Fjordrejer med dildmayo

Fjordrejer med dildmayo

60+ min Forret

Fjordrejer er nok en af de største delikatesser, der svømmer i vores farvande. Vi serverer de kogte fjordrejer med dildmayo. Dildmayoen er hjemmelavet og er lavet uden æg. Dildmayo og fjordrejer passer fantastisk godt sammen, og serveret på sprødt ristet brød, går det hele op i en højere enhed. Det er tidskrævende at pille de små fjordrejer, men så er det jo bare hyggeligt at invitere gæsterne på pil-selv-rejer. Så er det ikke dig, der skal stå i køkkenet i lang tid, men en hyggelig fællesoplevelse, gerne over et glas køligt hvidvin. Har I ikke tålmodighed til at pille de kogte fjordrejer, kan de dybsteges - se tippet.

Mere inspiration

Lyst til mere af alt det gode fra havet?

Velbekomme!
Serveringsforslag

Du kan servere fjordrejer og dildmayo som hovedret, sammen med kogte nye kartofler og asparges.

Tilberedningstip

Du kan også friturestege fjordrejerne. Skyl rejerne godt og tør dem. Lad skallerne sidde på rejerne. Varm 1 liter neutral olie, fx rapsolie godt op i en gryde ved jævn varme. Del rejerne i 10-12 portioner. Dybsteg en portion rejer ad gangen i den varme olie ca. 2 min., til de er lyserøde og sprøde. Lad dem dryppe af på køkkenrulle. Vend de lune rejer med lidt salt og server dem straks sammen med dildmayo og ristet brød. Alt efter temperament kan I spise de sprøde, stegte rejer med hoveder og skal, pille hovederne af eller pille rejerne helt.

Tip

I stedet for fjordrejer kan du servere kogte, store grønlandske rejer. De egner sig ikke til dybstegning, da skallerne er for grove.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11526 kJ / 2755 kcal

Næringsindhold pr. 100g

331 kJ / 79 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,2 g
Protein: 38,5 % 7,5 g
Kulhydrat: 18,2 % 3,5 g
Fedt: 43,3 % 3,9 g

Ingredienser