Citronpasta

Citronpasta

25 min
Her får du opskriften på citronpasta, som er en skøn og nem hverdagsret fra det italienske køkken. Pastaretten med citron er helt simpel og kan både spises alene eller som tilbehør til fx et stykke kød eller fisk. Denne opskrift på citronpasta er med squash, som giver en skøn smag, konsistens og fylde til retten. Ønsker du at lave den helt klassiske version af retten, kan du blot undlade squash og fx servere sammen med en grøn salat.
https://www.arla.dk/opskrifter/citronpasta/

Sådan gør du

Citronpasta
  • Kog spaghettien efter pakkens anvisning.
  • Smelt smør på en pande og lad det bruse op.
  • Tilsæt squash, citronskal, hvidløg, salt og peber. Lad det stege i 5 min. ved middel varme.
  • Kom den færdigkogte spaghetti, 1,5 dl af pastavandet og citronsaft på panden. Rør det hele godt sammen ved middel varme.
  • Kom parmesanost i og rør rundt, indtil pastaretten er helt cremet. Tilsæt evt. mere pastavand, hvis retten virker for tør.
  • Top med frisk basilikum og citronskal - og server.

Hvis du ønsker at lave en helt klassisk citronpasta, kan du blot undlade squash. Det smager også skønt at vende friskbælgede ærter i pastaretten.

Energiindhold for hele retten:

6579 kJ / 1572 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1082 kJ / 259 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 14,6 % 9,3 g
Kulhydrat: 52,7 % 33,6 g
Fedt: 32,7 % 9,6 g
Mere inspiration

Prøv også denne helt simple, klassiske pastaret.

Cacio e pepe
25 min
Cacio e pepe
(3)

Ingredienser

Citronpasta
250 g Tørret spaghetti
40 g Smør
1 Squash, i grove stykker
1 Fed hvidløg, finthakket
2 tsk Citronskal (usprøjtet)
1 spsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 spsk Citronsaft
70 g Revet parmesanost
Topping
1 håndfuld Frisk basilikum
1 tsk Citronskal (usprøjtet)