Citronpasta
Ny

Citronpasta

25 min
Her får du opskriften på citronpasta, som er en skøn og nem hverdagsret fra det italienske køkken. Pastaretten med citron er helt simpel og kan både spises alene eller som tilbehør til fx et stykke kød eller fisk. Denne opskrift på citronpasta er med squash, som giver en skøn smag, konsistens og fylde til retten. Ønsker du at lave den helt klassiske version af retten, kan du blot undlade squash og fx servere sammen med en grøn salat.

Sådan gør du

Citronpasta
  • Kog spaghettien efter pakkens anvisning.
  • Smelt smør på en pande og lad det bruse op.
  • Tilsæt squash, citronskal, hvidløg, salt og peber. Lad det stege i 5 min. ved middel varme.
  • Kom den færdigkogte spaghetti, 1,5 dl af pastavandet og citronsaft på panden. Rør det hele godt sammen ved middel varme.
  • Kom parmesanost i og rør rundt, indtil pastaretten er helt cremet. Tilsæt evt. mere pastavand, hvis retten virker for tør.
  • Top retten med frisk basilikum og mere citronskal.
Mere inspiration

Prøv også denne helt simple, klassiske pastaret.

Cacio e pepe
25 min
Cacio e pepe
(2)
Velbekomme!
Tip

Hvis du ønsker at lave en helt klassisk citronpasta, kan du blot undlade squash. Det smager også skønt at vende friskbælgede ærter i pastaretten.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6493 kJ / 1552 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1068 kJ / 255 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 14,9 % 9,4 g
Kulhydrat: 52,9 % 33,2 g
Fedt: 32,2 % 9,3 g

Ingredienser

Citronpasta
Spaghetti
250 g
Smør
40 g
Squash, i grove stykker
1
Fed hvidløg, finthakket
1
Citronskal (usprøjtet)
2 tsk
Groft salt
1 spsk
Friskkværnet peber
Citronsaft
2 spsk
Parmesanost, revet
70 g
Topping
Frisk basilikum
1 håndfuld
Citronskal (usprøjtet)
1 tsk