Salsagryde

Salsagryde

30 min
Salsagryden her er en rigtig tøm-køleskabet opskrift. Vi har valgt svampe, peberfrugt, broccoli og gulerod, men du kan bruge alle slags grøntsager, så det er bare med at få brugt dine rester. Salsagryden har fået sit navn af den tacosauce, der giver smag og styrke, og det er også ved valg af tacosauce, du kan skrue op og ned for hvor stærk retten skal være og følge dine smagsløg.

Sådan gør du

  • Smelt halvdelen af smørret i en stor pande eller wok og steg grøntsagerne 3-4 min. ved jævn til kraftig varme (lidt længere tid for grovere grøntsager).
  • Tag grøntsagerne op og smelt resten af smørret.
  • Brun kødet i ca. 2 min. ved kraftig varme.
  • Tilsæt fløde og sojasauce og lad det koge ca. 2 min. ved jævn varme.
  • Tilsæt tacosauce og grøntsager og varm retten godt igennem.
  • Server med kogte ris, fraiche, tacosauce og jalapenos.
Tips

Har du rigtig travlt en dag, så kan du bruge frosne grøntsager, fx en wokblanding. Du kan skrue op og ned på styrken af saucen ved at vælge mild, medium eller hot tacosauce.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10247 kJ / 2449 kcal

Næringsindhold pr. 100g

524 kJ / 125 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 26,4 % 8,1 g
Kulhydrat: 50,3 % 15,5 g
Fedt: 23,3 % 3,3 g

Ingredienser

Smør
30 g
Blandede grøntsager, fx svampe, peberfrugt, broccoli og gulerødder
600 g
Skinke- eller wokstrimler
400 g
Madlavningsfløde
2½ dl
Sojasauce
1 spsk
Hot tacosauce
1 dl
Tilbehør
Ris - koges
320 g
Fraiche
1 dl
Hot tacosauce
1 dl
Syltede jalapenos