Salsagryde

30 min
Salsagryde

Salsagryden her er en rigtig tøm-køleskabet opskrift. Vi har valgt svampe, peberfrugt, broccoli og gulerod, men du kan bruge alle slags grøntsager, så det er bare med at få brugt dine rester. Salsagryden har fået sit navn af den tacosauce, der giver smag og styrke, og det er også ved valg af tacosauce, du kan skrue op og ned for hvor stærk retten skal være og følge dine smagsløg.

Ingredienser

30 g Smør
600 g Blandede grøntsager, fx svampe, peberfrugt, broccoli og gulerødder
400 g Skinke- eller wokstrimler
2½ dl Madlavningsfløde
1 spsk Sojasauce
1 dl Hot tacosauce

Tilbehør

4 dl Ris - koges
1 dl Fraiche
1 dl Hot tacosauce
Syltede jalapenos

Sådan gør du

  • Smelt halvdelen af smørret i en stor pande eller wok og steg grøntsagerne 3-4 min. ved jævn til kraftig varme (lidt længere tid for grovere grøntsager).
  • Tag grøntsagerne op og smelt resten af smørret.
  • Brun kødet i ca. 2 min. ved kraftig varme.
  • Tilsæt fløde og sojasauce og lad det koge ca. 2 min. ved jævn varme.
  • Tilsæt tacosauce og grøntsager og varm retten godt igennem.
  • Server med kogte ris, fraiche, tacosauce og jalapenos.

Har du rigtig travlt en dag, så kan du bruge frosne grøntsager, fx en wokblanding. Du kan skrue op og ned på styrken af saucen ved at vælge mild, medium eller hot tacosauce.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10256 kJ / 2451 kcal

Næringsindhold pr. 100g

412 kJ / 98 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 26,3 % 6,4 g
Kulhydrat: 50,4 % 12,2 g
Fedt: 23,3 % 2,6 g
https://www.arla.dk/opskrifter/salsagryde/