|
|
2 bundter
Forårsløg eller porrer i tynde ringe (ca. 200 g)
|
Fintklippet purløg eller fintsnittet top af forårsløg eller porre
|
|
---|---|
Groftkværnet peber
|