Hjemmelavet rødbedesalat er herligt tilbehør til de fleste kødtyper - men kan også sagtens klare sig selv. Du kan servere denne rødbedesalat med bagte rødbeder som tilbehør til fx stegt lam, oksekød eller flæskesteg. Eller som vegetarret sammen med avocado og ristet grovbrød. Den dejlige rødbedesalat har fået selskab af quinoa, som giver både sprødhed og fylde - og den friske myntefløde giver et fint og farverigt modspil til den røde salat.
Den bagte rødbedesalat klæder en flæskesteg så godt.
Du kan udskifte fløden med et syrnet produkt, fx tykmælk eller cremefraiche. Den bagte rødbedesalat smager også godt kold.
Du kan bage andre rodfrugter på samme måde - og smage fløden til med andre krydderurter.
3733 kJ / 892 kcal
429 kJ / 103 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,1 g |
Protein: | 9,9 % | 2,5 g |
Kulhydrat: | 43,8 % | 11 g |
Fedt: | 46,3 % | 5,4 g |
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.