Rødbedesalat med quinoa og myntefløde

Rødbedesalat med quinoa og myntefløde

1 time
Hjemmelavet rødbedesalat er herligt tilbehør til de fleste kødtyper - men kan også sagtens klare sig selv. Du kan servere denne rødbedesalat med bagte rødbeder som tilbehør til fx stegt lam, oksekød eller flæskesteg. Eller som vegetarret sammen med avocado og ristet grovbrød. Den dejlige rødbedesalat har fået selskab af quinoa, som giver både sprødhed og fylde - og den friske myntefløde giver et fint og farverigt modspil til den røde salat.

Sådan gør du

Rødbedesalat
  • Kom rødbedeternene i en lille bradepande og bland dem godt med løg, hvidløg, olie, eddike, salt og peber. Dæk bradepanden med et låg eller alufolie og bag rødbederne midt i ovnen, til de er møre.
  • Skyl imens quinoaen og kom den i kogende vand tilsat salt, kanelstang og hvidløg.
  • Kog i ca. 15 min. ved svag varme og under tætsluttende låg. Hæld quinoaen i en sigte.
  • Lad de bagte rødbeder køle lidt af og vend herefter den kogte quinoa sammen med rødbederne så frøene opsuger rødbedesaften og marinaden. Smag til.
Myntefløde
  • Pisk fløden let og bland den med mynte, salt og peber.
Ved serveringen
  • Anret rødbedesalaten på et fad, dryp med myntefløden og pynt med friske mynteblade.
Bagetid
  • Ca. 45 min. ved 200° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Den bagte rødbedesalat klæder en flæskesteg så godt.

Velbekomme!
Tips

Du kan udskifte fløden med et syrnet produkt, fx tykmælk eller cremefraiche. Den bagte rødbedesalat smager også godt kold.

Variation

Du kan bage andre rodfrugter på samme måde - og smage fløden til med andre krydderurter.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3718 kJ / 889 kcal

Næringsindhold pr. 100g

427 kJ / 102 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 8,9 % 2,2 g
Kulhydrat: 45,6 % 11,4 g
Fedt: 45,5 % 5,2 g
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser

Rødbedesalat
Skrællede rødbeder i tern (ca. 2 x 2 cm)
400 g
Zittauerløg i tynde både (ca. 75 g)
1
Små hakkede fed hvidløg
2
Olivenolie
1½ spsk
Eddike, fx kirsebæreddike
1½ spsk
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Rød quinoa (ca. 1 dl)
85 g
Vand
2 dl
Groft salt
¼ tsk
Kanelstang
1
Lille fed hvidløg
1
Myntefløde
½ dl
Finthakkede friske mynteblade
1 spsk
Et nip groft salt
Friskkværnet peber
Pynt
Friske mynteblade