Kaffefløde er en mager flødetype og bruges traditionelt til at give mere fylde end mælk kan give.
Mange mennesker bruger mælk i deres kaffe, men nogen foretrækker i stedet for at hælde fløde i. Når du putter kaffefløde i din kaffe, giver det en fyldigere fornemmelse og afrunder smagen anderledes, end mælk gør.
Kaffefløde er et produkt med 12, 10 eller 9 procent mælkefedt og er dermed mindre fed and andre flødeprodukter. Det er med til at give kaffefløden en let og frisk smag.
Kaffefløden kan bruges i kaffe, men kan også bruges i te, madlavning og desserter.
Hvad er forskellen?
Forskellen mellem kaffefløde, piskefløde og double cream er indholdet af mælkefedt. Når mælken ankommer til mejeriet, sies fløden fra i en centrifuge. Herefter standardiseres fløden ved igen at tilsætte den til skummetmælken indtil den ønskede fedtprocent er opnået.
Flødetyper
- Fløde 50: En ekstra fed fløde med 50 procent mælkefedt, som også kaldes double cream
- Piskefløde: Den klassiske fløde til flødeskum med 38 procent mælkefedt
- Madlavningsfløde: 18 procent eller 8 procent mælkefedt
- Kaffefløde: 12, 10 eller 9 procent mælkefedt
- Laktosefri fløde: Fløde uden laktose (mælkesukker)