Rødbedesalat med quinoa og myntefløde
Hjemmelavet rødbedesalat er herligt tilbehør til de fleste kødtyper - men kan også sagtens klare sig selv. Du kan servere denne rødbedesalat med bagte rødbeder som tilbehør til fx stegt lam, oksekød eller flæskesteg. Eller som vegetarret sammen med avocado og ristet grovbrød. Den dejlige rødbedesalat har fået selskab af quinoa, som giver både sprødhed og fylde - og den friske myntefløde giver et fint og farverigt modspil til den røde salat.
Ingredienser
Rødbedesalat
400 g
Skrællede rødbeder i tern (ca. 2 x 2 cm)
|
|
---|---|
1
Løg i tynde både (ca. 75 g)
|
|
2
Små hakkede fed hvidløg
|
|
1½ spsk
Olivenolie
|
|
1½ spsk
Eddike, fx kirsebæreddike
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
85 g
Rød quinoa (ca. 1 dl)
|
|
---|---|
2 dl
Vand
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
1
Kanelstang
|
|
1
Lille fed hvidløg
|
Myntefløde
½ dl
Piskefløde
|
|
---|---|
1 spsk
Finthakkede mynteblade
|
|
Et nip groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Pynt
Mynteblade
|
---|
Sådan gør du
Rødbedesalat
Myntefløde
Ved serveringen
Du kan udskifte fløden med et syrnet produkt, fx tykmælk eller cremefraiche. Den bagte rødbedesalat smager også godt kold.
Du kan bage andre rodfrugter på samme måde - og smage fløden til med andre krydderurter.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
3625 kJ / 866 kcal
Næringsindhold pr. 100g
417 kJ / 100 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,2 g |
Protein: | 9,1 % | 2,2 g |
Kulhydrat: | 46,8 % | 11,5 g |
Fedt: | 44,1 % | 5 g |
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.