Pasta med squash
Ny

Pasta med squash

30 min
Sommeren er fyldt med squash og de smager så godt i en cremet pastaret. Den her pastaret kræver minimal tilberedning, fordi squashen kun skal saltes og blandes med en masse smag. Den er perfekt på en varm sommerdag, hvor du ikke har lyst til at tilbringe meget tid i køkkenet!
https://www.arla.dk/opskrifter/pasta-med-squash/

Sådan gør du

  • Halver squashene på langs, skær dem i tynde skiver og kom dem i en skål, sigte eller dørslag.
  • Drys dem med salt og vend rundt. Lad dem stå min. 10 min.
  • Knug squashskiverne med hænderne, så du presser vandet ud. Kom dem i en skål og tilsæt hvidløg, chiliflager, citronskal og -saft, basilikum, olivenolie og salt. Vend det godt rundt.
  • Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Hæld pastavandet fra - gem 1 dl.
  • Kom pastaen tilbage i gryden og tilsæt flødeost og ost - vend rundt.
  • Kom "squashsalaten" i gryden og vend rundt igen. Juster evt. konsistensen med lidt af pastavandet og smag til med salt og peber.

Du kan bruge alle slags pasta, men store pastaer er særligt gode i denne ret. Basilikum kan erstattes af persille eller purløg.

Energiindhold for hele retten:

11652 kJ / 2785 kcal

Næringsindhold pr. 100g

676 kJ / 162 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 13,2 % 5,3 g
Kulhydrat: 48,3 % 19,2 g
Fedt: 38,5 % 7 g
Relateret video

Den her pastaret kræver minimal tilberedning, fordi squashen kun skal saltes og blandes med en masse smag.

Ingredienser

2 Grønne eller gule squash (ca. 700 g)
2 tsk Groft salt
1- 2 Fed hvidløg, knust
2½ tsk Tørrede chiliflager
1 Citron, skal heraf
½ Citron, saft heraf
1 bundt Basilikumblade, grofthakkede
½ dl Jomfruolivenolie
½ tsk Salt
400 g Tørret pasta
200 g Flødeost naturel
50 g Parmigiano Reggiano, revet