Det ligger i navnet ’piskefløde’, at fløden er god at piske. Når du pisker den kommer der luft ind i fløden, og der dannes et stift skum bedre kendt som flødeskum. Det bruges typisk i lagkager, desserter og i varm kakao. Ved at piske flødeskum bliver volumen cirka dobbelt så stor i forhold til den rene fløde.
At skumme fløden
Faktisk skilles fløden fra mælken helt naturligt. Hvis råmælk fra en ko står urørt, vil den fede fløde automatisk lægge sig øverst. Det er også derfra udtrykket ’at skumme fløden’ stammer fra, fordi man kan tage den lækre, fede fløde fra toppen af mælkejungen.
Fløde smager i sig selv ikke af så meget, men fløde har til gengæld en række egenskaber, som får andre smage til at træde frem. En af dem er, at fedtet i fløden får smagen til at blive længere i munden. Blandt andet derfor passer fløde så godt til alt fra jordbær til grøntsager og kød.
Fløde er en friskvare ligesom mælk – og det betyder, at holdbarheden er 3-4 dage i køleskabet efter, at kartonen er åbnet.